Östermalm - Nedre Gärdet

Ängskärsgatan 6, 3 tr

Funkisdröm vid Tessinparken! Hörnvåning i toppskick med öppen spis och balkong i söder!

Adress

Ängskärsgatan 6, 3 tr

Rum

3

Slutpris

5 200 000 kr

Avgift

4 153 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Välkommen till denna fina hörnlägenhet om 3 r o k (möjlig 4:a) med högt, insynsfritt och eftertraktat läge invid Tessinparken, endast ett stenkast från Karlaplan. Lägenheten har under 2012 smakfullt renoverats till toppskick med stilren design och sober färgsättning. Samtidigt bevaras de ursprungliga funkisdetaljerna såsom fiskbensparkett, snövita snickerier, en fungerande öppen spis och stora fönsterpartier som ger en härlig känsla av ljus och rymd.

Planlösningen är suverän och ytterst väldisponerad med stor, solig och terrasslik balkong i söder. Balkongen har två utgångar och sol från morgon till kväll. Stort härligt vardagsrum med öppen spis och plats för soffgrupp och matsalsbord. Två rejäla sovrum, båda med direktaccess till badrummet och utgångar till balkongen. Fräscht kaklat badrum med duschplats och fönster. Separat gäst-WC i anslutning till hallen. Nytt och välutrustat kök i stilrent vitt med matplats för upp till 8 personer. Matplatsen var ursprungligen ett matrum som med fördel kan återskapas och ge ytterligare ett sovrum (se alternativ planlösning).

– Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i garderober med tillhörande överskåp. Säkerhetsdörr. Marmorgolv, ljust målade väggar och tak samt öppning via vackert inglasade pardörrar till vardagsrummet.

– I hallen finns separat gäst-WC med toalett och handfat.

– Nytt kök från 2012 i stilrent vitt. Köket har gott om skåp och draglådor för bra förvaring, arbetsbänk med infälld diskho. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och micro samt diskmaskin. Parkettgolv. Matplats för upp till 8 personer. Matplatsen var ursprungligen ett matrum som med fördel kan återskapas och ge ytterligare ett sovrum (se alternativ planlösning).

– I anslutning till köket finns en serveringsgång med tidsenligt bevarad skåpinredning med vitrindörrar i glas.

– Härligt och stort vardagsrum med plats för både rejäl soff- och matsalsmöbel. Vardagsrummet har parkettgolv, nymålade väggar i sober färgsättning, ett stort fönsterparti samt en fungerande öppen spis.

– Två bra sovrum med plats för dubbelsängar, fiskbensparkett, nymålade väggar och tak i sober färgsättning. Båda sovrummen har direktaccess till badrummet och varsin utgång till den härliga terrasslika balkongen i söder. Balkongen är solig och har utsikt mot Tessinparken.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, duschhörna (möjlighet att sätta in badkar), handfat, badrumsskåp och handdukstork. Badrummet har fönster.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 4 153 kr

Andel i föreningen: 2,72400 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningen hyr även ut extra förråd, f.n. är det kö. I övrigt finns bastu, cykel-/barnvagnsförråd, grovsoprum och tvättstuga.

Renoveringar: 1992-1994: Byte av V/A-stammar och elstigare. 1999: Balkongrenovering. 2002: Pelarrenovering. 2004: Byte av undercentral för fjärrvärme och förbättring av belysning samt ommålning av trapphus. 2006: Renovering av vissa balkonggolv. 2007: Spolning av köksstammar. Föreningen planerar att renovera fasaden 2014.

Lägenhetsnummer: 42 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7.

Parkering/Bilplats: Föreningen har 5 garageplatser i fastigheten. Kostnad är 1.200:-/månad och f.n. är det kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Majtalaren 7 förvärvade fastigheten 1981 och består av 48 lägenheter med bostadsrätt och en total bostadsyta om 2.753 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har god ekonomi och per 2017-12-31 var belåningsgraden 4.726:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 1.100.000 kr och nettoresultatet blev + 521.133:-. Inga avgiftsförändringar finns beslutade eller planerade.

Genomförda renoveringar och mätningar:

1992-94: Byte av V/A-stammar och elstigare.
1999: Balkongrenovering.
2002: Pelarrenovering.
2004: Byte av undercentral för fjärrvärme.
2004: Trapphus, förbättring av belysning och ommålning av trapphus.
2006: Renovering av vissa balkonggolv.
2012: Stamspolning.
2016: Stamspolning.
2016: Renovering, fönster samt balkongdörrar.
2017: Injustering värme samt översyn av element och termostater.
2017: Radonmätning slutförd och registrerad på:
http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/E-tjanster/Radonmatning/
Resultatet ligger mellan 20-50Bq/m3 vilket är betydligt lägre än riktvärdet som är 200Bq/m3.
2018: Balkongöversyn.

Planerade renoveringar:

Renovering av tvättstugans ytskikt samt nya maskiner kommer installeras under hösten 2018. Fasaden åtgärdas under 2019. Föreningen följer för övrigt en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2040.

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningen hyr även ut extra förråd, f.n. är det kö. I övrigt finns cykel-/barnvagnsförråd, grovsoprum och tvättstuga placerad på vinden. Föreningen har ett garage med 5 p-platser för bil. Kostnad är 1.200:-/mån/plats. F.n. är det kö.

Förening: Brf Majtalaren 7

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Stor hörnbalkong med två utgångar, fritt läge och vy mot Tessinparken. Balkongen har sol från morgon till kväll.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens samt Gärdets härliga rekreationsområde.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.