Östermalm - Nedre Gärdet

Valhallavägen 135, 3 tr

Stilren design och drömskick i strålande ljus och optimal hörntrea med stor solig balkong i väster och toppläge invid Karlaplan. Garage i huset.

Adress

Valhallavägen 135, 3 tr

Rum

3

Slutpris

6 750 000 kr

Avgift

2 793 kr/mån

Boyta

76,5 kvmOm bostaden

Snyggt och rätt i smakfullt nyrenoverad, stilrent designad och modern trerummare invid Karlaplan och Tessinparken. Lägenheten har ett strålande ljust hörnläge och stor solig balkong i väster med utsikt över lummig gatuallé. Planlösningen är optimalt disponerad och maximalt yteffektiv, väl motsvarande treor på både 80 och 90 kvm, med fina materialval, sober färgsättning och mängder av genomtänkta samt platsbyggda förvaringslösningar.

Hall med plats för ytterkläder och oerhört bra förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Kök i stilrent utförande med gott om skåp, rejäl matplats för stort matbord och komplett maskinell utrustning från bl a Siemens. Två bra sovrum, ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, platsbyggda garderober och utgång till balkongen samt ett barn-, tonårs, gäst- eller arbetsrum. Vardagsrum med stora fönsterpartier och plats för soffgrupp och TV. Badrum med ny inredning såsom golvmatta, badkar, WC, duschblandare och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Detta är en utmärkt lägenhet för familjen som söker barnvänliga kvarter och som vill bo på Östermalm, så väl som paret som längtat efter ett praktiskt och bra boende, högt upp i huset, med modern standard, garage i fastigheten, rejäl hiss och direkt närhet till Tessinparken, Karlaplan och Fältöverstens shopping.

Sammanfattning på vad som gjorts i lägenheten under renoveringen 2016.

– Samtliga ytskikt är nya med nya dörrar och massiva ekgolv från Almedalsgolv.
– Kök och garderober är platsbyggda med designade luckor.
– Nytt ytskikt i badrum i form av matta, badkar från Gustavsberg, WC från Ifö och blandare från Tapwell.
– Kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. Köksmaskiner från Siemens såsom integrerad kyl, diskmaskin, induktionshäll och varmluftsugn. Integrerad frys från Ikea och köksfläkt från Fjäråskupan.
– Infällda spotlights i taket i kök och hall. Spotskenor med egentillverkad spotarmatur.
– Ekgolv på balkong.
– Ny el är dragen i hela lägenheten. Den gamla elcentralen sitter dock kvar med automatsäkringscentral.

Pris: 6 750 000 kr

Månadsavgift: 2 793 kr

Andel i föreningen: 0,47072 %

Byggår: 1974

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, festlokal, källarförråd, samlingslokal, barnvagnsrum, pingisrum, snickarbod och bokningsbara tvättstugor i källaren. Det finns även en tvättstuga för "drop in" och ett övernattningsrum samt återvinning för glas, metall, el-skrot och tidningsinsamling. I föreningen finns en särskild pensionärsklubb som anordnar sammankomster, resor m.m. Stor fin innergård med planteringar, vattenfontän, sittbänkar, sandlåda och klätterställning.

Lägenhetsnummer: 43 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Energiförbrukning: 127 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har ett garage med 179 bilplatser och 5 MC-platser. Bilplatserna kostar 800:-/månad och det är separat kö till dessa. Garaget nås via hissen rakt ner och garageporten öppnas utifrån via fjärrkontroll. Köhantering för garageplatser internt såväl som externt utförs av HSB ServiceCenter tel. 010-442 11 00.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1970 och har tomträtt till fastigheten Kasernberget 1. Föreningen består av 203 bostadsrättslägenheter, 8 affärslokaler samt garage med 179 bilplatser och 5 st MC-platser.

Föreningen har tecknat ett avtal för gemensam enhetsmätning av elen. Detta innebär att föreningen får information av elbolaget om varje lägenhets elförbrukning och som sedan läggs på den månatliga avgiftsavin.

För att du ska få lov att göra väsentliga ändringar i din lägenhet, måste du anmäla detta till bostadsrättsföreningens styrelse, som ska godkänna ändringarna.

För mer information om föreningen och genomförda renoveringar i fastigheten, se www.hsb.se/stockholm/kasernberget.

Planerade/beslutade renoveringar:
2017-2018: Byte av fastighetens V/A-stammar. I samband med stambytet byts även elstigarna i fastigheten.
2018-2019: Renovering av trapphus och hissar.

Under 2008 sänktes avgifterna med ca 20 % och under 2009 amorterade föreningen ca på 3 mkr på den långfristiga skulden. Kostnaderna för det kommande stambytet, trapphus- samt hissrenoveringen bidrar till att avgifterna kommer att höjas med ca 15 % per år under 2017-2019 samt att ett kapitaltillskott om ca 1100-ca 1650:-/kvm lägenhetsyta kommer att ske då föreningen inte vill låna 100 % av finansieringen.

Om man som medlem då vill låna privat till kapitaltillskottet är räntan i vanlig ordning avdragsgill. Kapitaltillskottet dras av från vinsten vid beskattning av framtida försäljning av lägenheten.

Förening: HSB Brf Kasernberget i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband via ComHem eller via Bredbandsbolaget. Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget. Om du vill ansluta dig kontakta kundtjänst 0770-777 000.

Sammanställning: Stor, terraslik balkong i västerläge med fin utsikt över lummig gatuallé.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Dessutom är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Barnvänligt läge nära bra skolor och förskolor. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (främst en Konsumbutik på Erik Dahlbergsgatan och Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker m.m. är det gott om. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.