Östermalm - Nedre Gärdet

Skeppargatan 92, 4 tr

Fulländad och detaljrik trea med modern lyx och stilren design, utmärkt planlösning och solig balkong med fri utsikt mot himmel och takåsar.

Adress

Skeppargatan 92, 4 tr

Rum

3

Slutpris

9 500 000 kr

Avgift

3 699 kr/mån

Boyta

70 kvmOm bostaden

Högt upp på våning 4 i fastighet från 1932 på Skeppargatan 92, med generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier och solig balkong, ges nu tillfälle att förvärva ett boende utöver det vanliga, rikt på så väl stil och modern design som fantastisk känsla. Balkongen med sol från morgon till eftermiddag ger ett härligt ”uterum” med fri utsikt mot himmel och kringliggande takåsar.

Inga kompromisser, bara det bästa av det bästa har varit ledorden för att skapa denna stilrena och optimerade trerummare som på senare tid varsamt renoverats till ett mycket gott skick och med känsla för det moderna. Exklusiva materialval, sober färgsättning och genomtänkta förvarings- samt funktionslösningar samsas med vackra detaljer såsom högt till tak om ca 2,85 meter, fiskbensparkett, snickerier i ljus ton samt fina fönsterpartier i högt och fritt läge är detaljer som ger bostaden en ombonad inramning.

Planlösningen är ytterst funktionell, kvadratsmart och tillgänglig med öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Köket i ett stilsäkert utförande med luckor i vitt, arbetsbänkar och golv (med golvvärme) i Cararramarmor och komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet har utgång till balkongen och är väl tilltaget med platsbyggd bokhylla och plats för större matsalsbord samt soffgrupp.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Ett rymligt ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös förvaring i en ”walk in closet”. Ytterligare ett sovrum med access till ”egen tvättstuga” med tvättmaskin/torktumlare och plats för linne och handdukar.

Som ”pricken över i:et” finns ett exklusivt badrum helkaklat i Cararramarmor och golv med golvvärme, duschhörna med både hand- och takdusch, WC, handdukstork, handfat på kommod med draglådor samt spegel ovan.

Välskött förening som äger marken med god ekonomi och renoverad fastighet.

Välkommen till ett boende för dig som vill bo högt upp i huset och på en attraktiv och lugn adress invid Tessinparken och Karlaplan. Med kort promenad når du Östermalmstorg och Stureplan tillika joggingstråken på Djurgården.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 3 699 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader/månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 3,79761 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 145 (1405)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-10-01

Energiklass: E

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Paraden 5 bildades 1999 och förvärvade samma år fastigheten Paraden 5 på Skeppargatan 92 i Stockholm. Föreningen består av 29 bostadsrättslägenheter (1.782 kvm) och 1 hyreslokal (132 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi:
Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 12 mkr vilket ger en belåningsgrad på ca 6.734:-/kvm. Inga avgiftsförändingar planerade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2002: Stambyte i kök och badrum samt byte av elstigar.
2011: Renovering av fasad och balkonger mot entrésidan. Ny plåt på den gemensamma takterrassen.
2012: Renovering av fönster på entrésidan, byte av radiatorventiler och ny fjärrvärmecentral.
2015: Stamspolning och installation av värmeslinga och snörasskydd.
2018: Renovering av fasad och byte av fönster mot gårdssidan. Renovering av takterrassen.

Planerad renovering:
Hissrenovering.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga och en gemensam takterrass.

Man får inte enligt föreningen byta till elspis om det är en befintlig gasspis i lägenheten.

Förening: Brf Paraden 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 29

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Tele2. Abonnemang tecknas separat av varje medlem.

Internet: Bredband via Tele2. Abonnemang tecknas separat av varje medlem.

Sammanställning: Balkong i högt läge med utsikt mot kringliggande takåsar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.