Östermalm - Nedre Gärdet

Skeppargatan 92, 5 tr

Fulländad trea i toppskick med modern lyx & stilren design, utmärkt planlösning, öppen spis & balkong i väster med fri utsikt mot himmel & takåsar.

Adress

Skeppargatan 92, 5 tr

Rum

3

Slutpris

6 930 000 kr

Avgift

3 589 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Högst upp på våning 5 i fastighet från 1932 på Skeppargatan 92, med generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier och solig balkong i väster, ges nu tillfälle att förvärva ett boende utöver det vanliga, rikt på så väl stil och modern design som fantastisk känsla. Balkongen med sol från lunchtid till sen kväll ger ett härligt ”uterum” med fri utsikt mot himmel och kringliggande takåsar.

Inga kompromisser, bara det bästa av det bästa har varit ledorden för att skapa denna stilrena och optimerade trerummare som på senare tid varsamt renoverats till ett mycket gott skick och med känsla för det moderna. Exklusiva materialval, sober färgsättning och genomtänkta förvarings- samt funktionslösningar samsas med vackra detaljer såsom högt till tak om ca 2,85 meter, fiskbensparkett, snickerier i ljus ton samt fina fönsterpartier i högt och fritt läge är detaljer som ger bostaden en ombonad inramning.

Planlösningen är ytterst kvadratsmart och tillgänglig med öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Köket i ett stilsäkert utförande med luckor i grå ton, arbetsbänkar i marmor och komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för större matsalsbord (eldningsförbud föreligger) och soffgrupp.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Ett rymligt ”master bedroom” med platsbyggd och generös förvaring, plats för dubbelsäng och utgång till balkongen i västerläge. Ett mindre barn-, gäst- eller arbetsrum.

Som ”pricken över i:et” finns ett stort, exklusivt badrum med helkaklade väggar i vitt och marmor på golv med golvvärme, inbyggt badkar med hand- och takdusch, WC, handdukstork, handfat på kommod med draglådor samt spegel ovan. Platbyggd bänk för avställning, skötbord eller dylikt samt tvättmaskin. Hall med plats för ytterkläder och skor.

Välskött förening med god ekonomi och renoverad fastighet.

Välkommen till ett boende för dig som vill bo högst upp i huset och på en attraktiv och lugn adress invid Tessinparken och Karlaplan. Med kort promenad når du Östermalmstorg och Stureplan tillika joggingstråken på Djurgården.

Pris: 6 695 000 kr

Månadsavgift: 3 589 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader/månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 152 (1502)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Paraden 5 bildades 1999 och förvärvade samma år fastigheten Paraden 5 på Skeppargatan 92 i Stockholm. Föreningen består av 29 bostadsrättslägenheter (1.782 kvm) och 1 hyreslokal (132 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi:
Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 12,7 mkr vilket ger en belåningsgrad på 7.137:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till 455.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2002: Stambyte i kök och badrum samt byte av elstigar.
2011: Renovering av fasad och balkonger mot entrésidan. Ny plåt på den gemensamma takterrassen.
2012: Renovering av fönster på entrésidan, byte av radiatorventiler och ny fjärrvärmecentral.
2015: Stamspolning och installation av värmeslinga och snörasskydd.
2018: Renovering av fasad och byte av fönster mot gårdssidan. Renovering av takterrassen.

Planerad renovering:
Hissrenovering.

Till lägenheten disponeras både ett vindsförråd (ca 6-7 kvm) och ett mindre källarförråd (ca 1,5-2 kvm). I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga och en gemensam takterrass.

Förening: Brf Paraden 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 29

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt och soligt västerläge med utsikt mot himmel och takåsar.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Stadion och Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av välsorterade mataffärer (t ex är Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker etc är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.