Östermalm - Nedre Gärdet

Strindbergsgatan 50, 7 tr

Unik funkistrea Tessinparken! Högst upp, solig kungsbalkong i söder och fri utsikt över Sthlm!

Adress

Strindbergsgatan 50, 7 tr

Rum

3

Slutpris

4 050 000 kr

Avgift

2 527 kr/mån

Boyta

53 kvmOm bostaden

Med ett av Östermalms mest attraktiva lägen saluförs nu en fantastisk och unikt designad funkistrea av allra bästa slag. Lägenheten är belägen högst upp på sjunde våningen i fastighet från 1931, tyst och totalt insynsskyddat med strålande ljust och fritt söderläge samt 7 meter kungsbalkong som sträcker sig längs med hela lägenheten. Den vidsträckta och fria utsikten från balkongen över Tessinparken, Östermalms takåsar och Stockholms stad är storslagen!

Lägenheten har varsamt renoverats och byggts om till en ovanligt komplett och effektiv trerummare. Den är ytterst väldisponerad och smart planerad in i minsta detalj med många bra förvarings- och funktionslösningar, modern inredning och alla tänkbara bekvämligheter. Samtidigt har man inte tummat på den genuina funkisstilen.

Välkommen till Strindbergsgatan och detta utmärkta läge på Östermalm och Nedre Gärdet, alldeles invid Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten.

– Hall med plats att hänga ytterkläder. Klinkergolv och väggar i ljus kulör.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, vackert badkar i gjutjärn med ”tassar”, WC, handfat och platsbyggd, väl tilltagen skåpmöbel.

– Fint kök som platsbyggts i stilfullt utförande. Skåpinredning i original kombineras med modern inredning och bra förvaringslösningar i skåp och på öppet, takhängt hyllsystem. Goda arbetsytor med helkaklad vägg ovan. Exklusiva maskiner från bl a Miele och IGF såsom kyl och frys, gasspis, diskmaskin och fläkt. Köket ansluter och öppnar mot vardagsrummet. Klinkergolv och väggar i sober kulör.

– Härligt vardagsrum som flödar av ljus från stort fönsterparti i söder. Här finns utgången till den ljuvliga kungsbalkongen om ca 7 meter. Utsikten över Tessinparken, Östermalms takåsar och Stockholms stad är fantastisk. Parkettgolv och väggar i sober kulör.

– Två bra sovrum på var sida av vardagsrummet. Ett med fönster i söder och utsikt över takåsar som med fördel kan användas som barn-, gäst- eller arbetsrum. Det andra med plats för dubbelsäng har glasad vägg med skjutdörr mot vardagsrummet. Här finns även garderober med skjutdörrar. Rummen har parkett- respektive ljust trägolv och väggar i sober kulör.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 2 527 kr

Andel i föreningen: 2,07000 %

Byggår: 1931

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I fastigheten finns tvättstuga, cykelparkering på gården och gemensam takterrass att nyttja för medlemmarna.

Renoveringar: Alla stora renoveringar i fastigheten är utförda i slutet av 1990-talet och i början av 2000-talet. Föreningen planerar målning av fönster utvändigt under hösten 2013.

Lägenhetsnummer: 42 (1704)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7.

Energiförbrukning: 160 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mercurius Måne förvärvade fastigheten 1983 och består av 40 lägenheter (2832 kvm) med bostadsrätt och 3 lokaler (196 kvm) med hyresrätt. Föreningens ekonomi är mycket god med ca 4.300.000:- i långfristiga skulder och ca 700.000:- i omsättningstillgångar per 2012-12-31. Inga avgiftsförändringar finns planerade.

Förening: Brf Mercurius Måne

Antal lägenheter: 40

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via ComHem. I avgiften ingår obligatorisk kostnad på 100:- för kabel-TV.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Härlig kungsbalkong om 7 meter i högt, fritt och soligt söderläge med markiser och vidsträckt utsikt över Tessinparken och Stockholms takåsar.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar (1, 4, 42 och 62). Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens samt Gärdets härliga rekreationsområde.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.