Östermalm - nära Karlaplan

Jungfrugatan 41 A, 1 tr.

Livstilsboende nära Karlaplan! Nyrenoverat sekelskifte med öppna ytor och stilren design. Toppskick!

Adress

Jungfrugatan 41 A, 1 tr.

Rum

3

Slutpris

3 900 000 kr

Avgift

4 011 kr/mån

Boyta

72 kvmOm bostaden

Lev och njut av ett förstklassigt och rofyllt boende nära Karlaplan. I vacker fastighet på Jungfrugatan ges en sekelskifteslägenhet som 2007 totalrenoverats till absolut toppskick. Här ges läcker, stram och stilren inredningsdesign, sober färgsättning och mörkbetsade ekparkettgolv i en övrigt ljus, genomgående och synnerligen tilltalande planlösning. Nytt platsbyggt kök i stram dansk design och vitvaror i rostfritt från Siemens öppnar härligt upp och integreras med vardagsrum som pryds av kakelugn (ej fungerande). Detta ger lägenheten särskilt trevlig karaktär. Luxuöst badrum med fondvägg i svartmatt mosaik, två bra sovrum och ”walk in closet”. Välkommen till ett boende som infriar alla stil- och trendmedvetnas krav på kvalitet med toppläge på Östermalm!

”Högst upp på Östermalm, på Sibyllegatan i det sista kvarteret mot Valhallavägen står några enkla hus som med sina röda tegelfasader bjärt avviker från omgivande bebyggelse. Få torde känna till att bakom husfasaderna döljer sig en intressant bit av stockholmsk arbetarhistoria. När husen stod nyuppförda på 1890-talet hörde de till några av Stockholms föredömligaste arbetarbostadshus.”

– Välkomnande instegshall med plats för avhängning och gott rumssamband. Hallen har mörkbetsad ekparkett, vitmålade väggar och tak med infällda spotlights.

– Nytt toppfräscht läckert badrum med kaklade väggar i stora vitmatta plattor, varav fondvägg i svart stavmosaik, klinkergolv i svart, tak med infällda spotlights, badkar, toalett, handdukstork, handfat med komod samt designad spegel med belysning.

– Nytt platsbyggt kök i stram och stilren dansk design. Handtagsfria skåpluckor i högblankt vitt, generös arbetsyta med bänkskiva i massiv mörkbetsad ek, infälld diskho med designad blandare och stavmosaik ovan. Vitvaror i rostfritt från Siemens såsom kyl och frys, spis med induktionshäll, spisfläkt och integrerad diskmaskin.

– Köket integreras med vardagsrum i öppen härlig planlösning. Vardagsrummet och köket har mörkbetsat ekparkettgolv, vitmålade väggar och tak samt en vacker kakelugn (ej fungerande).

– Stort ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, arbetshörna och garderober, mörkbetsat ekparkettgolv och vitmålade väggar och tak. Från sovrummet nås en stor ”walk in closet”.

– Innanför ”master bedroom” finns ett mindre sovrum som utmärkt nyttjas såsom gästrum, barnrum, arbetsrum eller dylikt. Sovrummet har mörkbetsat ekparkettgolv och vitmålade väggar och tak.

Pris: 3 750 000 kr

Månadsavgift: 4 011 kr

Andel i föreningen: 1,63550 %

Byggår: 1893

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns festlokal, samlingslokal, bastu, tvättstuga med torkrum, vindsförråd och övernattningslägenhet á 250:-/dygn med plats för fyra personer.

Renoveringar: Kulturmärkt fastighet anno 1893. Fastigheten genomgick stora renoveringar 1990 då bl a stammarna byttes.

Lägenhetsnummer: 411

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08 – 508 263 00, fax 08 – 508 260 40. Ansökan kan även göras på www.stockholm.se. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 500 kr, alternativt löses biljett för 30 kr/dygn. Även externa garagemöjligheter finns i området, bl a finns garage vid Fältöversten.

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Huset är blåklassat i Stockholms stads kulturhistoriska bebyggelseklassificering, vilket är den högsta skalan för bebyggelse av synnerligen högt historiskt värde. Föreningen består av 77 bostadsrätter om 4812 kvm, 1 hyresrätt om 30 kvm samt 15 lokaler om 789 kvm. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en god ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri. Omsättningstillgångarna (kassa, bank mm) uppgick per 2021-12-31 till ca 1,6 Mkr. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningens vind är oexploaterad vilket ses som en dold tillgång.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
2018 Ny undercentral.
2019 Ny hiss installerades på Sibyllegatan 50A.
2019 Tätning/renovering skorsten Sibyllegatan 50.
2020 Fönsterrenovering Sibyllegatan

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras. Fönsterrenovering på Jungfrugatan, ej bestämt när det ska ske. Bergvärme diskuteras.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett rymligt vindsförråd om ca 10 kvm. Det finns en välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till bastu, cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

För ytterligare information se föreningens årsredovisning, stadgar samt föreningens hemsida https://boappa.se/brf-storken-12-stockholm

Förening: Brf Storken 12.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 77

Antal lokaler: 15

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm invid Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och grönskande promenadallé, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Karlaplan, Stadion eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl a), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) m.m. är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.