Östermalm - invid Strandvägen

Kaptensgatan 14 A, 4 tr

Stilsäker vindsvåning vid Strandvägen om 87 m² med underbar, insynsfri terrass i sydväst & utsikt över takåsar. Suverän planlösning & hög standard.

Adress

Kaptensgatan 14 A, 4 tr

Rum

3

Slutpris

8 150 000 kr

Avgift

2 843 kr/mån

Boyta

61 kvm

Biyta

26 kvmOm bostaden

Med attraktivt läge på Kaptensgatan, alldeles invid Strandvägen, Nybroviken och skärgårdsbåtarna, saluförs nu denna suveräna och mycket stilsäkra vindsvåning om tre rum och kök och totalt 87 m² golvyta (61 m² boyta + 26 m² biyta). Våningen är rofyllt belägen högst upp i representativ fastighet från 1896 och har ett strålande ljust, genomgående och ogenerat läge med solig terrass i sydväst.

Våningen har på senare tid smakfullt renoverats och präglas av stilsäker design, påkostade material och mycket bra funktions- och förvaringslösningar. Detta kombineras med alla typiska vindsdetaljer såsom snedtak med högt till taknock om ca 3,40 meter, synliga bjälkar och stödben, vita murstockar, takfönster samt fönsterkupor som ger rikligt med ljusinsläpp från två vädersträck.

Planlösningen är utmärkt disponerad. Här ges öppna, sociala ytor i kök och vardagsrum med utgång till terrass. Terrassen ger ett insynsskyddat uterum i sydväst med sol från morgon till kväll sommartid. Härlig utsikt över kringliggande takåsar och upplysta fasader kvällstid. Infravärme installerad i taket. Köket från SweNova är platsbyggt i vinkel och välutrustat med bänkskiva i svart granit och maskiner från bl. a. Miele och Siemens.

Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och matsalsbord. Två loft om ca 6 m² vardera, det ena öppet och möblerbart, det andra inbyggt till ett förråd för bästa förvaring. Två bra sovrum. Platsbyggda garderober längs med vägg.

Arkitektritat badrum från 2014, exklusivt och modernt inrett i Carrarramarmor. Tvättmaskin och torktumlare från Miele, väggfast, justerbar ansiktsspegel med inbyggd belysning, golvvärme med timer, förberett för högtalare till valfritt ljudsystem etc.

Välkommen till ett unikt drömboende i en klass för sig med ett enastående läge och på bästa Östermalmsadress invid Strandvägen.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 2 843 kr
Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift på 217 kr för fiberbredband och terrasstillägg.

Andel i föreningen: 2,89000 %

Byggår: 1896

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I källaren finns en tvättstuga. Cykelplats, barnvagnsförråd och sopkärl finns på gården.

Lägenhetsnummer: 242 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 137 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Krabaten 8 består av 29 lägenheter (2.265 kvm) och 1 garage (15 kvm) upplåtna med bostadsrätt. Föreningens ekonomi är mycket god med ca 3.600.000:- i långfristiga skulder, vilket ger en låg belåningsgrad om ca 1.600:-/kvm samt 900.000:- i omsättningstillgångar per 2016-12-31. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar:
2016: Installation av avluftare för värmesystem. Byte av belysning i gatuhusets källare.
2015: Målning av tak. Byte av horisontella avloppsrör under gården mellan huskroppar och under gatuhus. Taksäkerhet uppdaterad.
2014: Underhåll av balkonger samt byggnation av en ny balkong. Spolning och filmning av horisontella rör mellan huskropparna och under gatuhuset. Renovering av fönster samt fasadsockeln. OVK. 10-årsunderhåll av balkonger.
2013: Fibernät installerat i alla lägenheter, tätning av tak i gatuhuset samt framtagning av underhållsplan.
2012: Spolning av stammar.
2010:Spolning av stammar, besiktning av eldstäder och rökgångar samt fibernät indraget i källaren.
2008: Renovering av entré och trapphus, stenläggning av gård samt energibesikning.
2006: Målning av fönsterkarmar samt OVK..
2005: Byte av värmeväxlare.
2004: Nya balkonger samt nyinstallation av hiss.
1973: El- och rörstambyte.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Översyn och eventuell åtgärd av del av gatuhusets tak.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2023.

Till lägenheten hör ett källarförråd. I källaren finns en tvättstuga. Cykelplats, barnvagnsförråd och sopkärl finns på gården.

Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Förening: Brf Krabaten 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV från ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband: Stockholms stadsnät fiberbredband. Obligatorisk avgift om 180:-/månad.

Sammanställning: Terrassen ger insynsskyddat uterum i sydväst med sol från morgon till kväll och härlig utsikt över kringliggande takåsar. Obligatorisk terrassavgift om 444:-/år.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Kaptensgatan, alldeles invid Strandvägen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:

Denna bostadsrätt förmedlas med ett ”accepterat pris/eller bud” vilket innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.