Östermalm - invid Lärkstan

Fryxellsgatan 1 A

"Villakänsla" i unik, stilfullt designad & detaljrik 1920-talsvåning med ljuvligt bistrokök, eldstad & utgång till trädgårdsplats.

Adress

Fryxellsgatan 1 A

Rum

3

Slutpris

9 850 000 kr

Avgift

4 013 kr/mån

Boyta

92 kvmOm bostaden

I vacker och välvårdad fastighet från 1927, på bra Östermalmsadress intill Lärkstan med ypperligt läge mellan Engelbrektskyrkan och Karlavägen, Eriksbergsparken och Humlegården, saluförs nu denna fantastiska, unika och totalrenoverade trerummare om 92 m² med ”villakänsla” – mitt i stan!

Lägenheten är belägen på hög ”halvtrappa” och har utgång till ”egen” trädgårdsplats med plats för sommarmöblering. Uteplatsen, motsvarande storleken av balkongerna ovan (föreningen äger marken), ansluter till föreningens vackra innergård som i sig är en oas med pergola, planteringar, sittplatser och grillmöjligheter.

Lägenheten har på senare tid renoverats till ett drömhem utöver det vanliga med känsla för stil, design och sobra kulörer, goda materialval samt massor av bra förvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med de välbevarade detaljerna från byggåret såsom högt till tak med takrosetter, väggar med lister, oljad fiskbensparkett i ek, spegelmönstrade dörrar och snickerier, stora fönsterpartier med spröjs och djupa nisher samt en fungerande öppen spis. All el är indragen i svart bakelitarmatur och dimbara lysknappar i varje varje rum skapar en vacker miljö dag som kväll.

Planlösningen är både rund- och genomgående, den är moderniserad och oerhört väldisponerad för både villasäljaren och barnfamiljen. Här ges härliga och sociala sällskapsytor mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet är stort och luftigt med plats för både soffgrupp och större matsalsbord. Här finns en vacker, platsmurad öppen spis i original och ett spröjsat fönsterparti i högt läge mot gatan.

Det platsbyggda och arkitektritade köket är verkligen något utöver det vanliga. Designat i minimalistisk bistrostil med exklusiv inredning, belysning och massor av genomtänkta funktionslösningar, bra förvaring med skåp i grå ton och mässingsbeslag, rejäla bänkytor i marmor, kaklade väggar i halvförband samt komplett maskinell utrustning. Sittbänken i läder med tillhörande avställningsbord sätter ”pricken över i:et”.

Två bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, platsbyggd hel garderobsvägg från snickeri och utgång till trädgårdsplatsen och gården. Intill finns ett utmärkt barn- eller tonårsrum, även det med plats för dubbelsäng. En passage med bra rumssamband, platsbyggda garderober, bokhyllor och ett serveringsskåp i original, skiljer sovrumsdelen från sällskapsytorna.

Via entrén nås en tambur med plats för ytterkläder och skor samt separat gäst-WC med toalett och handfat. Badrum i stilsäkert utförande med vitt kakel i halvförband, klinkergolv med golvvärme, inbyggt badkar med både hand- och takdusch, vägghängd toalett, kommod med förvaring och underlimmat handfat samt infällda spotlights i taket.

Förening med välskött fastighet i mycket gott skick och särskilt god ekonomi med låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna.

Pris: 9 950 000 kr

Månadsavgift: 4 013 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,55000 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 1003

Hiss: Ja

Våning: 0.5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-01-30

Energiklass: C

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sälgen 7 registrerades år 1998 och fastigheten förvärvades år 2000. Fastigheten uppfördes 1927 och består av 31 lägenheter med bostadsrätt (2.652 kvm) samt 1 lokal med hyresrätt (550 kvm) på adresserna Fryxellsgatan 1 A, 1 B och Rådmansgatan 20. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den skulden till ca 9 mkr vilket ger en belåningsgrad på 3.400:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,5 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2003-2004: Byte av V/A-stammar i både kök och badrum samt även byte av elstigar.
2005: Renovering av trapphus och installation av säkerhetsdörrar.
2008: Renovering av innergården.
2014: Installation av bergvärme.
2015: Takomläggning.
2016-2017: Hissrenovering.
2020: Fönsterrenovering.

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 4-5 kvm. I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga (två tvättmaskiner, ent torktumlare och ett torkskåp) och ett cykelförråd. Fin gemensam innergård med stensättningar, trädgårdsmöbler, pergola med sittplats, vackra planteringar och barnvagnsförvaring.

Överlåtelseavgift om 2,5 % av rådande prisbasbelopp betalas av köparen och pantsättningsavgift om 1 %/pant betalas av köparen.

Förening: Brf Sälgen 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem.

Sammanställning: "Egen" trädgårdsplats med plats för sommarmöblering. Uteplatsen, motsvarande storleken av balkongerna ovan (föreningen äger marken), ansluter till föreningens vackra innergård som i sig är en oas med pergola, planteringar, sittplatser och grillmöjligheter.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.