Östermalm - invid Lärkstan

Odengatan 2, 2 tr

Stilsäker och vacker sekelskiftestrea (möjlig 4:a) i drömskick med solig balkong, öppen spis och suverän planlösning med fantastiska sällskapsytor.

Adress

Odengatan 2, 2 tr

Rum

3

Slutpris

9 000 000 kr

Avgift

4 859 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

Med högt, ljust och genomgående läge på andra våningen i fastighet från 1891, finns denna fantastiskt fina sekelskiftestrea (möjlig 4:a, se alternativ planlösning) om 93 kvm i toppskick. Lägenheten har på senare tid smakfullt totalrenoverats och byggts om till ett drömboende utöver det vanliga. Stilren design, sober färgsättning och mängder av platsbyggda funktionslösningar möter alla vackra sekelskiftesdetaljer från byggåret. Högt till tak om ca 3,30 meter med stuckaturer och rosetter, fisbenskparkett, spegelmönstrade dörrar, vita snickerier och paneler, fönsterpartier med djupa nischer samt en extraordinär och pampig öppen spis är detaljer som skapar en underbar karaktär, charm och oslagbar känsla.

Planlösningen är genomgående mellan gård och gata, den är utmärkt disponerad med härliga och öppna sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket integreras med det rymlig vardagsrummet och tack vare tre stora fönsterpartier i fil, varav ett med utgång till den soliga balkongen i väster, samt väl tilltagen takhöjd ges rikligt ljusinsläpp och känsla av rymd. Köket är platsbyggt i klassisk modern stil med snickeritillverkad inredning från Sentens, köksö och komplett maskinell utrustning från Husqvarna samt en inbyggd vinkyl. Vardagsrummet är öppet och luftigt med plats för soffgrupp, TV-möbel, matsalsbord och trivsam möblerbar del invid den öppna spisen. Kort och gott, de sociala ytorna är fantastiska för familjen så väl som umgänge i goda vänners lag.

Två bra sovrum ligger bekvämt och avskilt från varandra på var sida av lägenheten samt med tillgång till varsitt badrum. Här finns ett privat föräldrasovrum som nås via hallpassage med platsbyggd förvaring och access till badrum ”en suite”. Badrummet är toppfräscht och inrett med dubbla duschar, handfat och WC. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. I anslutning till entréhallen finns det andra badrummet, ”gästbadrummet” med dusch, handfat och WC. Ovan badrummet finns ett möblerbart loft som utgör lämplig sovdel för den övernattande gästen eller som ytterligare ett förvaringsutrymme.

Lägenhetens höga och ljusa läge, den unika kombinationen av sparsmakad design och väl bevarad sekelskiftescharm samt det utmärkta läget i sprudlande kvarter invid Lärkstan där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts, gör detta till en bostad många väntat på.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 4 859 kr

Byggår: 1891-92

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns ett källarförråd. Det finns hobbylokal, cyckelförråd och tvättstuga. Föreningen har även en fin innergård med sandlådor och några lekredskap, cykelställ samt trädgårdsmöbler.

Lägenhetsnummer: 1:4 (1103)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Brf Trasten 14 är en äkta förening i vacker hörnfastighet med adressen Odengatan 2 och Valhallavägen 56. I föreningen finns 29 bostäder, varav 28 bostadsrätter och 1 hyresrättslägenhet. Den totala boytan uppgår till 3537 kvm varav 90 kvm utgör hyresrätt. Den vackra fastigheten uppfördes 1891- 1892 och har tidigare varit både en kyrka och ett BB. Föreningen köpte huset av Svenska bostäder 1993 och marken innehas med tomträtt (f.n. ca 527 tkr/år och avtalet löper tom 2024-03-30). Dolda tillgångar finns i oexplaterade vindsutrymmen samt en kvarvarande hyresrättslägenhet som ger löpande intäkter om 136.000kr/år (2019). Föreningen har en stabil ekonomi med ca 2 Mkr i omsättningstillgångar (2019) och långfristig belåning endast 1660 kr/kvm (2019). Juridisk person accepteras ej som medlem. Inga avgiftsförändringar beslutade.

Besök gärna föreningens hemsida på www.trasten14.se.

Utförda renoveringar:
Fastigheten totalrenoverades 1984-85 av Svenska bostäder med bl.a. stambyte.
1995 Utfördes en trapphusrenovering.
2006 Målning tak.
2009 Målning fönster.
2012 Trapphus.
2015 Stamspolning.
2016 Ny fjärrvärmecentral, portrenovering, radon och OVK-besiktning.
2020 Hissrenovering.

Kommande renoveringar:
Tak, balkongreparationer och fasadåtgärder planeras.

Gemensamma utrymmen:
I fastigheten finns en gemensam innergård med utemöbler, grillmöjlighet och lekplats på sommaren. I källarplan finns en fullt utrustad tvättstuga, hobby/gemensamhetsrum, grovsoprum samt cykelrum med direkt utgång till Odengatan. Cykelställ finns även på gården. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

För ytterligare information se årsredovisningen.

Förening: Brf Trasten 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 29

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Ownit. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit.

Sammanställning: Stor balkong i väster med eftermiddags- och kvällsol mot lugn innergård.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Norrmalm och Östermalm har att erbjuda inom gångavstånd. Direkt närhet till Handelshögskolan och KTH. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och trevliga restauranger finner du även paradgator som Birger Jarlsgatan och Karlavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Norra Djurgården med såväl Hagaparken som Lill-Jansskogen. Även kort promenadavstånd till bl.a. Stureplan, Hötorget och Odenplan.
Mycket goda kommunikationer i form av flera busslinjer, Roslagsbanan samt tunnelbana endast ett stenkast bort.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.