Östermalm - invid Lärkstan

Fryxellsgatan 3 B, 4 tr

Stilfull & detaljrik 1920-talsvåning i högt, fritt & ljust hörnläge med eldstad & stor balkong med kvällssol & vidsträckt, fri utsikt över takåsar.

Adress

Fryxellsgatan 3 B, 4 tr

Rum

3

Slutpris

12 800 000 kr

Avgift

3 950 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

I vacker och välvårdad fastighet från 1927, på bra Östermalmsadress intill Lärkstan med ypperligt läge mellan Engelbrektskyrkan och Karlavägen, Ellen Keys park, Balettakademien och Humlegården, saluförs en fantastisk och mycket eftertraktad hörnvåning i 1920-talsklassicism om 90 m² fördelade på 3 rum, varav 2 sovrum, vardagsrum och rymligt kök med fransk balkong.

Bostaden är högt och trevligt belägen på våning 4, som tillika är fastighetens ordinarie högsta våningsplan (endast vindsvåning ovanför), med både fungerande öppen spis och stor insynsskyddad balkong med härlig eftermiddags- och kvällssol samt fri utsikt mot himmel, takåsar, pampiga sekelskiftesfastigheter och Engelbrektskyrkans vackra torn.

Våningen är smakfullt och varsamt renoverad med känsla för stil, goda materialval och bra förvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med de välbevarade detaljerna från byggåret såsom högt till tak med lister och slätstuckatur, bröstpaneler, oljad fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar och dubbla skjutdörrar, stora fönsterpartier med spröjs och djupa nischer samt en fungerande öppen spis.

Planlösningen är klassisk och väldisponerad med ett behagligt och trivsamt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här ges härliga och luftiga sällskapsytor med vardagsrum, matsalsdel med plats för bord och större matsalsbord, biblioteksdel med exklusiv och platsbyggd förvaring med skåp och hyllplan. Fungerande öppen spis och ett ateljéfönsterparti med utgång via dubbeldörrar till balkongen.

Det stilfulla och väl tilltagna köket är klassiskt designat och smakfullt inrett med luckor i behaglig grå ton, rejäl förvaring i lådor och skåp i dubbla rader ända upp till tak, bra arbetsytor med Cararramarmor på väggen ovan, maskinell utrustning från Siemens såsom kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll och varmluftsugn. Här finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare installerad. Köket har rymlig matplats invid dörröppning till fransk balkong som ger morgonsol och ett härligt ljusinsläpp till köket.

Två sovrum ligger avskilda ifrån varandra på var sida av bostaden, varav det ena ger ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös förvaring i ”walk in closet”. Det andra sovrummet ger ett utmärkt barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Hallpassage mellan kök och vardagsrum med garderober och access till badrum. Badrummet är renoverat och stilfullt inrett med väggar helkaklade i halvförband, Cararramarmor på golv med värmeslingor, duschhörna, toalett, handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp och handdukstork.

Via entrén nås en tambur med plats för ytterkläder och skor samt access till gäst-WC med toalett och handfat.

Fastighet i mycket gott skick med de stora renoveringarna gjorda och förening med god ekonomi, låg skuldsättningsgrad (3.188:-/kvm) och låga månadsavgifter för medlemmarna där både kabel-TV och bredband ingår. Medlemmarna disponerar dessutom en gemensam och fin innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och grill.

Pris: 12 500 000 kr

Månadsavgift: 3 950 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 2,88719 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 33 (1403)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2018-12-29

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Fryxälgen bildades 1998. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Fastigheten på Fryxellsgatan 3 uppfördes 1927 och består av 37 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 3.913 kvm, varav 3.241 kvm utgör bostadsrätter och 672 kvm utgör lokalyta.

Föreningen godkänner delat ägande men inte juridisk person som förvärvare.

Föreningens ekonomi är mycket god. Per 2021-12-31 uppgick skuldsättningen till ca 10,3 mkr vilket ger en belåningsgrad om 3.188:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa och bank) uppgick till ca 3,5 mkr. Inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar för de kommande 5 åren, med reservation för om oförutsägbara händelser uppstår.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1999: Installation av Kabel-TV till alla lägenheter.
2009: Elstammar bytta till tre-fas och 3×20 A.
2010: Renoverat trapphus och entré.
2013: Installation av fiber 100 Mbit/s till alla lägenheter.
2014: Nytt tätskikt och ytskikt på gården.
2015: Renoverat källaren för ny hyresgäst (TWENTY Studios).
2016: Alla V/A-stammar bytta och renovering av lokal till hyresgäst (Massageterapeut).
2017: Ljudisolering av tvättstuga.
2018: Målning av husets plåttak, totalrenovering av ytterdörr till gården, värmeisolering av rum i källaren och installation av fiber 1 Gbit/s.
2019: Fönster mot innergård renoverade och avsloppsrör i källarplan åtgärdat med relining.
2020: Kontroll, åtgärder och godkännande av samtliga rökkanaler till öppna spisar i huset.
2021: Installation av nytt expansionskärl med automatisk påfyllning och borttagning av gaser. Fönster på fastighetens gatusidor renoverade samt renovering av fönster i vindsförråden och i trapphusen. Balkongräcken målade på kungsbalkongerna och fasadplåten på plan 5. Sättningsskador reparerade.

Inga större renoveringar planeras förutom löpande underhåll.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Cykelrum finns i garageplanet via infart från Kungstensgatan. Föreningen har en fin innergård med sittgrupper, planteringar och grillplats.

Förening: Brf Fryxälgen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 37

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Stockholms Stadsnät. Upp till 100 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong i högt och fritt läge med eftermiddags- och kvällssol samt vidsträckt utsikt över takåsar och vackra sekelskiftesfastigheter.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.