Östermalm - invid Karlaplan

Östermalmsgatan 96

Stilren design & fulländad funktion möter utsökt 20-tal i förtrollande vacker & väldisponerad trea på bästa adress invid Karlaplan. Måste upplevas!

Adress

Östermalmsgatan 96

Rum

3

Slutpris

9 800 000 kr

Avgift

4 416 kr/mån

Boyta

87 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Östermalmsgatan 96 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Med ypperligt Östermalmsläge på eftertraktad adress invid Karlaplan, Narvavägen och Oscarskyrkan, med direkt närhet till både Djurgårdsbron, Strandvägen och Stureplan, bjuds en fantastiskt fin och fulländad trea i toppskick.

Lägenheten har renoverats med stil och finess och den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval, sober färgsättning samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret som inglasade pardörrar, spröjsade fönster och genomgående vackra golv. Luftigt sällskapsrum med öppen spis och smakfullt platsbyggda bokhyllor. Stilrent kök med ljusgrå snickerier, bänkskiva i Carrara marmor samt all önskvärd maskinell utrustning. Två utmärkta sovrum lugnt belägna mot pittoresk innergård varav master bedroom med fransk balkong och angränsande stor exklusiv walk-in closet. Sobert helkaklat badrum med inbyggt badkar och tvättpelare. Kort och gott, inget har här lämnats åt slumpen för att skapa ett kompromisslöst drömboende utöver det vanliga.

Lägenheten är belägen på en ½ trappa fri från insyn mellan lugn och trivsam innergård och återvändsgata invid Karlaplan. Välskött förening med god ekonomi i vacker och renoverad fastighet från 1920.
Välkommen att längta hem!

Rumsbeskrivning: – Rymlig hall som direkt ger en välkomnande känsla med trevlig punktbelysning. Gott om plats för ytterkläder och förvaring i platsbyggda garderober

– Fantastiskt trivsamt sällskapsrum att umgås och koppla av i med smakfullt platsbyggda bokhyllor och öppen spis. Här ryms den stora soffan, soffbord liksom favoritfåtöljen. Speglade pardörrar, vackra golv och takrosett i kombin- Rymlig hall som direkationen med takhöjden ger rummet en härlig rymd.

– Stilrent hemtrevligt kök med ljusgrå snickerier och gott om skåp och arbetsytor samt vacker bänkskiva i Carraramarmor. Komplett maskinell utrustning och plats för matbord för upp till 8 personer vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Ett kök att längta hem till.

– Två rogivande sovrum, lugnt belägna mot den idylliska innergården varav masterbedroom med fransk balkong. Här sover man gott, med fågelkvitter på morgonkvisten, helt fritt från störande trafik.

– Angränsande exklusiv walk-in closet i oljad valnöt med platsbyggd inredning.

– Sobert vitkaklat badrum med inbyggt badkar. Stor spegel, handfat med förvaring, golvvärme, infällda spotlights samt tvättpelare.

Pris: 9 950 000 kr

Månadsavgift: 4 416 kr

Andel i föreningen: 3,08840 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1924

Lägenhetsnummer: 0023 (1001)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 181 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: I föreningen finns garage men fn hyrs inga garageplatser ut. Boendeparkering råder i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vedbäraren 21 registrerades 1986 och förvärvade 2009 hörnfastigheten med adress Östermalmsgatan 96 och Grevgatan 70. Fastigheten uppfördes 1924 och arkitekt var Sven Wallander. Föreningen beskattas såsom äkta och består av 32 bostadslägenheter varav 2 är återstående hyresrättslägenheter samt 1 lokal.

Föreningens ekonomi: Den långfristiga skulden uppgick per 2020-12-31 till 18,2 mkr vilket ger en belåningsgrad på 6.055:-/kvm/bostadsyta. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 3,2 mkr. Dessutom har föreningen en dold tillgång i en återstående hyresrätt.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en nyrenoverad tvättstuga och cykel/barnvagnsförvaring. I föreningen finns garage men för närvarande hyrs inga garageplatser ut.

Utfört underhåll i fastigheten:
2009-2013 Byte av V/A-stammar.
2013 Nytt tak och stuprör.
2013 Nya hissar installerade.
2013 Fasadrenovering mot både gat- och gårdssidan samt renovering av fönster.
2013 Nya förråd i källaren.
2013 Ny värmecentral samt byte av radiatorventiler.
2013 Säkerhetsdörrar installerades. I samband med det installerades postfack i entrén.
2013 Renovering av trapphuset.
2014 Byggnation av vindsvåningar.
2017 Renovering av tvättstuga och installation av nya maskiner.
2019 OVK.
2020-2021 Renovering av innergården.

Föreningen planerar att genomföra åtgärder efter OVK vilket innefattar installation av fläktar på skorstenar och kontrolldon i lägenheter.

Förening: Brf Vedbäraren 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 32

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV och bredband via Bredbandsbolaget varav obligatoriskt tillägg för bredband om 264 kr/månad (inkluderad i månadsavgiften).

Sammanställning: Föreningen har en mysig innergård med utemöbler som de boende kan nyttja.

Välkommen till härliga Östermalm och detta perfekta läge invid Karlaplan, Narvavägen och Oscarskyrkan med närhet till så väl Strandvägen som Djurgårdsbron och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk utmed Djurgårdskanalen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Karlaplan med Fältöverstens shopping så når man med kort promenad Östemalmstorg med trevliga Saluhallen. Bra kommunikationer med tunnelbana (Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.