Östermalm - invid Karlaplan

Grevgatan 57 A

Stilren design & fulländad funktion möter vacker sekelskiftescharm i utmärkt, ljus & drömlik trea på Grevgatan invid Karlaplan.

Adress

Grevgatan 57 A

Rum

3

Slutpris

9 200 000 kr

Avgift

3 088 kr/mån

Boyta

81 kvmOm bostaden

I vacker, välvårdad och representativ fastighet från 1905 på attraktiv och lugn Östermalmsadress i det första kvarteret invid Karlaplan med närhet till både Strandvägen, Djurgården och Östermalmstorg, saluförs nu denna fantastiska sekelskifteslägenhet om 81 optimerade kvm fördelade på 3 rum med härliga, ljusa sällskapsytor. Lägenheten är lugnt och rofyllt belägen på hög ”halvtrappa” mot två innergårdar i gårdshusfastigheten.

Lägenheten har på senare tid varsamt totalrenoverats till ett drömhem med stil och känsla för det moderna med sober färgsättning och gott om förvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med karaktäristiska detaljer i sekelskiftesstil från byggåret såsom genomgående vackra golv, gedigen takhöjd, vita snickerier och flertalet högresta fönsterpartier i fil med spröjs och speglade nischer.

Planlösningen är genomgående mellan föreningens fina innergårdar, den är moderniserad och mycket väldisponerad och väl anpassad för både barnfamiljen och paret. Takhöjden och de stora fönsterpartierna i bredd gör lägenheten både luftig och ljus.

Här erbjuds härliga umgängesytor och vackra rum i fil. Här finns ett vardagsrum med plats för rejäl soffgrupp och TV-möblering samt matsalsbord för 8-10 personer.

Vardagsrummet öppnar mot och ansluter till ett stilfullt och socialt sällskapskök. Köket är väl tilltaget med god förvaring i skåp och draglådor, köksö med bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och vinkyl.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. ”Master bedroom” med plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderobsvägg. Det andra sovrummet, även det med garderober och plats för dubbelsäng, passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Stort exklusivt badrum som är modernt inrett med takdusch, vägghängd WC, handfat på kommod med draglådor och infälld spegel ovan. Handdukstork och inbyggda belysningsarmaturer samt tvättmaskin och torktumlare. Hall med gott om plats att hänga ytterkläder.

Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi, låg skuldsättning och fastighet med de stora renoveringarna gjorda. Föreningen har en fin innergård där bl a ett stort barnvagnsförråd finns.

Välkommen på visning!

Pris: 9 950 000 kr

Månadsavgift: 3 088 kr
I avgiften ingår Värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 4,19169 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1885 & 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 19 (1001)

Hiss: Nej

Våning: 0.5

Antal våningar: 4

Energideklaration: Ej utförd

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Brf Gnistan 4 på adressen Grevgatan 57 i Stockholm sedan 1985. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken och upplåter 31 bostadsrätter om totalt I 889 kvm. Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningsgrad är låg per 2019-12-31 uppgick skulden till 4,7 mkr vilket ger en belåningsgrad på 2 488 kr/kvm. Inga planerade avgiftsförändringar beslutade.

Utfört underhåll/renovering:

1997 – Byte av samtliga maskiner i tvättstugan.
1998 – Fönsterrenovering.
1998-2002 – Stambyte.
2001 – Byte av elstigare.
2002 – Byte av lägenhetsdörrar.
2004 – Omputsning av gathusets fasad mot innergård.
2008 – Nya balkonger och balkongdörrar.
2012 – Målning av plåtyttertak.
2013 – Plåt delvis bytta delar runt terrasser och takkupor.
2015-2016 – Vattenskada. Rörledningsläckage från en lägenhet på entréplan som orsakat vattenskada i källaren. Detta är åtgärdat via föreningens försäkringsbolag.
2016 – Uppfräschning av gathusets källare, bastun har tagits bort och ska framöver fungera som föreningslokal.
2016/17 – Den gamla föreningslokalen i gårdshuset omvandlas till en uthyrningslokal.2017 – Fönsterrenovering.
2018 – Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) utförd och renovering av källarlokalen i gårdshuset färdigställt.

Planerade underhåll:
2021 Blästra och måla om taken på båda husen

Välskött innergård med sittplatser och barnvagn- och cykelförråd. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Förening: Brf Gnistan 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 31

TV: ComHem , basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband från ComHem ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Föreningen har en trevliga innergårdar med utemöbler och grill som de boende kan nyttja.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva 1800-talskvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.