Östermalm

Grev Turegatan 59 C, 3 tr

Modern & stilsäker design möter vackert 1800-tal i högt belägen våning med magiskt ljusinsläpp, fin takåsvy, balkong & ljuvligt sällskapskök.

Adress

Grev Turegatan 59 C, 3 tr

Rum

3

Slutpris

13 100 000 kr

Avgift

4 417 kr/mån

Boyta

99 kvmOm bostaden

I vacker, mycket välvårdad och representativ fastighet från 1879 (ombyggd och totalrenoverad 2007-2009), på attraktiv och lugn Östermalmsadress mellan Karlavägen och Östermalmsgatan, nära Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan, saluförs nu en fantastisk sekelskiftesvåning om 99 kvm fördelade på 3 rum och stort matsalskök med balkong i västerläge.

Våningen är högt, strålande ljust och fritt belägen på våning 3 av 4 och fastigheten har en rymlig hiss som är lättillgänglig och nås utan trappsteg direkt från entréplanet. Med andra ord är den både ”barnvagnsvänlig och handikappanpassad” vilket inte hör till vanligheterna i liknande sekelskiftesfastigheter i området.

Våningen har smakfullt renoverats med känsla för stil, goda materialval, sober färgsättning, nylagd och hårdvaxoljad fiskbensparkett utan trösklar samt bra förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med karaktäristiska detaljer i sekelskiftesstil såsom gedigen takhöjd, vita snickerier och höga socklar, platsbyggda elementskydd, pardörrar med mässingshandtag och högresta fönsterpartier med spröjs och djupa speglade nischer.

Våningens utmärkta och ytterst väldisponerade planlösning är genomgående och tillgänglig med massor av måttanpassade och platsbyggda lösningar. Tre rum i fil ger ett härligt flöde av naturligt ljus och en underbar ”våningskaraktär”. Här ges ett vardagsrum och två stora sovrum, ett på vardera sida om vardagsrummet. Båda med rymlig plats för fullstora dubbelsängar. Ett av sovrummen har dubbla ingångar, en från vardagsrummet och en från hall via en rymlig ”walk trough closet”, och kan därmed enkelt delas av till två mindre sovrum. Hela fyra högresta fönsterpartier i bredd ger ett magiskt ljusinsläpp och fin utsikt mot himlen och över takåsar.

Öppen och social planlösning mellan vardagsrum och stort nyrenoverat matsalskök. Köket i minimalistisk och tidlös bistrostil har bra förvaringslösningar med skåpinredning i vitt, bra arbetsytor med bänkskivor i granit, stor diskho, kaklad panel, mässingslist och integrerade vägglampor. Komplett maskinell utrustning såsom bl a en italiensk designugn från Lofra, kyl/frys med ismaskin, induktionshäll (full flex) samt mikrovågsugn från Siemens. Äntligen ett kök med plats för stort matsalsbord och många middagsgäster. Här finns även ett vackert helglasat skjutdörrsparti med utgång till balkongen som har utsikt över grönskande innergårdar.

I övrigt finns ett stort, helkaklat badrum i vitt och grått med både inbyggt badkar och duschhörna med glasdörr, WC, badrumsskåp m.m. Hall med platsbyggd förvaring för ytterkläder och skor samt övrig klädförvaring i garderobsvägg. Inre hallpassage ansluter till eget tvättrum/förråd (kan även göras om till ett badrum) med kombinerad tvättmaskin och torktumlare, städförvaring och hyllsystem för lakan, handdukar och dylikt.

Ytterst välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 12 950 000 kr

Månadsavgift: 4 417 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad. Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,75000 %

Byggår: 1879

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 5306 (1302)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2009-07-31

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Hinden 21 bildades den 4 oktober 2007. Under åren 2007-2009 genomgick fastigheten med adress Grev Turegatan 59 A-C en totalrenovering och byggdes om till 26 bostadslägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Total boyta uppgår till 2.655 kvm. Föreningen är äkta och marken om 928 kvm innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god. Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 12 mkr, vilket ger en belåningsgrad om 4.520:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,2 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Fastigheten genomgick en total renovering. Samtliga stammar och elstigare byttes etc.

2020-2021: Renoveringsmålning av nederdelen av fönstren mot gatan och södra gården, putsat fasaden till gårdshuset på södra sidan, byggt tak för barnvagnsförvaringen bredvid cykelstället samt renoverat soprummet.

Föreningen har sedan våren 2013 en preliminär underhållsplan. Föreningen planerar mindre putsarbeten och en fasadplåt ska målas samt renovering av springbrunnen på gården. I övrigt planeras inga större renoveringar.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Tvättstuga finns i markplan och den är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Bredvid tvättstugan finns ett återvinningsrum med grovsopsortering. Till fastigheten hör trädgårdsyta mot Grev Turegatan 63 samt en stenbelagd gårdsyta på innergården mot Grev Turegatan 57. Det finns även förvaring för cyklar och barnvagnar.

Förening: Brf Hinden 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 26

TV: Möjlighet till anslutning till digital-TV, bredband och IP-telefoni via ComHem. Detta bekostas av den enskilde medlemmen. Sedan 2012 har föreningen avtal om bredbandstjänster via Stockholms Stadsnät i fastigheten. Dessa ingår i avgiften till föreningen. Se vidare information under rubrik "Fastigheten" i bifogad årsredovisning.

Sammanställning: Balkong i anslutning till köket i rofyllt läge med utsikt över lummiga innergårdar.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Grev Turegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.