Östermalm

Grev Turegatan 59 A, 2 tr.

Modern & stilsäker design möter vackert 1800-tal i högt & fritt belägen 3:a med ljusa sällskapsytor, stort kök, fin takåsvy & solig balkong i sydväst.

Adress

Grev Turegatan 59 A, 2 tr.

Rum

3

Slutpris

11 650 000 kr

Avgift

4 239 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

I vacker, mycket välvårdad och representativ fastighet från 1879 (ombyggd och totalrenoverad 2007-2009), på attraktiv och lugn Östermalmsadress mellan Karlavägen och Östermalmsgatan, nära Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan, saluförs nu en fantastisk sekelskifteslägenhet om 93 optimerade kvm fördelade på 3 rum och kök med härliga sällskapsytor och balkong i soligt sydvästläge med fin och öppen utsikt över innergårdar.

Lägenheten är högt, strålande ljust, fritt och öppet belägen och fastigheten har en rymlig hiss som är lättillgänglig och nås utan trappsteg direkt från entréplanet. Med andra ord är den både ”barnvagnsvänlig och handikappanpassad” vilket inte hör till vanligheterna i liknande sekelskiftesfastigheter i området.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med stil och känsla för det moderna med ljus färgsättning, fina parkettgolv och bra förvaringsvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med karaktäristiska detaljer i sekelskiftesstil såsom gedigen takhöjd, vita snickerier och högresta fönsterpartier i fil med spröjs, djupa speglade nischer och underbar utsikt mot takåsar.

Planlösningen är rund- och genomgående från innergård till lugn återvändsgata. Den är väldisponerad, familjeanpassad och effektiv med bra förvaring. Möjlig att nyttja som 4:a med upp till tre sovrum.

Rymliga sällskapsytor i vardagsrum och kök. Vardagsrummet är lättmöblerat och har ett fantastiskt ljusinsläpp via stora fönsterpartier i bredd med fin utsikt över takåsar. Kök i vitt från Hagakök är stilrent designat och har god förvaring, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning från bl a Miele. Här ges matplats för 10-12 personer.

Två-tre bra sovrum ligger avskilt från varandra på var sida av lägenheten, varav ”master bedroom” med utgång till den insynsskyddade balkongen i sydväst med sol större del av dagen och fram till kvällen samt utsikt över innergårdar. Båda har plats för dubbelsäng och bra förvaring. Även ett tredje sovrum, barnrum alternativt arbetsrum kan disponeras (se planlösning).

Hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, både duschhörna och inbyggt badkar, toalett och handfat på kommod med draglådor. Badrummet har dubbla ingångar, en från ”master bedroom” och en från det inre sovrummet/arbetsrummet. Separat gäst-WC med toalett och handfat.

Uppgift om boytan 93 kvm baseras på föreningens lägenhetsregister. Uppgiften kan ej garanteras vara helt tillförlitlig då det enligt en tidigare ägare funnits en uppmätning om 90 kvm. Dokumentation på detta saknas. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea om denna är väsentlig för köparen.

Ytterst välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låg skuldsättning och fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 10 950 000 kr

Månadsavgift: 4 239 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad. Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 100-200:-.

Andel i föreningen: 3,60000 %

Byggår: 1879

Byggår kommentar: Ombyggnadsår 2007-2009

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 5317 (1201)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Handikappanpassad entré och stor hiss.

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Hinden 21 bildades den 4 oktober 2007. Under åren 2007-2009 genomgick fastigheten med adress Grev Turegatan 59 A-C en totalrenovering och byggdes om till 26 bostadslägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Total boyta uppgår till 2.655 kvm. Föreningen är äkta och marken om 928 kvm innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 12 mkr, vilket ger en belåningsgrad om 4.520:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,2 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Fastigheten genomgick en total renovering. Samtliga stammar och elstigare byttes etc. Föreningen har sedan våren 2013 en preliminär underhållsplan. Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Tvättstuga finns i markplan och den är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Bredvid tvättstugan finns ett återvinningsrum med grovsopsortering. Till fastigheten hör trädgårdsyta mot Grev Turegatan 63 samt en stenbelagd gårdsyta på innergården mot Grev Turegatan 57. Det finns även förvaring för cyklar och barnvagnar.

Förening: Brf Hinden 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 26

TV: Möjlighet till anslutning till digital-TV, bredband och IP-telefoni via ComHem. Detta bekostas av den enskilde medlemmen. Sedan 2012 har föreningen avtal om bredbandstjänster via Stockholms Stadsnät i fastigheten. Dessa ingår i avgiften till föreningen. Se vidare information under rubrik "Fastigheten" i bifogad årsredovisning.

Sammanställning: Balkong i högt, rofyllt och soligt sydvästläge med utsikt över lummiga innergårdar.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Grev Turegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.