Östermalm

Linnégatan 51, 2 tr

Stilren, ljus & väldisponerad drömtrea på bästa adress med öppna sällskapsytor, 2 sovrum, öppen spis & balkong i söder. Möjlig 4:a! Skuldfri förening!

Adress

Linnégatan 51, 2 tr

Rum

3

Slutpris

8 700 000 kr

Avgift

1 888 kr/mån

Boyta

92 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Linnégatan 51 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en trivsam atmosfär som slår det mesta. Här bor du på ett av Östermalms bästa lägen, mitt emellan Östermalmstorg, Strandvägen och Karlaplan med närhet till såväl lugnet på Djurgården, pulsen på Stureplan samt skärgårdsbåtarna vid Nybroviken.

Lägenheten är smakfullt renoverad till en svårslagen, optimalt planerad trea med öppen social planlösning och bra funktionslösningar anpassad till familjeliv såväl som umgänge i goda vänners lag.

Generöst vardagsrum med plats för matbord för stora middagssällskap, fungerande öppen spis och gott om plats för social yta. Stilrent kök med smakfull interiör och all maskinell utrustning. Sovrumsavdelningen ligger privat och avskild från sällskapsdelen. Här finns en hallpassage med ett sobert helkaklat badrum med tvättpelare och två bra sovrum, varav ett stort master bedroom med suverän förvaring i garderober och ett barn-, tonårs-, gäst eller arbetsrum.
Balkong i söder och många fönsterpartier skapar härligt ljusflöde som skänker trivsam atmosfär till hela lägenheten.

Välskött förening som är skuldfri och har över 4 000 000 kr i kassan.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande tambur där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och klinkers på golv. Tamburen leder till en inre hall med möblerbar väggyta för bokhyllor eller dylikt.
– Gästtoalett angränsande till hallen med WC och handfat.

– Stilrent kök som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Vitt kakel ovan arbetsbänk och komplett maskinell utrustning som hel kyl och frys, diskmaskin, inbyggd ugn, induktionshäll och fläkt. Plats för stort matbord.

– Inbjudande lättmöblerat vardagsrum med fungerande öppen spis och plats för både soffgrupp, matsalsbord och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Generösa fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp. Utgång till balkong i söder med plats för bord, stolar och växter.

– Två utmärkta sovrum, varav ett master bedroom med plats för dubbelsäng och arbetshörna om så önskas och generös förvaring i garderober. Det andra passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Sobert rymligt badrum med helkaklade väggar och klinkers med golvvärme. Utrustat med badkar, WC, handfat med kommod, förvaringsskåp samt tvättpelare.

Pris: 8 190 000 kr

Månadsavgift: 1 888 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och Ownit bredband 700-1000 Mbps.

Andel i föreningen: 4,90438 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 023 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 114 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området.

Allmänt om föreningen: Brf Kumlet 7 består av 35 lägenheter varav en hyresrätt, samt två lokaler upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt. Föreningen bildades 1991 och förvärvade fastigheten 1994. Föreningen har en mycket god ekonomi, skuldfri med över 4 000 000 kr i omsättningstillgångar (kassa, bank mm) och dold tillgång i form av hyresrätt. Månadsavgifterna sänktes i april 2008 med 25% och i maj 2014 beslutade föreningen att sänka avgifterna med ytterliggare 15%. Inga ytterligare avgiftsförändringar finns beslutade i dagsläget. Juridisk person accepteras ej. Delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10%. Övernattningsbostad accepteras. Föreningen äger marken.
Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Genomförda renoveringar:
2017: Omålning delar av fasad.
2016: OVK.
2015: Renovering av torkutrymmet i tvättstugan.
2014: Renovering av elcentral samt eldragningar i allmänna utrymmen, renovering av parkeringsplats samt pelare.
2012: Byte avloppsstam.
2011: Högtrycksspolning avloppsstammar och köksstick samt avloppsrensningar. OVK. Justering av läckande tätskikt på innergården. Tätskiktsarbeten på den utvändiga gårdstrappan.
2010: Ny torktumlare. Sotning av rökgångar till de öppna spisarna.
2009: Brandskyddskontroll genomförs av öppna spisar och rökgångar.
2008: OVK besiktning.
2007: Renovering av fönstrens ytterbågar, (överklädds med aluminiumplåt).
2006: Snörasskydd monterades.
2005: Ny elstigare, till lägenheterna, och nya mätarplattor installeras.
Radonmätning utförs i fastigheten. Kontroll av ev. markföroreningar orsakade av den f d bensinstationen. Inga markföroreningar har kunnat konstateras.
2004: Yttertaket mot Linnégatan målas. Ommålning av taket. TV-nätet uppgraderas till Hip-Net Bredband. Nytt torkaggregat installeras i tvättstugan.
Nytt expansionskärl installeras i värmeundercentralen.
2003: Trapphus och entré målas om. Marmorgolven slipas. Entrén erhåller ny belysning. Tvättstuga ommålas. Hisskorgen förses med nya ytskikt och hisschaktet målas. Befintliga trädörrar byts till säkerhetsdörrar. Brandvarnare installeras.
2002: En tredje glasruta monteras på samtliga lägenhetsfönster i syfte att förbättra minska värmeförluster.
2001: Ny servisledning från gatan. Ny värmeundercentral installeras.
2000: fönstren målas om utvändigt.
1999: Tvättstugan renoveras och nya tvättmaskiner installeras.
1998: Stuprör mot gatan repareras och förses med el-värmekablar. Uthyrningslokalen förses med till- och frånluft.
1997: Stambyte och badrumsrenovering genomförs i fastigheten.
1996: Ny reglerutrustning installeras i värmeundercentralen. Nya stamreglerventiler installeras. Radiatorerna förses med termostatventiler.

Förening: Brf Kumlet 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Ownit bredband hastighet 700-1000 Mbps ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i soligt söderläge med fin utsikt över vackra sekelskiftesfastigheter samt härlig stadsvy längs med Linnégatan.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Linnégatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.