Östermalm

Östermalmsgatan 61, 1 tr

Renoveringschans på bästa Östermalmsadress. Trevlig hörnvåning med öppen spis och bevarade funkisdetaljer.

Adress

Östermalmsgatan 61, 1 tr

Rum

3

Slutpris

5 725 000 kr

Avgift

3 752 kr/mån

Boyta

89 kvmOm bostaden

På uppdrag av Brf Renen 14 saluförs nu en trevlig och mycket väldisponerad hörnvåning om 3 r o k. Våningen bevarar vackra och typiska funkisdetaljer från byggåret såsom öppen spis, fisbensparkett, högt till tak, spröjsade glasdörrar i original och stora fönsterpartier m.m. Ytskikten är av äldre standard och visst renoveringsbehov föreligger. Möjligheterna i denna våning är således många för den som vill sätta egen prägel och skapa sitt drömboende.

Välkommen till detta förstklassiga läge på Östermalmsgatans solsida, nära Humlegården och Östermalmstorg!

– Välkomnande möblerbar hall. Stengolv.

– Stort vardagsrum med fungerande öppen spis. Fiskbensparkett. Generösa ljusinsläpp från stort fönsterparti. Glasad pardörr mot hall.

– Rymligt sovrum med stort hörnfönster. Plats för dubbelsäng. Fiskbensparkett.

– Sovrum 2 har plats för en enkelsäng.

– Bra arbetskök av äldre standard.

– Kaklat badrum angränsande mot hallen. Badkar, wc och handfat.

Pris: 5 290 000 kr

Månadsavgift: 3 752 kr

Andel i föreningen: 3,01619 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I källaren finns cykelförråd, tvättstuga, soprum och grovsoprum.

Renoveringar: 2003: Byte av V/A-stammar i kök och badrum. 2003-2005: Renovering elstigare och tak. 2005: Renovering av trapphus och tvättstuga. 2007: Fönster. 2009: Främre och bakre fasad delvis renoverade. 2011: Balkonger. I övrigt är vindarna i fastigheten delvis exploaterade till bostäder.

Lägenhetsnummer: 104 (1104)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 175 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Renen 14, Brahegatan 48 och Östermalmsgatan 61 består av 39 lägenheter med bostadsrätt, 1 återstående hyresrätt (dold tillgång) samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2001, den beskattas som äkta och äger marken. Juridisk person godkänns inte. Delat ägande accepteras med krav på minst 10 % för den som ska bo i lägenheten. Vid andrahandsuthyrning så tar föreningen ut en avgift om 500:-/månad.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den lånen till ca 7,5 mkr vilket ger en belåningsgrad på 2.385:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 2,5 % av prisbasbeloppet och en pantsättningsavgift av pantsättaren på 1 %/pant.

Gjorda renoveringar:
2003: Byte av V/A-stammar i kök och badrum. Byte av elstigare.
2004: Översyn och renovering av hiss.
2003-2005: Renovering elstigare och tak.
2005: Renovering av trapphus och tvättstuga.
2007: Renovering av fönster mot gården.
2009/2015: Främre och bakre fasad delvis renoverade.
2011: Balkonger.
2017: Renovering av fasad och fönster mot gatan 2017.
2019: Renovering av trapphuset på Östermalmsgatan med såväl målning som belysning. Förbättrad sopsortering införd och luktproblem från avlopp löst.
2020: Renoveringar av hissen på Brahegatan.

Inga större renoveringar utöver löpande underhåll planeras.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd. I fastigheten finns ett cykelförråd och en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen har en lummig innergård.

Förening: Brf Renen 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. (Basutbud ingår i avgiften).

Internet: Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget (fiberbredband 100 Mbit/s).

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Östermalmsgatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.