Östermalm

Styrmansgatan 43, 2 tr

Drömvåning med kakelugnar, balkong & utmärkt planlösning. Högt fritt läge och härlig utsikt!

Adress

Styrmansgatan 43, 2 tr

Rum

3

Slutpris

7 200 000 kr

Avgift

2 588 kr/mån

Boyta

87 kvmOm bostaden

I ett av Östermalms bästa lägen, med direkt närhet till Karlaplan, Djurgården och Östermalmstorg, finns denna underbara sekelskiftesvåning anno 1889. Våningen har på senare tid, mellan åren 2006-2008, varsamt totalrenoverats till toppskick och skapat ett drömhem med tyngdpunkt på att behålla atmosfär och detaljer från byggåret. Man slås verkligen av de pietetsfulla ursprungsdetaljer som bevarats såsom vackra och fungerande kakelugnar i varje rum, högt till tak med stuckaturer, pardörrar, spegelmönstrade och snövita snickerier, paneler, breda furutiljor som lutats och såpats samt ett färgglatt blyinfattat fönster ovan dörrpost. Våningen har en utmärkt planlösning som är genomgående mot gård och gata. Härliga sällskapsrum såsom vardagsrum och matsal i fil med högt och fritt läge och vidsträckt utsikt över bl a Spiltan, Elverket, tinnar, takåsar och Oskarskyrkans tornspira. Hall med gott rumssamband och toppfräscht nytt badrum. In mot föreningens hemtrevliga innergård vetter sovrum med ”walk in closet”, kök och balkong med eftermiddagssol.

Den här våningen är ett smycke ni måste se och uppleva, härligare än så här blir det inte!

– Via dubbla spegelmönstrade dörrar, som nytillverkats i originalstil, nås en välkomnande hall med plats för avhängning och gott rumssamband. Smakfullt och slitstarkt hallgolv i såplutad stil (laminat) samt vitmålade väggar.

– Toppfräscht helkaklat badrum med blåvitrutigt klinkergolv med golvvärme. Här finns en duschhörna, toalett, handfat, badrumsskåp, väggfast handduksskåp och en tvättmaskin.

– Kök som stilfullt inretts med vita skåp i dubbla rader ända upp till tak. Bra arbetsytor, matplats för 5-6 personer, kyl och frys, inbyggd diskmaskin, induktionshäll, fläkt och varmluftsugn. Här finns utgång via glasade pardörrar till nybyggd balkong i väster.

– Sovrum, ”master bedroom”, vetter i rofyllt och knäpptyst läge mot föreningens trevliga innergård. Här finns plats för dubbelsäng och möblerbar väggyta för garderober eller dylikt. Generös förvaring i ”walk in closet” med platsbyggd inredning. Vacker fungerande kakelugn. Vitmålade väggar samt lutat och såpat furugolv.

– Härligt vardagsrum med två stora fönter och fri vy över Spiltan. Vitmålade väggar, tak med stuckatur och en vackert dekorerad kakelugn.

– Matsal med plats för stor matsalsmöbel. Stort fönster med fri vy över Spiltan. Vitmålade väggar, tak med stuckatur och en kakelugn

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 2 588 kr

Byggår: 1889

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelplats på gården och en tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner och en torktumlare. Det finns tillgång till två st källarförråd, varav ett på ca 5 kvm som tillhör lägenheten och ett "extraförråd" i gårdshuset på ca 15 kvm som kan hyras av föreningen för ca 2400:-/år.

Renoveringar: V/A-stammar är bytta 1996 och 2001, elstigar 2001, nyinstallation av hiss 2002, omläggning av tak 2002, ny balkonger 2004 och snörasskydd gathus 2007. I övrigt är trapphus, fönster, tak och tvättstuga renoverade.

Lägenhetsnummer: 6335-00001-02

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Neptunus 13 förvärvade fastigheten på Styrmansgatan 43 år 2001. Föreningen består av 16 lägenheter och 1 lokal.

Förening: Brf Neptunus 13

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Härlig balkong i väster som vetter i rofyllt läge mot föreningens fina innergård.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva 1800-talskvarter nära Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.