Östermalm

Banérgatan 31, 1 tr

Trea vid Karlaplan med ytor i toppskick, balkong, kakelugn och fantastisk sekelskifteskänsla!

Adress

Banérgatan 31, 1 tr

Rum

3

Slutpris

7 400 000 kr

Avgift

3 481 kr/mån

Boyta

86 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastisk sekelskifteslägenhet om 3 rum och kök i absolut toppskick. Lägenheten är belägen i vacker fastighet anno 1896 med suveränt läge invid Karlaplan, Oscarskyrkan och Djurgårdsbron. En omfattande renovering har genomförts och stor vikt har lagts på välbevarad sekelskifteskaraktär och tidsenlig känsla. Generös takhöjd och stora fönsterpartier ger rymd och rikligt ljusflöde. Vackra stuckaturer och dörröverstycken, höga golvsocklar, spegelmönstrade pardörrar, snövita snickerier, mörkbetsade och hårdvaxade parkett- samt trägolv.

Planlösningen är genomgående och optimalt disponerad. Härliga och ljusa sällskapsytor i vardagsrum och kök mot Banérgatan. Det stora ”lantköket” i klassisk stil är fantastiskt med komplett maskinell utrustning, god förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader till tak samt plats för många middagsgäster. Vardagsrummet, med fungerande kakelugn, är väl tilltaget. Två sovrum ligger rofyllt och ostört mot gården. ”Master bedroom” med platsbyggd förvaring och utgång till balkongen samt ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Välkomnande hall med gott rumssamband. Nytt fräscht badrum med dusch och WC. I anslutning till hallen finns ”tvättstuga” med tvättmasin och torktumlare. Mycket välskött och äldre förening med god ekonomi och låg skuldsättning.

Vi är övertygade om att denna lägenhet kommer uppfylla dina krav och önskemål på såväl läge som stil, klass och känsla!

– Välkomnande hall med gott rumssamband. Entré via pardörrar och säkerhetsgrind. Plats för ytterkläder och förvaring. Vitmålade väggar och mörkbetsat/hårdvaxat golv. I anslutning till hallen finns en ”tvättstuga” med tvättmaskin och torktumlare (Bosch).

– Nytt badrum från 2013 med helkaklade väggar, carreramarmor med golvvärme, dusch, handfat, WC, handdukstork och tak med infällda spotlights i tak.

– Fantastiskt härliga sällskapsytor i kök och vardagsrum i fil med stora dekorativa fönsterpartier mot Banérgatan.

– Stort ”lantkök” i klassisk stil och utförande med matplats för 10-12 personer och gott om förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader till tak. Arbetsbänkar i granit. Komplett maskinell utrustning såsom gasspis med fem gasbrännare och dubbelugn samt fläkt från Smeg, två st kyl-/frysskåp ”side by side” och diskmaskin från Bosch. Microvågsugn. Vitmålade väggar och mörkbetsat/hårdvaxat golv.

– Det representativa vardagsrummet, med fungerande kakelugn, är väl tilltaget och har två stora fönsterpartier, vitmålade väggar och mörkbetsat/hårdvaxat golv.

– Två bra sovrum ligger lugnt och ostört mot innergård. ”Master bedroom” med platsbyggd förvaring i skjutdörrsgarderob och utgång till balkongen. Angränsande rum är lämpligt som så väl barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Även här finns förvaring i form av platsbyggd garderobsvägg med speglade dörrar. Båda rummen har vitmålade väggar och tak samt mörkbetsat/hårdvaxat golv.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 3 481 kr

Andel i föreningen: 3,99000 %

Byggår: 1896

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Källarförråd om 4 kvm tillhör lägenheten samt ett mindre extra förråd i den gamla köksingången. Föreningens medlemmar två välskötta innergårdar som kan nyttjas – en innergård och en bakgård. På innergården finns plats för cyklar och här finns också ett par sittgrupper omgivna av träd och rabatter. Här finns även soprum och sopsortering. På bakgården finns ytterligare sittplatser i en mer påkostad loungegrupp. I gatuhusets källare finns cykelrum och förråd.

Renoveringar: 2012 Renovering av hissar. 2011 Plantering på innergårdar och installation av nya radiatorventiler. 2010 Renovering av bakre innergård. 2007 Målning av tak och fönster. 2006 Renovering av rökkanaler och installation av ny kulvert för fjärrvärme. 2005 Nya balkonger. 2003 Byte av V/A-stammar. 2002 Fjärrvärme 1987 Nyinstallation av hiss. 1965 Byte av elstigare. Föreningen diskuterar/planerar renovering av fönster mot gatan, trapphus och byta elstigare.

Lägenhetsnummer: 04 (1102)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Garage finns i fastigheten mitt emot Banérgatan 31. Kostnaden är 299:-/mån för att parkera på kvällar mellan 17-21 samt helger. Heltidsparkering kostar 2.000:-/mån. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Banér är en äldre och mycket välskött förening. Den bildades redan 1907 och består av 27 lägenheter. Föreningens vackra fastighet från 1896 är välskött med de stora renoveringarna gjorda och ekonomin är mycket god med låg belåning om ca 4,9 mkr. Inga avgiftshöjningar är beslutade i dagsläget, men vid kommande renoveringar har höjning om 5-10 % diskuterats.

Renoveringar:
2012 Renovering av hissar.
2011 Plantering på innergårdar och installation av nya radiatorventiler.
2010 Renovering av bakre innergård.
2007 Målning av tak och fönster.
2006 Renovering av rökkanaler och installation av ny kulvert för fjärrvärme.
2005 Nya balkonger.
2003 Byte av V/A-stammar.
2002 Fjärrvärme
1987 Nyinstallation av hiss.
1965 Byte av elstigare.

Fastighetens uppvärmning är direktverkande el och bostäderna har varmvattenberedare. Alla boende ansvarar för den egna värme- och varmvattenförbrukningen.

Förening: Brf Banér

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem. Fiber finns indraget till källaren. Dras fram till lägenheterna vid trapphusrenoveringen.

Sammanställning: Härlig balkong i väster mot trivsam och fin innergård.

Välkommen till härliga Östermalm och detta perfekta läge invid Karlaplan med närhet till så väl Strandvägen som Djurgårdsbron och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk utmed Djurgårdskanalen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Karlaplan med Fältöverstens shopping och närbutiker vid Garnisonen så når man med kort promenad Östemalmstorg med trevliga Saluhallen. Bra kommunikationer med tunnelbana (Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.