Östermalm

Brahegatan 17

Vackert och välbevarat 1880-tal i väldisponerad, fin och genomgående trea med eldstad, öppna ytor och drömläge vid Humlegården. Möjlig fyra!

Adress

Brahegatan 17

Rum

3

Slutpris

6 825 000 kr

Avgift

2 874 kr/mån

Boyta

86 kvmOm bostaden

I hjärtat av Östermalm, lugnt belägen vid Humlegården och alldeles intill Stureplan och Östermalmstorg, ges nu tillfälle att förvärva ett underbart boende i fastighet anno 1880. Denna suveräna lägenhet om tre r o k, möjlig familjefyra (se alternativ planlösning), är belägen i en äldre och i princip skuldfri förening på Brahegatan 17. I denna lägenhet bevaras tidsenliga originaldetaljer såsom öppen spis, högt till tak, breda furutiljor och flertalet fönsterpartier med speglade nischer.

Väldisponerad, öppen och luftig planlösning mellan kök, vardagsrum och matsalsrum med fyra stora fönsterpartier i rad som ger härlig känsla och rikligt med ljus. OBS! Matsalen kan på enkelt sätt göras om till ett tredje sovrum (se alternativ planlösning). De två övriga sovrummen vetter mot den lugna och mysiga innergården. Från ett av sovrummen har det tidigare funnits bygglov för balkongfönster mot gården. Hall med plats för ytterkläder, kaklat badrum samt ett separat gäst-WC.

Vi tror detta är ett efterlängtat boende på Östermalm med ett av Stockholms bästa och mest centrala lägen, alldeles intill Humlegården och Stureplan!

– Inbjudande hall med plats för avhängning vid klädhängare och inbyggd garderob.

– Kaklat badrum med klinkergolv, duschhörna, handfat, badrumsskåp, tvättmaskin och toalett.

– Gäst WC med klinkergolv, toalett och handfat.

– Utmärkt kök, öppet mot vardagsrum. Gott om skåp och bra arbetsytor. Bardisken öppnar köket mot vardagsrumet och ger härliga umgängesytor. Köksutrustning består av kyl/frys, spis och ugn. Furutiljor.

– Luftigt vardagsrum med stort ljusinsläpp från fyra fönsterpartier. Ljusmålade väggar och vitmålat tak, och furutiljor. Bra möblerbara ytor för TV- och soffmöblering.

– Ljus och luftig matsal öppet mot vardagsrummet med plats för stor matsalsmöbel. Vitmålade väggar och tak, och furutiljor.

– ”Master bedroom” vetter i rofyllt och lugnt läge mot föreningens trevliga innergård. Här finns plats för dubbelsäng och garderobsvägg. Fin och fungerande öppen spis (nyligen tätad, besiktigad och godkänd). Här finns också möjlighet att förnya bygglov för balkongsfönster mot innergården.

– Mindre sovrum passar som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Furutiljor.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 2 874 kr

Andel i föreningen: 4,74401 %

Byggår: 1880

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett rymligt källarförråd. I källaren finns också gemensam tvättstuga, bastu, dusch och toalett. Lummig innergård med cykelställ, murad grill och trädgårdsmöbler. På gården finns en gårdsstuga som kan bokas av medlemmarna som gäststuga.

Renoveringar: Fastigheten renoverades under 2000-2002. Då installerades hiss på Brahegatan, trapphusen renoverades och målades, tvättstugan och bastuanläggningen rustades och innergården iordningställdes, stambyten skedde i samband med installation av varmvatten, elstigare byttes, vindarna byggdes om till lägenheter, förråd flyttades till källaren, taken och fasaden renoverades. Balkonger byggdes 2003. Central fastighetsboxar installerades 2008-2009. Täthetsprovning av rökkanaler genomfördes 2010. Bredbandsbolaget installerade fiberteknik 2012. Enligt föreningen diskuteras/planeras en fönsterrenovering utvändigt.

Lägenhetsnummer: 01701 (1001)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 4.

Energiförbrukning: 118 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Komedianten 1 bildades och förvärvade fastigheten i korsningen Cardellgatan 5 och Brahegatan 17 år 1883. Föreningen består av 25 lägenheter, alla med bostadsrätt, och är i princip skuldfri med ca 990.000 i långfristig skuld och ca 920.000:- i kassa och bank per 2013-12-31. Avgiften höjdes 2014 med 10 %. Senaste avgiftsförändringen skedde för 10 år innan dess.

Fastigheten renoverades under 2000-2002. Då installerades hiss på Brahegatan, trapphusen renoverades och målades, tvättstugan och bastuanläggningen rustades och innergården iordningställdes, stambyten skedde i samband med installation av varmvatten, elstigare byttes, vindarna byggdes om till lägenheter, förråd flyttades till källaren, taken och fasaden renoverades. Balkonger byggdes 2003. Central fastighetsboxar installerades 2008-2009. Täthetsprovning av rökkanaler genomfördes 2010. Bredbandsbolaget installerade fiberteknik 2012. Enligt föreningen diskuteras/planeras en fönsterrenovering utvändigt.

Uppvärmning: Direktverkande el.

Uppvärmning inkl hushållsel är enligt säljaren ca 700-800 kr/månad. Hemförsäkring: 150-200 kr/månad.

Förening: Brf Komedianten 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Bredband går att få via ComHem, OwnIt eller Bredbandsbolaget. Se mer info på föreningens hemsida.

Sammanställning: Bygglov för balkongfönster med öppningsbart räcke har tidigare funnits. Dock har bygglovet nyligen gått ut och måste förnyas. Dessutom har även en grannlägenhet på samma våningsplan fått föreningens tillåtelse att bygga en trappa ut till gården.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Brahegatan invid Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.