Östermalm

Artillerigatan 70 A, 1 tr

Stilfull gavel-3:a med balkong, modern design och perfekt planlösning. Låg avgift och garage i huset. Toppläge nära Karlaplan!

Adress

Artillerigatan 70 A, 1 tr

Rum

3

Slutpris

4 600 000 kr

Avgift

2 430 kr/mån

Boyta

85 kvmOm bostaden

Välkommen till detta suveräna läge på Nedre Gärdet med ett stenkast från Tessinparken och Karlaplan. Härlig och modern gavellägenhet som smakfullt renoverades 2009-2010 till mycket gott och stilrent skick. Ljus, genomgående och mycket yteffektiv planlösning med fönster i tre väderstreck. Stor balkong mot föreningens lummiga innergård. Lägenheten har dubbla ingångar, varav en utgör ”egen ingång” till möjlig separat uthyrningsdel med eget badrum för en inneboende, tonåringen som fortfarande bor hemma eller den egna företagaren med behov av att ha ett kontor hemma. Två badrum (ett i den separat uthyrningsdelen). Hall med med rejäl ”walk in closet”. Härligt och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier. Två bra sovrum. Stilrent nytt kök i snygg minimalistisk design med bra arbetsytor, komplett maskinell utrustning i rostfritt, stor matplats för många middagsgäster samt utgång till balkongen. Genomgående fina ekparkettgolv och vitmålade väggar samt tak.

Detta är en utmärkt lägenhet för familjen som söker barnvänliga kvarter och som vill bo på Östermalm, så väl som paret som längtat efter ett praktiskt och bra boende med modern standard, garage i fastigheten (kort kötid) och närhet till Karlaplan och Fältöverstens shopping.

Suverän och mycket populär förening med god ekonomi, låga avgifter och garage i fastigheten för 600:-/månad.

– Till lägenheten finns två ingångar med säkerhetsdörrar. Den ena är ingång till hall med plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i rejäl ”walk in closet”. Här finns ett stort badrum med badkar, tvättmaskin, toalett, handfat och plats att sätta badrumsskåp. (OBS! Detta badrum kommer behöva renoveras, då föreningen uppmanat sina medlemmar som fortfarande har badrum med väggventil istället för golvventil att göra om dem. Se mer info under ”allmän information om föreningen” alt på föreningens hemsida.)

– Den andra är en separat ingång till mindre hall tillhörande möjlig uthyrningsdel, barn- eller tonårsdel alternativt för den egne företagaren med behov att ha ett kontor hemma. Här finns det andra badrummet med dusch, toalett och handfat.

– Två bra sovrum med plats för dubbelsängar och garderober. Vitmålade väggar och samt ny ekparkett.

– Härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck, varav stora perspektivfönster ger rikligt med ljusinsläpp. Vitmålade väggar och tak samt oljad ekparkett. Plats för soffa, bokhyllor och TV-möbel.

– Nytt kök från 2009-2010 i stilren och minimalistisk design. Gott om förvaring i skåp och draglådor. Arbetsytor med bänkar i oljad massiv ek. Komplett maskinell utrustning i rostfri design såsom kyl och frys, spis med glashäll och varmluftsugn, dold inbyggd fläkt och fullstor diskmaskin. Stor matplats för många middagsgäster vid utgång till balkongen.

OBS! Hela lägenheten målades om 2009-2010. Ny ekparkett i sovrum, hall och kök. Takmonterade gardinskenor i vardagsrum och dubbla skenor i båda sovrummen för den som önskar montera gardiner i dubbla lager.

Pris: 4 450 000 kr

Månadsavgift: 2 430 kr

Andel i föreningen: 0,52753 %

Byggår: 1974

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, festlokal, källarförråd, samlingslokal, barnvagnsrum, pingisrum, snickarrum och bokningsbara tvättstugor i källaren. Det finns även en tvättstuga för "drop in". Föreningen har även ett övernattningsrum och återvinning för glas, metall, el-skrot och tidningsinsamling. Stor fin innergård med planteringar, vattenfontän, sittbänkar, sandlåda och klätterställning.

Lägenhetsnummer: 56

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 7.

Parkering/Bilplats: Föreningen har ett garage med 179 bilplatser och 5 MC-platser. Bilplatserna kostar 600:-/månad och det är separat kö till dessa. Kön är dock kort. Garaget nås via hissen rakt ner och garageporten öppnas utifrån via fjärrkontroll.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1970 och har tomträtt till fastigheten Kasernberget 1. Föreningen består av 203 bostadsrättslägenheter, 8 affärslokaler samt garage med 179 bilplatser och 5 st MC-platser.

Föreningen har tecknat ett avtal för gemensam enhetsmätning av elen. Detta innebär att föreningen får information av elbolaget om varje lägenhets elförbrukning och som sedan läggs på den månatliga avgiftsavin.

För att du ska få lov att göra väsentliga ändringar i din lägenhet, måste du anmäla detta till bostadsrättsföreningens styrelse, som ska godkänna ändringarna.

För mer information om föreningen och genomförda renoveringar i fastigheten, se www.hsb.se/stockholm/kasernberget.

Planerade/beslutade renoveringar:
2017-2018: Byte av fastighetens V/A-stammar. I samband med stambytet byts även elstigarna i fastigheten.
2018-2019: Renovering av trapphus och hissar.

Under 2008 sänktes avgifterna med ca 20 % och under 2009 amorterade föreningen ca på 3 mkr på den långfristiga skulden. Kostnaderna för det kommande stambytet, trapphus- samt hissrenoveringen bidrar till att avgifterna kommer att höjas med ca 15 % per år under 2017-2019 samt att ett kapitaltillskott om ca 1100-ca 1650:-/kvm lägenhetsyta kommer att ske då föreningen inte vill låna 100 % av finansieringen.

Om man som medlem då vill låna privat till kapitaltillskottet är räntan i vanlig ordning avdragsgill. Kapitaltillskottet dras av från vinsten vid beskattning av framtida försäljning av lägenheten.

Förening: HSB Brf Kasernberget i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Bredband från Bredbandsbolaget är också indraget i fastigheten och möjlighet till IP-telefoni via ComHem finns.

Sammanställning: Stor balkong mot föreningens lummiga innergård med parkbänkar, vattenfontän och lekställningar.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Dessutom är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Barnvänligt läge nära bra skolor och förskolor. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (främst en Konsumbutik på Erik Dahlbergsgatan och Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker m.m. är det gott om. Välkommen till trevliga Östermalm!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.