Östermalm

Grev Turegatan 59 A, 3 tr

Modern, stilsäker design möter vackert 1800-tal i högt, fritt belägen & optimerad trea med flödande ljus, fin takåsvy & balkong i sydväst. Möjlig 4:a.

Adress

Grev Turegatan 59 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

14 300 000 kr

Avgift

4 002 kr/mån

Boyta

85 kvmOm bostaden

I vacker, mycket välvårdad och representativ fastighet från 1879 (ombyggd och totalrenoverad 2007-2009), på attraktiv och lugn Östermalmsadress mellan Karlavägen och Östermalmsgatan, nära Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan, saluförs nu en fantastisk och inbjudande sekelskifteslägenhet om 85 optimerade kvm fördelade på 3 rum och kök (möjlig 4:a, se alternativ planlösning) med härliga sällskapsytor och balkong i soligt sydvästligt läge med fin och öppen utsikt över innergårdar och mot kringliggande takåsar.

Lägenheten är högt, strålande ljust, fritt och öppet belägen på våning 3 av 5 och fastigheten har en rymlig hiss som är lättillgänglig och nås utan trappsteg direkt från entréplanet.

Lägenheten har med perfektion smakfullt renoverats med stil och känsla för det moderna genom sobra kulörer från Farrow & Ball, nylagd massiv fiskbensparkett i ek, nya eluttag och strömbrytare, spotlights i mässing från Modular Lighting Instruments samt dekorlister, kornischer och bröstpaneler i tidsenlig stil.

Optimerade, snickartillverkade och generösa förvaringslösningar såsom en bokhylla i vardagsrum med krönlist och flyttbara hyllplan, garderober i sovrummen med spårad dimbar belysning samt förvaring i lådfack, häng och överskåp. Merparten av bostadens belysning är dessutom kopplad till Plejd och kan fjärrstyras med Smartphone.

Allt i en perfekt symbios med karaktäristiska detaljer i sekelskiftesstil såsom gedigen takhöjd, snickerier målade i grå ton och högresta fönsterpartier i fil med spröjs, djupa speglade nischer och underbar utsikt mot takåsar.

Planlösningen är rund- och genomgående från innergård till lugn återvändsgata. Den är utmärkt, ytterst väldisponerad och motsvarar treor på både 90 och 100 kvm. För den som önskar går den med enkla medel att göra om till en effektiv och familjeanpassad 4:a med tre sovrum.

Rymliga sällskapsytor i vardagsrum och kök. Vardagsrummet har ett fantastiskt ljusinsläpp via tre stora fönsterpartier i bredd med fin utsikt över takåsar. Köket i vitt är stilrent designat och har god förvaring, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning. Här ges matplats för 6 personer och utgång till den insynsskyddade balkongen i rofyllt sydvästligt läge med sol större del av dagen och fram till kvällen samt med utsikt över innergårdar.

Två bra sovrum ligger avskilt från varandra på var sida av lägenheten. Båda med plats för dubbelsäng och bra förvaring. Hall med bra rumssamband och platsbyggd snickartillverkad förvaring och plats för ca 20 par skor.

Fräscht, helkaklat och väl tilltaget badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch, WC samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Ytterst välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låg skuldsättning om 4.520:-/kvm, solid nettokassa och en fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 13 950 000 kr

Månadsavgift: 4 002 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad. Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 100-200:-.

Andel i föreningen: 3,40000 %

Byggår: 1879

Byggår kommentar: Ombyggnadsår 2007-2009

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 5318 (1302)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Hinden 21 bildades den 4 oktober 2007. Under åren 2007-2009 genomgick fastigheten med adress Grev Turegatan 59 A-C en totalrenovering och byggdes om till 26 bostadslägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Total boyta uppgår till 2.655 kvm. Föreningen är äkta och marken om 928 kvm innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god. Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 12 mkr, vilket ger en belåningsgrad om 4.520:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,2 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Fastigheten genomgick en total renovering. Samtliga stammar och elstigare byttes etc.

2020-2021: Renoveringsmålning av nederdelen av fönstren mot gatan och södra gården, putsat fasaden till gårdshuset på södra sidan, byggt tak för barnvagnsförvaringen bredvid cykelstället samt renoverat soprummet.

Föreningen har sedan våren 2013 en preliminär underhållsplan. Föreningen planerar mindre putsarbeten och en fasadplåt ska målas samt renovering av springbrunnen på gården. I övrigt planeras inga större renoveringar.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Tvättstuga finns i markplan och den är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Bredvid tvättstugan finns ett återvinningsrum med grovsopsortering. Till fastigheten hör trädgårdsyta mot Grev Turegatan 63 samt en stenbelagd gårdsyta på innergården mot Grev Turegatan 57. Det finns även förvaring för cyklar och barnvagnar.

Förening: Brf Hinden 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 26

TV: Möjlighet till anslutning till digital-TV, bredband och IP-telefoni via ComHem. Detta bekostas av den enskilde medlemmen. Sedan 2012 har föreningen avtal om bredbandstjänster via Stockholms Stadsnät i fastigheten. Dessa ingår i avgiften till föreningen. Se vidare information under rubrik "Fastigheten" i bifogad årsredovisning.

Sammanställning: Balkong i högt, rofyllt och soligt sydvästläge med utsikt över lummiga innergårdar.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Grev Turegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.