Östermalm

Riddargatan 36 B, eget gårdshus

Sagolikt boende i eget gårdshus/townhouse om 47 + 35 m² i tre plan. Drömläge på Riddargatan, mellan Strandvägen och Östermalmstorg. Låg avgift!

Adress

Riddargatan 36 B, eget gårdshus

Rum

3

Slutpris

8 100 000 kr

Avgift

1 982 kr/mån

Boyta

82 kvmOm bostaden

Välkommen till ett boende i en klass för sig med ett enastående läge på bästa Östermalmsadress, mellan Strandvägen och Östermalmstorg. Med ljuvligt och idylliskt läge i fastighet anno 1867 finns detta fantastiska egna gårdshus, tidigare stallbyggnad, i tre plan om 82 kvm totalyta (47 kvm boyta + 18 kvm biyta + 17 kvm ”icke mätbar yta”). Gårdshuset, som smakfullt renoverats mellan åren 2013-2015, har genuin ”townhouse”-karaktär, är väl bevarat i sitt tidsenliga utförande från byggåret och omges av stenbelagd innergård med grönska och trädgårdsmöbler – kort och gott, en lugn oas mitt på Östermalm!

Planlösningen är hemtrevlig, yteffektiv och väldisponerad med god komfort och härliga ytor för familjen så väl som umgänge i goda vänners lag. Ett källarvalv i 1700-talsstil med egen vinkällare möter sällskapsvänligt entréplan där vackra 1800-talsdetaljer och kakelugn samsas med modern design. Dessutom finns ett vindsplan med typiska attribut såsom snedtak, takfönster samt synliga bjälkar och stödben.

Mycket välskött och klok förening med god ekonomi och låg skuldsättning.

ENTRÉPLAN: Platsbyggd förvaring i gammal stil för ytterkläder och skor. Här finns ett vardagsrum med fungerande kakelugn, plats för soffa och TV. Spiraltrappa med direktaccess till källar- respektive vindsplanet. Inre hallpassage med garderober ansluter till kaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, WC, dusch, handfat och badrumsskåp. Kök i stilsäkert uförande med luckor i grå ton samt bänkskivor i sober Carrarramarmor. Köket är utrustat med kyl och frys, spishäll, fläkt, ång- och varmluftsugn samt diskmaskin.

KÄLLARPLAN: Källarplanet utgörs av ett valv i 1700-talsstil. Valvet är utmärkt som matsal med plats för många gäster samt har access till egen vinkällare. Spiraltrappa till och från entréplanet.

VINDSPLAN: Här finns ett trevligt och ombonat sovrum, som ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng. I anslutning finns ett stilrent inrett dressingroom med generös kläd- och skoförvaring. En läcker detalj är det glasade golvet mot köket. Vindsplanet har typiska attribut såsom snedtak, takfönster samt synliga bjälkar och stödben.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 1 982 kr

Andel i föreningen: 5,29000 %

Byggår: 1867

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Välutrustad och fräsch tvättstuga med tillhörande torkrum finns i direkt anslutning till gårdshuset.

Lägenhetsnummer: 12

Hiss: Nej

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Falken 4 registrerades 1987 och består av 13 bostadsrätter samt 2 lokaler.

Genomförda renoveringar:
Gårdshuset renoverades 2013, garantier uppgår till 10 år.
1990; byte av stammar i kök och badrum.
1990; byte av elstigare.
1997; fönsterrenovering.
2002; fasadrenovering
2002; trapphusrenovering.

Driftkostnad: Ca 450:-/månad (El: 230:- och hemförsäkring 220:-).

Förening: Brf Falken 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge i korsningen av Riddargatan och Skeppargatan, alldeles invid Strandvägen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.