Östermalm

Grevgatan 54, 1 tr

1880-talsvåning vid Karlaplan med kakelugn, utmärkt planlösning, möjlig balkong & härlig känsla!

Adress

Grevgatan 54, 1 tr

Rum

3

Slutpris

5 925 000 kr

Avgift

2 896 kr/mån

Boyta

80 kvmOm bostaden

I ett av Östermalms bästa lägen, med direkt närhet till Karlaplan, Djurgården och Östermalmstorg, finns denna underbara sekelskiftesvåning anno 1888. Här bevaras klassiska detaljer såsom högt i tak med stuckaturer, spegelmönstrade dörrar och fönsternischer, paneler, en vackert dekorerad kakelugn och ett flertal fönsterpartier med trivsamt ljusinsläpp. Våningen har en utmärkt planlösning som är rund- och genomgående mot gård och gata. Härliga sällskapsrum såsom vardagsrum och salong i fil. Kök, som nyligen renoverats i tidsenlig stil, och matsal/sovrum vetter ostört mot föreningens hemtrevliga innergård. Från köket finns bygglov för att bygga balkong. Hall med gott rumssamband och badrum med kar. Äldre och mycket välskött förening med god ekonomi och renoverade fastigheter.

– Välkomnande hall med gott rumssamband. Parkettgolv och målade väggar i sober färgsättning.

– Badrum med badkar, handfat och toalett. Badrummet är av äldre standard.

– Två härliga rum i fil mot gatan såsom vardagsrum med två fönsterpartier, en vackert dekorerad kakelugn, fiskbensparkett, väggar i sober färgsättning och takstuckatur. Salong/sovrum/matsal med parkett och väggar målade i sober färgsättning.

– Kök som nyligen renoverats i tidsenlig stil. Här finns gott om skåp och draglådor, bra arbetsytor med vackert kaklad vägg ovan samt maskinell utrustning såsom kyl, frys, spis med keramikhäll och ugn samt fläkt. Köket har matplats för 4-5 personer. Väggar målade i sober färgsättning och parkettgolv. Med utgång från köket finns möjlighet att bygga balkong. Bygglov finns. Se bifogad länk.

– Intill köket finns ett matrum alternativt sovrum med parkettgolv och väggar i sober färgsättning.

Pris: 5 500 000 kr

Månadsavgift: 2 896 kr

Byggår: 1888

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, källarförråd om ca 4 kvm och tvättstuga i källaren. Föreningen har en fin kullerstensbelagd innergård med planteringar och plats för trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar byttes 1975. Taket på gathuset renoverades 1975 och på gårdshuset 2009. Fönster 1998. Balkonger byggdes 2008. Trapphus har målats och utrustning i tvättstugan byts kontinuerligt efter behov.

Lägenhetsnummer: 1201

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Greven 3 förvärvade fastigheten på Grevgatan 54 1975. Föreningen består av 15 lägenheter med bostadsrätt.

Förening: Brf Greven 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva 1800-talskvarter invid Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.