Östermalm

Wittstocksgatan 3 A, 4 tr, hiss

Vackert 1920-tal möter modern design i drömvåning vid Karlaplan! Högt läge och vy mot takåsar!

Adress

Wittstocksgatan 3 A, 4 tr, hiss

Rum

3

Slutpris

5 265 000 kr

Avgift

3 538 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Välkommen till Wittstocksgatan och pittoreska kvarter vid Karlaplan. Det här är ett av Östermalms mest eftersökta lägen med omedelbar närhet till Fältöverstens shopping och kort promenadavstånd till Djurgårdsbron. Med högt och strålande ljust läge på det näst högsta våningsplanet i representativ fastighet från 1925, återfinns denna fantastiska våning om tre rum och kök. På senare tid har en smakfull renovering skett, där stilren design och modern komfort möter alla vackra och bevarade detaljer som hör tjugotalsklassicismen till. Detaljer såsom snövita och spegelmönstrade snickerier, fiskbensparkett, skåpinredning i original, fungerande öppen spis och fönsterpartier med spröjs och vy mot takåsar ger våningen unik atmosfär och känsla. Planlösningen är suveränt disponerad och både rund- och genomgående mot gård och gata. Här finns ett kök i stram minimalistisk stil med öppna spisen och komplett maskinell utrustning. Vardagsrum i fil med våningens härliga ”master bedroom”. Mindre sov-, barn-, gäst- eller arbetsrum mot gårdssidan. Inre hallpassage med skåpinredning i original och fräscht kaklat badrum.

– Tambur med plats för skor och klädförvaring i flertalet garderober (tre st i tambur och inre hallpassage/serveringsgång). Tak med infällda spotlights, sober färgsättning och fondtapet. Säkerhetsdörr. Den inre hallpassagen bevarar serveringsskåp i original.

– I anslutning till tamburen finns mindre sovrum som utmärkt nyttjas till barn-, gäst- eller arbetsrum. Fiskbensparkett, en garderob och fönster med vy mot takåsar.

– Fräscht kaklat badrum från 2005 (då stambyte skedde) med klinkergolv, toalett, handfat på kommod, badrumsskåp, dusch med glaskabin, handdukstork, infällda spotlights i tak samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

– Kök i stilren och stram design med platsbyggda lösningar och matplats för 4-5 personer invid fungerande öppen spis. Här finns god förvaring i skåp, draglådor och på öppna måttanpassade hyllplan. Bra arbetsyta med bänkskiva i svart matt granit och glasskiva på väggen ovan. Den maskinella utrustningen består av inbygg kyl, frys och diskmaskin. Fyrlågig gashäll, fläkt, varmluftsugn och microvågsugn. Fiskbensparkett och sober färgsättning.

– Vardagsrum som flödar av ljus från spröjsat fönsterparti med vy mot takåsar. Fiskbensparkett och sober färgsättning.

– Härligt och stort sovrum, ”master bedroom”, med plats för dubbelsäng. Dold förvaring i platsbyggd garderobsvägg med speglade skjutdörrar. Fiskbensparkett, sober färgsättning och spröjsat fönsterparti med vy mot takåsar.

Pris: 5 250 000 kr

Månadsavgift: 3 538 kr

Andel i föreningen: 2,27480 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett nybyggt källarförråd, cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar 2004-2005, samtidigt drogs fibernätverk in i fastigheten. Rökkanalerna renoverades 2004. Balkonger byggdes 2008. Innergården har renoverats. Föreningen planerar omläggning av vissa delar av taket, renovera fönster och att sälja råvinden.

Lägenhetsnummer: 11

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan eller externa garage i området. Föreningen har sex garageplatser i fastigheten med kösystem och som kostar 1000:-.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ryttaren VI i Stockholm förvärvade fastigheten på Wittstocksgatan 3 år 2003. Föreningen består av 42 lägenheter, varav 2 st är hyresrätter, och 3 lokaler.

Försäljningen av råvinden har nu genomförts och upplåtelse -samt entreprenadavtal har tecknats mellan entreprenören R Lantz Bygg AB och styrelsen för Ryttaren VI. Byggstart beräknas ske i månadsskiftet september/oktober. Avgiften kommer, enligt information från styrelsen till medlemmarna, eventuellt kunna sänkas med minst 10% efter försäljningen av råvinden.

Förening: Brf Ryttaren VI i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband.

Attraktivt läge på Östermalm i 1920-talskvarter invid Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.