Östermalm

Narvavägen 22 A, 4+5 tr - vindsetage

Unik, stilfull & högt belägen vindsetagevåning på Narvavägens solsida med kakelugnar, både balkong & altan med vidsträckt utsikt över takåsar.

Adress

Narvavägen 22 A, 4+5 tr - vindsetage

Rum

3

Slutpris

10 950 000 kr

Avgift

2 091 kr/mån

Boyta

77 kvmOm bostaden

Med högt, ljust, öppet och ogenerat läge, både balkong, altan och fönster med vidsträckt utsikt mot himmel och kringliggande takåsar, saluförs nu denna unika, mycket stiliga, fulländade och exklusiva vindsetagevåning om 77 kvm. Östermalmläget på Narvavägen och i den Gyllene triangeln är ypperligt invid Oscarskyrkan, Fredrikshovs slott och med direkt närhet till så väl Karlaplan som Strandvägen och Djurgårdsbron.

Våningen karaktäriseras av stilsäker design, fina materialval, harmonisk färgsättning, platsbyggda inredningsdetaljer och förvaringslösningar. Allt i en trivsam symbios med både typiska vindsdetaljer så som snedtak och högt till taknock om ca 3,40 meter med bjälkar samt väl bevarade sekelskiftesdetaljer från byggåret så som två kakelugnar, högt till tak om ca 3,15 meter med stuckaturer och rosetter, golvsocklar och spegelmönstrade snickerier, högresta fönsterpartier med speglade nischer och breda, vitlaserade plankgolv.

Planlösningen är mycket väldisponerad i två plan. Sekelskiftesplanet består av en välkomnande hall med plats att hänga ytterkläder och en garderob för övrig förvaring. Öppna och ljusa sällskapsytor mellan kök och matsals-/vardagsrum med utgång till balkong med högt, fritt läge, markis och utsikt över takåsarna.

Köket från HTH är smakfullt renoverat i ett stilsäkert och minimalistiskt utförande med god förvaring, bra arbetsytor med bänkskivor i komposit och valnöt samt komplett maskinell utrustning från bl a Miele.

Matsalsdelen, med en vacker kakelugn, är rymlig och ger plats för större middagsbord och många gäster. Vägg i vägg med matsalen finns ett mindre vardagsrum, även det med en vacker kakelugn. Rummet kan även användas som ett sovrum. Här ges god klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. På entréplanet finns WC med toalett och handfat.

Via spiraltrappa nås det övre vindsplanet med ett väldisponerat och ljust sovrum som ger plats för dubbelsäng, god förvaring i garderobsvägg, stort fönsterparti och utgång till en möblerbar altan med markis och plats för bord och stolar. Även här är läget ogenerat och fritt.

Med access från sovrummet finns ett fräscht och helkaklat badrum ”en suite”. Badrummet har fönster och är utrustat med golvvärme, duschhörna med vikdörrar i glas, toalett, handdukstork, handfat på kommod och infälld spegel ovan samt tvättmaskin och torktumlare ”side by side”.

Välskött och representativ fastighet från 1898 med en elegant entré i en bostadsrättsförening med god ekonomi, låg skuldsättning och låga medlemsavgifter.

Pris: 10 950 000 kr

Månadsavgift: 2 091 kr
I avgiften ingår vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel + direktverkande el för värme ca 800-900:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 3,21090 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1898

Uppvärmning: Direktverkande el

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 242 (1402)

Hiss: Nej

Våning: 4

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2013-04-25

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och i Narvaallén samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Fanan 23 bildades 1972 och består av ett gathus och ett gårdshus. Fastighetens byggnader uppfördes ursprungligen 1898 och är mycket välvårdade. Föreningen upplåter samtliga 29 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2 462 kvm. Den totala lokalytan uppgår till 125 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningens skuldsättning uppgår till 5 149 500 kr (2 092 kr/kvm), och omsättningstillgångar (kassa,bank etc) till ca 1,3 mkr per 2020-12-31. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Lägenheten är 84 kvm enligt föreningens lägenhetsregister men uppmätt till 77 kvm.

Utförda renoveringar:
Dörrautomatiken för gårdshuset bytts ut och ett nytt ställdon för varmvatten installerat 2020.
Vindsvåningarna byggdes 2011-2012.
Ytterdörrar och fönster 2013/1014.
Relining av stammar 2012/2013.
Tak 2011/2012.
Innergård 2008/2009.

Föreningen planerar att renovera gårdshusets källare inklusive förråd. Detta ligger inom underhållsplanen och det är budgeterat för.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga, föreningslokal, bastu, cykel & barnvagnsförråd samt planterad gård med sittgrupper. Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd.

För ytterligare information se årsredovisningen.

Förening: Brf Fanan 23

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 29

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-tv och bredband från ComHem/OwnIT. (ingår i avgiften).

Sammanställning: Balkong på nedre plan om ca 3,2 kvm och mindre terrass på övre plan om ca 4,3 kvm. Balkongen och terrassen ligger mot öster och har sol fram till ca kl 13 under sommarhalvåret.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.