Östermalm

Eriksbergsgatan 34

Drömboende med balkong mot innergården och härligt skick!

Adress

Eriksbergsgatan 34

Rum

3

Slutpris

6 800 000 kr

Avgift

2 704 kr/mån

Boyta

76 kvmOm bostaden

Välkomna till ett drömboende med balkong och attraktivt läge i populära Eriksbergsområdet bara en kort promenad till Stureplan och Humlegården. Lägenheten är i mycket fint skick med charmen bevarad. Stora spröjsade fönster med djupa nischer, genomgående vackra vitoljade trägolv, spegeldörrar och serveringsskåp. Bostaden är ytterst väldisponerad med stora sällskapsvänliga ytor mellan vardagsrummet och köket samt matplats för större sällskap och trevliga middagar och kalas. Stilfullt badrum med bl.a. golvvärme och separat utrymme med tvättmaskin och torktumlare samt goda förvaringsutrymmen. Lägenheten disponeras i dagsläget med funktionen av en 3:a med två sovrum utan fönster. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med goda avhängningsmöjligheter och förvaring i form av serveringsskåp. Lägenheten har två entréer.

– Stilfullt och väldisponerat kök med utgång till balkongen. Bra arbetsytor samt goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt samt ett skafferi. Praktisk köksö med förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, ugn, mikrovågsugn, fläkt, kyl och frys.

– Enastående vardagsrum med två stora spröjsade fönster med djupa nischer. Gott om plats för önskad möblering samt plats för matbord för flera.

– Sovrum 1 har plats för dubbelsäng och sängbord. Två rymliga garderobsväggar med skjutdörrar. Sovrum 2 nyttjas med fördel som barnrum, gästrum, arbetsrum eller walk-in closet.

– Fint badrum utrustat med golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, handfat, skåp och wc. Separat utrymme med tvättmaskin och torktumlare.

– Härlig balkong som vetter mot innergården. Plats för bord stolar och blomster. Här trivs man!

Pris: 5 990 000 kr

Månadsavgift: 2 704 kr

Andel i föreningen: 3,04900 %

Byggår: 1923

Lägenhetsnummer: 2 (0901)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 104 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt innergård.

Brf Timmermannen förvärvade fastigheten 1999 och består av ett flerbostadshus om 18 bostadslägenheter samt 1 lokal (uthyrd). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Överlåtelse- samt pantsättningsavgift betalas köparen. Stammarna renoverades 2005. Under 2015 har hissen renoverats, fönster in mot gården har målats samt målning av taket in mot gården. Inga beslutade avgiftsändringar finns enligt föreningen per den 2015-09-14.

Förening: Brf Timmermannen 34

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong mot innergården. Plats för bord, stolar och blomster!

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel, gas och hemförsäkring är totalt cirka 600 kronor/månad.

Lägenheten är i föreningens lägenhetsregister registrerad som en 2 r.o.k. men disponeras i dagsläget med funktionen av en 3 r.o.k. där sovrummen inte har några fönster.

Lägenheten har två entréer.

Oslagbart läge på Östermalm mellan Karlavägen och Birger jarlsgatan. Här bor man tyst och rofyllt med knappt 10 minuters promenad till Stureplan. Nära till Humlegården, Lill-Jansskogen och KTH. Promenadavstånd till Östermalmstorg, Karlaplan och Djurgården. Utmärkta kommunikationer med tunnelbana, flertalet innerstadsbussar samt Östra Station.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.