Östermalm

Valhallavägen 116, över gård

Sekelskiftestrea med underbart läge mot två lummiga innergårdar. Härlig takhöjd, kakelugn, vackra snickerier och fiskbensparkett. Perfekt planlösning.

Adress

Valhallavägen 116, över gård

Rum

3

Pris

9 975 000 kr

Avgift

3 246 kr/mån

Boyta

76 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 76 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Utmärkta materialval och platsbyggda lösningar. Här möter modern design imponerande sekelskifteskaraktär med högt till tak, takstuckaturer, takrosetter, slipad fiskbensparkett, stora fönster med djupa nischer, spegeldörrar och höga golvsocklar m.m. Välplanerad med magnifikt vardagsrum i fritt läge utan insyn. Vacker och pampig sekelskiftesfastighet som inrymmer prins Eugens gamla Ateljévåning. Högt belägen ½ tr med fönster mot föreningens två lugna och lummiga innergårdar.

Förening med extremt god ekonomi, skuldfri med stark likviditet efter att nyligen ha sålt råvindarna. Föreningen kommer att återställa och förädla innergårdarna när vindsprojektet är klart.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder. Snyggt klinkergolv med golvvärme, platsbyggd garderob och säkerhetsdörr.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum med fungerande kakelugn, två stora fönster och fiskbensparkett. Stuckatur och takrosett.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Slipad fiskbensparkett, stuckatur och takrosett. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Spis, ugn och fläkt. Bänkskiva och stänkskydd i carraramarmor.

– Sovrum: Tyst och rofyllt sovrum med lugnt och tyst läge mot gården. Platsbyggda garderober, fiskbensparkett, generöst ljusinsläpp med djupa fönsternischer, stuckatur och takrosett.

– Sovrum 2: Utmärkt barnrum/gästrum med tyst ostört läge mot gården och fiskbensparkett.

– Rymligt och stilrent kaklat badrum med stor duschplats. Badrummet har klinkergolv med golvvärme, handfat och tvättmaskin.

– Mycket bra förvaring och påkostade armaturer.

Pris: 9 975 000 kr

Månadsavgift: 3 246 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Beräknad driftkostnad/månad hushållsström: 400 kr, hemförsäkring: 250 kr. Bredband 155 kr/månad

Byggår: 1889

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1199-00203:2

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan ½ av 4.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 157 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: ALLMÄNT
Föreningen utgörs av 24 bostadsrätter fördelat på gathus och gårdshus om sammanlagt ca 1889 kvm. Föreningens fastighet är synnerligen vacker och inrymmer Prins Eugens gamla konstnärsateljé.

Cykelrum och tvättstuga i källaren. Föreningen har en outnyttjad lokal i ett separat litet gårdshus på inre gården. Kan eventuellt säljas som litet bostadsprojekt eller hyras ut.

På både gathusets och gårdshusets vind finns förråd. Denna lägenheten har ett förråd i källaren.

Två mycket fina innergårdar där innergården som denna lägenhet ser ut över har en vacker fontän och behaglig grönska. Innergården har varit omskriven i flera reportage, bland annat i Sköna Hem. Den andra innergården som ligger innanför gårdshuset har en uteplats och även här rik grönska.

EKONOMI
Föreningen har extremt god ekonomi och är lågt belånad. Till föreningens starka ekonomi kan tilläggas föreningens dolda tillgång i form av råvindar på både gårds- och gatuhus (uppskattningsvis 400 kvm blivande boarea) som kan säljas om föreningen behöver stärka sin finansiella ställning. Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsförändring.

RENOVERINGAR
2017 Viss renovering av fasad.
2017 OVK
2016 Målning av fönstren på nordfasaden.
2014 Gemensam renovering av muren mellan föreningens fastighet och Valhallavägen 118.
2013-2014 målades fönster mot söder.
2012 installerades fiberbredband via OwnIt.
1980-talet genomfördes stambyte och omdragning av el. I samband med renoveringen av denna lägenhet byttes stammarna återigen i badrummet och nya stammar installerades för tvättstugan. Husets stammar har inget akut behov av byte men föreningen vill att medlemmar som väljer att renovera sitt badrum passar på att byta den aktuella stamdelen partiellt.

Förening: Bäfvern 20

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV grundutbud via Com Hem ingår i avgiften.

Internet: Bredband via OwnIt för 186 kr per månad.

Sammanställning: Två mycket fina innergårdar med bl.a. vacker fontän, uteplatser, planteringar och grönska.

Synnerligen eftersökt läge på den populäraste delen av Valhallavägen med direkt närhet till Karlaplan och Karlavägen, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Stadion, Karlaplan eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl. a.), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) är fantastiskt.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.