Östermalm

Nybrogatan 71 A, 3 tr

Stilren design & fulländad funktion möter ljuvlig sekelskiftescharm i utmärkt & genomgående trea med kakelugnar & solig balkong på bästa adress.

Adress

Nybrogatan 71 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

10 850 000 kr

Avgift

2 400 kr/mån

Boyta

75 kvmOm bostaden

Med ett av Östermalms mest attraktiva lägen, på Nybrogatan och i fastighet från 1878 strax ovan Karlavägen och i mysiga kvarter mellan Östermalmstorg och Karlaplan, ges nu tillfälle att förvärva ett underbart boende i en fantastisk, optimalt planerad och stilfull trerummare med sagolik sekelskifteskänsla och balkong. Balkongen ger ett soligt uterum (sol mellan ca 08.00-15.00 under sommarhalvåret) med vy över lummig och grönskande innergård.

Lägenheten är belägen högst upp i gårdshusfastigheten, den är mycket kvadratsmart, ljus och har en väldisponerad planlösning som är genomgående mellan två rogivande innergårdar.

Lägenheten är varsamt renoverad och ger ett hem med genuin känsla för stil, modern design och optimerad funktion. Allt i en perfekt symbios med vackra och klassiska detaljer såsom generös takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer och lister, vita snickerier och höga golvsocklar, spegelmönstrade dörrar, fina trägolv, två kakelugnar som är fungerande samt högresta fönsterpartier i dubbla väderstreck med djupa nischer.

Takhöjden och de stora fönsterpartierna gör lägenheten både ljus och luftig. Här finns ett nyrenoverat kök i ett stilrent utförande med luckor i beige ton och god förvaring i skåp och draglådor, komplett maskinell utrustning och rejäla arbetsytor i kalkstenskomposit. I köket finns en matplats för 4-6 personer.

Två vackra rum i fil, vardagsrum och ”master bedrom”, ger våningskänsla och trivsamt ljusinsläpp. Vardagsrummet är rymligt och ger plats för både soffa och matsalsbord. Sovrummet ger plats för dubbelsäng, platsbyggd bokhylle- och förvaringsmöbel samt utgång till balkongen. Båda rummen har vackra kakelugnar.

Via passage med garderober nås det andra sovrummet, väl passande som barn-, tonårs- eller gästrum. Även här ges plats för dubbelsäng. I anslutning till passagen ges access till ett stilfullt och helkaklat badrum med badkar och dubbla handfat på kommod med förvaring. Vägg i vägg med badrummet finns en separat tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare.

En inbjudande hall ger plats för ytterkläder och skor. Hallen har bra rumssamband och access till separat WC med toalett och handfat.

Kombinationen av det svårslagna Östermalmsläget, adressen, bra planlösning och våningens historiska attribut och känsla, ger ett kvalitetsboende utöver det vanliga.

Välskött, driftig och lågt skuldsatt förening med låga medlemsavgifter. Föreningens nettoskuldsättning (2,5 mkr i lån – kassa om ca 1,6 mkr) ger en belåningsgrad om endast 749:-/kvm. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om ca 9 kvm som dessutom är lättillgängligt en trappa ovan bostaden.

Pris: 10 950 000 kr

Månadsavgift: 2 400 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 6,18026 %

Byggår: 1878

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0012 (1302)

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2021-09-21

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan. Externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Rådjuret 10 består av 13 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Fastigheten innefattar 1.165 kvm bostadsrättsyta och 210 kvm lokalyta. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi:
Per 2022-12-31 uppgick skulder till kreditinstitut till 2.500.000:-, vilket ger en belåningsgrad om ca 2.146:-/kvm. Kassa och bank uppgick till 1.627.696:-. Den nettomässiga skuldsättningen blir således endast 749:-/kvm. Lägenhetens nettoskuld i föreningen är 53.911:-. Föreningens lån är bundna till mitten av 2025.

Avgifterna har under 2022 varit oförändrade. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade för 2023 (avstämt med styrelsen 2023- 04-28).

Genomförda renoveringar:
1991: V/A-stammar byttes, förutom två i gatuhuset. Dessa två är partiellt bytta vid senare tillfälle.
1998: Fasaderna åtgärdades och merparten av balkongerna byggdes. Plåttaken byttes i sin helhet. Trapphusfönstren renoverades och målades om.
2007: Ny undercentral för fjärrvärme installerades med byte av reglersystem 2021.
2014: Tvättmaskiner i tvättstugan byttes.
2019-2020: Trapphus och portar målades om.
2021: Nytt porttelefonsystem installerades.
2022: Sophanteringen sågs över. Därjämte har löpande reparationer och underhåll genomförts efter behov.

Kommande/planerade renoveringar:
De renoveringar, förutom löpande underhåll, som kommer behöva göras inom den närmaste femårsperioden är partiell målning av tak och skorstenar. Lägenheternas fönsterbågar målades om senast 2012 och kommer behöva målas om på nytt. Längre fram i tiden kommer föreningens elsystem även behöva ses över.

Förening: Brf Rådjuret 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 13

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via Com Hem. Ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Telenor. Medlemmarna tecknar egna abonnemang.

Sammanställning: Balkong med sol från ca 08.00 till 15.00 under sommarhalvåret.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.