Östermalm

Grev Turegatan 59 C, 3 tr

Modern & stilsäker design möter vackert 1800-tal i högt, fritt & öppet belägen 3:a med stora sällskapsytor, fin takåsvy & solig balkong i västerläge.

Adress

Grev Turegatan 59 C, 3 tr

Rum

3

Slutpris

9 400 000 kr

Avgift

3 527 kr/mån

Boyta

74 kvmOm bostaden

I vacker, mycket välvårdad och representativ fastighet från 1879 (ombyggd och totalrenoverad 2007-2009), på attraktiv och lugn Östermalmsadress mellan Karlavägen och Östermalmsgatan, nära Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan, saluförs nu en fantastisk sekelskiftesvåning om 74 optimerade kvm fördelade på 3 rum med härliga öppna sällskapsytor och balkong i soligt västerläge.

Våningen är högt, strålande ljust, fritt och öppet belägen på våning 3 av 4 och fastigheten har en rymlig hiss som är lättillgänglig och nås utan trappsteg direkt från entréplanet. Med andra ord är den både ”barnvagnsvänlig och handikappanpassad” vilket inte hör till vanligheterna i liknande sekelskiftesfastigheter i området.

Våningen har på senare tid varsamt totalrenoverats med stil, diskret lyx och känsla för det moderna med sober färgsättning, fiskbensparkett samt gott om måttanpassade och platsbyggda förvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med karaktäristiska detaljer i sekelskiftesstil såsom gedigen takhöjd, vita snickerier och höga socklar, pardörrar och hela tre högresta fönsterpartier i fil med måttsydda gardiner, spröjs, djupa speglade nischer och underbar utsikt över takåsar.

Planlösningen är genomgående från innergård till lugn återvändsgata, den är utmärkt och ytterst väldisponerad motsvarande treor på både 80 kvm och större. Här ges en öppen och social planlösning mellan vardagsrum och stort renoverat kök med köksö. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och här finns en snickartillverkad och platsbyggd bokhylla. Köket i tidlös stil har bra förvaringslösningar med skåpinredning i sober grå ton och beslag i mässing och arbetsytor med bänkskivor i Carraramarmor.

Den generösa köksön ger både extra avställningsyta och förvaring. Komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Äntligen ett kök med plats för stort matsalsbord och många middagsgäster. De tre fönsterpartierna i bredd ger ett naturligt ljusinsläpp och helt fri och öppen utsikt över vackra sekelskiftesfastigheter och dess takåsar.

Två bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och utgång till stor och insynsskyddad balkong med eftermiddagssol samt utsikt över innergårdar och kringliggande takåsar. Det andra sovrummet, idag inrett som ett ”dressingroom”, passar utmärkt som barn- eller arbetsrum.

Som ”pricken över i:et” finns ett stort, exklusivt badrum inrett i marmor. Golvvärme, dusch och duschväggar i glas, vägghängd WC, badrumsskåp, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Hall med plats för ytterkläder och skor samt ett städskåp.

Ytterst välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låg skuldsättning och fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 8 875 000 kr

Månadsavgift: 3 527 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad. Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 100-200:-.

Andel i föreningen: 3,00000 %

Byggår: 1879

Byggår kommentar: Ombyggnadsår 2007-2009

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 5307 (1301)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Handikappanpassad entré och stor hiss.

Våning: 3

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 127 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Hinden 21 bildades den 4 oktober 2007. Under åren 2007-2009 genomgick fastigheten med adress Grev Turegatan 59 A-C en totalrenovering och byggdes om till 26 bostadslägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Total boyta uppgår till 2.655 kvm. Föreningen är äkta och marken om 928 kvm innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 12 mkr, vilket ger en belåningsgrad om 4.520:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,2 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Fastigheten genomgick en total renovering. Samtliga stammar och elstigare byttes etc. Föreningen har sedan våren 2013 en preliminär underhållsplan. Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Tvättstuga finns i markplan och den är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Bredvid tvättstugan finns ett återvinningsrum med grovsopsortering. Till fastigheten hör trädgårdsyta mot Grev Turegatan 63 samt en stenbelagd gårdsyta på innergården mot Grev Turegatan 57. Det finns även förvaring för cyklar och barnvagnar.

Förening: Brf Hinden 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 26

TV: Möjlighet till anslutning till digital-TV, bredband och IP-telefoni via ComHem. Detta bekostas av den enskilde medlemmen. Sedan 2012 har föreningen avtal om bredbandstjänster via Stockholms Stadsnät i fastigheten. Dessa ingår i avgiften till föreningen. Se vidare information under rubrik "Fastigheten" i bifogad årsredovisning.

Sammanställning: Balkong i högt och rofyllt västerläge med eftermiddagssol och utsikt över lummiga innergårdar.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Grev Turegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.