Östermalm

Nybrogatan 75 A, 1 tr

Stilren design & fulländad funktion möter ljuvlig sekelskiftescharm i utmärkt trea med härlig stadsvy & solig balkong i väster. Skuldfri förening.

Adress

Nybrogatan 75 A, 1 tr

Rum

3

Slutpris

8 700 000 kr

Avgift

2 652 kr/mån

Boyta

73 kvmOm bostaden

Med ett av Östermalms mest attraktiva lägen, på Nybrogatan och i mysiga kvarter mellan Östermalmstorg och Karlaplan, ges nu tillfälle att förvärva ett underbart boende i en fantastisk, optimalt planerad och stilfull treummare med sagolik sekelskifteskänsla och solig balkong i väster. Den kvadratsmarta planlösningen är både rund- och genomgående och dess utmärkta förvarings- och funktionslösningar motsvarar treor på både 80 kvm och större. Lägenheten är högt, ljust och rofyllt belägen i gatuhus från 1914 med stor hiss till våningsplanet, rymlig för både barnvagnen och matkassarna.

Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats och ger ett drömhem med genuin känsla för stil, modern design och utmärkt funktion. Allt i en perfekt symbios med vackra, tidsenliga och välbevarade detaljer från byggåret såsom generös takhöjd om ca 3 meter, vita snickerier, spegelmönstrade dörrar med infällt glas, vitpigmenterade trägolv och högresta fönsterpartier med djupa nischer.

Planlösningen är oerhört väldisponerad och maximalt yteffektiv, den är tillgänglig och flödar av ljus från två väderstreck. Takhöjden och de stora fönsterpartierna gör lägenheten luftig, ljus och rymlig. Här finns ett stort sällskapskök i stilrent utförande med god förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader till tak, komplett maskinell utrustning och rejäla arbetsytor i Carraramarmor, plats för stort matbord, många middagsgäster och utgång via glasade dubbeldörrar till balkong i väster. Balkongen ger soligt uterum med vy över innergården. Två vackra rum i fil, vardagsrum och ”master bedrom”, ger våningskänsla, magiskt ljusinsläpp och fri utsikt längs med Tyskbagargatans vackra gatustråk ned mot Östra Real.

Vardagsrummet ger plats för soffgrupp, TV-möbel och platsbyggda bokhyllor. ”Master bedroom” ger plats för dubbelsäng och platsbyggda garderober för klädförvaring. Ett mindre sov-, barn- eller gästrum vetter med rofyllt läge mot innergården. En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor, bra rumssamband och access till stort badrum. Badrummet är stilrent inrett med helkaklade väggar, klinkergolv med värme, inbyggt badkar, WC, bänkskiva med underlimmat handfat, kommod samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare dold bakom lucka.

Kombinationen av det svårslagna Östermalmsläget, adressen, bra planlösning och våningens historiska attribut och känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Välskött, driftig och skuldfri förening med låga medlemsavgifter och ovanligt många trevliga faciliteter för sina medlemmar. I källaren finns en gemensamhetslokal för upp till 50 personer som utrustats med projektor, ljudanläggning, bord och stolar. I anslutning till denna lokal finns en tempererad vinkällare, pentry- och loungedel, ett mindre mötesrum för upp till 15 persone samt ett lyxigt SPA med bubbelbadkar, bastu etc. På A-gården finns även ett orangeri med plats för upp till 10 personer som går att boka.

Föreningen blev 2016 helt skuldfri genom att i egen regi bygga om och omvandla ca 600 kvm lokalytor (fd förskola) till 8 nya bostäder som därefter såldes på den öppna marknaden.

Pris: 8 750 000 kr

Månadsavgift: 2 652 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Obligatorisk bredbandsavgift 159:-.

Andel i föreningen: 1,82300 %

Byggår: 1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 501 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Energiförbrukning: 126 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Fastigheten uppfördes 1914 och Brf Rådjuret 21 bildades 2003. Föreningen är äkta och består av 62 lägenheter (3.840 kvm) och 3 lokaler (211 kvm) samt ett förråd som hyrs ut. Marken (2.055 kvm) innehas med äganderätt. Se även mer information på www.radjuret21.se

Föreningen har välskötta fastigheter och den är sedan 2016 helt skuldfri. Föreningens synnerligen goda ekonomi beror bl a på att man under 2015-2016 omvandlade hus D och E från lokaler (fd förskolan Pysslingen) till 8 nya bostäder om ca 600 kvm som föreningen i egen regi byggde och sedan sålde på öppen marknad. Dessutom tillkom ett om kontor om 78 kvm som hyrs ut till näringsidkare. Per 2020-12-31 uppgick kassan till ca 2,65 mkr. Yttre fond uppgår till ca 2 mkr.

Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade under 2021.

Alla boende i föreningen har tillgång till husets gemensamhetslokaler. Det finns möjlighet till 50 sittande med tillhörande bord, stolar och porslin, och en projektor. Det finns även ett enklare kök med tillhörande matrum även kallat "Bistron". Och även ett spa med bastu och bubbelpool. Medlemmarna har också möjlighet att hyra ett skåp i föreningens tempererade vinkällare. På en av gårdarna finns ett orangeri med sittplats för 10 personer. Allt bokas digitalt i föreningen tex tvättstugan, festlokalen, spa:t, orangeriet osv.

Genomförda renoveringar:

Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Ny ytterport och översyn av värmesystemet 2005. Ommålaning av yttertak och renovering av tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda, översyn av ventilation och fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK, fönsterrenovering och installation av snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Byte av reglerutrustning för varmvatten och värme 2011. Renovering av hissar 2012. Under våren 2012 iordningställdes en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt ett spa i D-E-huset. Renovering av gård A och reparation av fasadskador har utförts 2014. Fasadrenovering mot gatan 2015. Renovering av samtliga valv mellan gårdar och entré mot gatan. Byggnation av nya lägenheter i D och E-huset 2015-2016. Renovering av gård C och D samt sophus och åtrtvinningsrum 2016. Renovering av hiss i D-huset 2017. Lagning av takkupor, OVK, inköp av nytt orangeri på D/E gården samt möbler till orangeriet, underhållit rabatter, träd och gräsmattor på innergårdarna 2019. Stamspolning i samtliga fastigheter och översyn och reparation av tak 2020.

Planerat underhåll:
2021: Byte av tre entrédörrar samt översyn av övriga. Undersöka möjligheten för trapphusrenovering där behov föreligger. Fasadrenovering på D/E-huset.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I källaren i A-B-huset finns en modern tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en centrifug och en mangel samt ett cykel-/barnvagnsrum. Hissen går ner till källaren. Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och hus för återvinning och hushållssopor. I D-E-huset finns en nybyggd vinkällare (med lediga boxar för 500:-/år), spaavdelning och gemensamhets-/festlokal för upp till 50 gäster med pentry och projektor. På A- och D-gården finns ett orangeri som går att boka med sittplats för 10 personer.

Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Nybrogatan. För hyra av plats i garaget, kontakta Emte Fastigheter på 090 – 12 90 00

Förening: Brf Rådjuret 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 62

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband. Leverantör: Ownit. Upp till 1000 Mbit/s. Obligatorisk bredbandsavgift på 159:- tillkommer per månad.

Sammanställning: Balkong i västerläge med eftermiddagssol.

Ett kvarter från Karlavägen och nära till bra kommunikationer med både bussar på Karlavägen och T-bana (Stadion). På Karlavägen hittar du den välsorterade livsmedelsaffären ICA Esplanad. Ypperliga träningsmöjligheter på S.A.T.S Stadion. Detta gör vardagen enklare så att du får tid över till annat.

Börja helgen med en brunch på Mornington, Mocco eller Foam. Besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Daphne´s. Runda av kvällen med allt vad Stureplan har att erbjuda i form av nöjesliv.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra grönområden samt promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.