Östermalm

Sturegatan 42, 3 tr.

Sekelskiftesdröm och underbar vindsvåning i två etage. Terrass, balkong, kakelugn & ytor i toppskick. Härligt läge på bästa adress invid Humlegården.

Adress

Sturegatan 42, 3 tr.

Rum

3

Slutpris

8 800 000 kr

Avgift

2 866 kr/mån

Boyta

72 kvm

Biyta

6 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän vindsetage om totalt 78 ljusa och välplanerade kvm i ett fantastiskt bra skick! Underbart sekelskifte på första etaget med högt till tak, generösa ljusinsläpp, höga golvsocklar, vitlaserade furugolv, djupa fönsternischer samt snövita snickerier och spegeldörrar. Stor balkong i sydväst och fungerande eldstad. Vindsetage med stor terrass, framtagna bjälkar och upp till två sovrum.

Vindsetaget inreddes och hela lägenheten totalrenoverades 2016 med påkostade materialval, smarta lösningar, varsam hand och stor respekt.

Läget är fantastiskt i ett lugnt och vackert gårdshus där fönster, balkong och terrass vetter mot den lummiga och pittoreska innergården. Trygg och klok förening med välskött fastighet och låga månadsavgifter. Välkommen på visning!

72 kvm boarea – 6 kvm biarea – 5 kvm terrass – 4 kvm balkong.

Rumsbeskrivning: Första etaget.
Hela våningsplanet renoverades 2016
– Välkomnande hall med vitlaserat furugolv, fönster och god plats för ytterkläder i generösa garderober.
– Underbar sällskapsyta med öppen planlösning. Utmärkt Marbodalkök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, vinkyl, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Stilren köksö med matplats och ytterligare förvaring. Bänkskivor i Carraramarmor. Utgång till balkongen. Vitaserat furugolv med höga golvsocklar, fungerande kakelugn, generösa ljusinsläpp och härlig takhöjd.
– Stor balkong i sydväst mot den lummiga innergården med plats för bord, stolar och grill.
– Snyggt helkaklat badrum med dusch, WC, handfat och tvätt/torkmaskin. Klinker med golvvärme och infälld belysning via spotlights.

Övre etaget.
Via en platsbyggd trappa (från ett snickeri i Småland) når man vindsetaget som inreddes 2016. Snedtak, framtagna bjälkar, vitlaserat furugolv samt generösa ljusinsläpp.
– Sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter.
– Rum som med små medel kan avdelas till ytterligare ett sovrum genom att sätta upp en vägg. Rummet används idag som ett TV-rum.
– Terrass om 5 kvm med ogenerad vy. Bästa solläge i sydväst.

Pris: 7 900 000 kr

Månadsavgift: 2 866 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 280 kr.

Andel i föreningen: 5,80000 %

Byggår: 1886

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Grönskande innergård med sittgrupper och grillmöjligheter. Vackert litet gårdshus med föreningslokal, bastu med dusch och WC, snickarverkstad, cykel/barnvagnsförråd samt tvättstuga. Två källarförråd tillhör lägenheten, ett troax-förråd samt ett mindre förråd. Det tillhör även ett vedförråd i trapphuset. Gatuhusets vindar är oinredda.

Lägenhetsnummer: 1302 (17, 17.1)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Allmänt om föreningen: Brf Sture 42 är en välskött förening som omfattar 18 lägenheter. Fastigheten uppfördes 1886.
Renoveringar
2020 Säkerhetsdörrar och vindsbyggnation i gathuset. Ställningar kommer endast att sättas upp mot Sturegatan för att innergården och gårdshuset ska störas minimalt.
2019 Omdragning av fjärrvärmerör och nya rör till gårdshuset samt byggnation av ny sopstation
2018 Installation av bredband via fiber
2016 Omläggning av plåttak, nytt bastuaggregat
2015 Fjärrvärmeinstallation, ny tvättstuga.
2014 Renovering fönster.
2013 Renovering trapphus, installation av ny elcentral.

Styrelsen diskuterar även en avgiftssänkning till följd av att vinden i gatuhuset säljs. Sänkningens nivå bestäms efter att vinden är såld och de planerade underhållen samt installationen av hiss är genomförd.

Vindsförsäljning
Under den extra stämman 5 februari 2020 beslutades att råvinden i gatuhuset ska säljas för att finansiera renovering av fasaden och taket i gatuhuset. I samband med försäljning av råvinden kommer även en hiss att installeras i gatuhuset. Styrelsens bedömning, baserad på en förstudie framtagen av Gleipnergruppen, är att försäljningen kommer stärka föreningens ekonomi genom att minska föreningens lån samt öka intäkterna till föreningen. Som ett resultat av detta bedömer styrelsen att avgifterna för samtliga medlemmar kan komma att sänkas.

Säkerhetsdörrar
Styrelsen har beslutade att installera säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter i föreningen 2020. Säkerhetsdörren är på plats och kommer att målas inom närmaste månaderna.

Föreningen har en stor gemensam festlokal med tillhörande kök som medlemmar kan använda samt en snickarverkstad där det finns tillgång till alla maskiner man kan tänkas behöva. De har även en metallverkstad samt en gemensam bastu med dusch för medlemmarna. Nyrenoverad tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Till lägenheten tillhör tre vindsförråd!

Förening: Sture 42

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Föreningen diskuterar fiberanslutning.

Sammanställning: Första etaget: stor balkong i sydväst mot den lummiga innergården. Plats för bord, stolar och grill. 4 kvm. Vindsetaget: insynsskyddad terrass i sydväst med plats för bord, stolar och planteringar. 5 kvm.

Välkommen till en av Stockholms bästa adresser med närhet till Humlegården, Östermalmstorg, Stureplan och Karlaplan med all tänkbar service. Utmärkt shoppingutbud erbjuds bland annat i Sturegallerian och i Fältöverstens köpcentrum.

I närområdet finns flertalet caféer, restauranger och kring Stureplan hittar du några av Stockholms populäraste uteställen.

Utmärkta kommunikationer, närmaste tunnelbanestation är Stadion med knappt 4 minuters restid till T-centralen. Närhet till ett flertal busslinjer, bland annat buss 1 som går strax utanför mot City/Centralen och vidare mot Kungsholmen och buss 55 som går vidare mot Södermalm. Buss 42 tar dig från Humlegården antingen mot Djurgården eller till Vasastan.

Även närhet till flera trevliga promenadstråk och motionsspår, bland annat på Djurgården, Gärdet och den lummiga Nobelparken med Nobelstranden som går förbi Diplomatstaden och ut mot Källhagen. Träningsanläggningar i området är bland annat Sats och Sturebadet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.