Östermalm

Jungfrugatan 41 A, 3 tr

Stilren och kvadratsmart sekelskiftestrea i toppskick, högst upp i huset med fint ljusinsläpp, två fungerande kakelugnar och öppna sällskapsytor.

Adress

Jungfrugatan 41 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

8 025 000 kr

Avgift

3 393 kr/mån

Boyta

72 kvmOm bostaden

Högst upp i fastighet från 1893, med generöst ljusinsläpp och fri utsikt mot vackra fastigheter och takåsar, finns denna fantastiskt fina sekelskiftestrea i toppskick. Lägenheten har på senare tid totalrenoverats med stil och finess där stilsäker design, påkostade materialval och genomtänkta funktionslösningar möter de genuina originaldetaljerna från byggåret.

Högt till tak, vitlaserade trägolv, höga golvsocklar, två magnifika och välfungerande kakelugnar samt fina fönsterpartier med speglade nischer och högt, fritt läge är detaljer som ger bostaden sin unika karaktär och hemtrevliga känsla. Här har inget lämnats åt slumpen!

Lägenheten är maximalt effektiv och kvadratsmart, väl motsvarande treor på 80 kvm +/-. Här ges en öppen, ljus och sällskapsvänlig planlösning mellan vardagsrum och kök i stilsäkert, minimalistiskt utförande med köksö och komplett maskinell utrustning vilket ger lägenheten rymd och trivsam känsla. Två bra sovrum ligger ostört och tyst in mot innergården, ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum och ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i ”walk in closet”. En välkomnande hall med gott rumssamband och ett toppfräscht och stilrent badrum med Cararramarmor, vägghängd WC samt duschhörna.

Välkommen till ett familjeboende på ett av övre Östermalms mest eftertraktade adresser och lägen, strax ovan Östermalmsgatan i lugna kvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg.

Mycket välskött förening med kulturminnesmärkta fastigheter (blå klass) och urstark ekonomi. I och med försäljningen/upplåtelsen av en återstående hyresrätt (4:a 93 kvm såld för 10,1 mkr den 5/4 2017) så blir föreningen helt eller nästintill skuldfri. Därtill finns det planer på ytterligare avyttringar vilket än mer kommer att stärka föreningens ekonomi. I dagsläget föreligger det ett beslut av styrelsen om en sänkning av den nuvarande avgiften med upp till 1/3-del. Den nya avgiften träder preliminärt i bruk den 1/7 2017 och exakt besked om sänkningens storlek bör komma inom kort.

– En välkomnande hall med direkt anslutning till alla rum. Vitlaserat trägolv, rejäl takhöjd och väggar samt tak i vitt.

– Toppfräscht och stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt och Cararramarmor, golv i Cararramarmor med golvvärme , vägghängd WC, duschhörna, handdukstork, handfat på kommod, spegel med belysning och spotlights i taket.

– Här ges en öppen, ljus och sällskapsvänlig planlösning mellan vardagsrum och kök. Köket är smakfullt renoverat i stilsäkert, minimalistiskt utförande med köksö och komplett maskinell utrustning såsom inbyggd kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, microvågsugn och fläkt. I köket finns dessutom en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

– Härligt vardagsrum med plats för soffgrupp och rejält matbord. Vitmålade väggar och tak samt två fönsterpartier med fint ljusinsläpp och utsikt mot vackra byggnader och takåsar. Vitlaserat trägolv och en fin kakelugn.

– Två bra sovrum ligger ostört och tyst in mot föreningens trivsamma innergård, ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum och ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i ”walk in closet”. Här finns även en fin kakelugn. Båda rummen har vitlaserade trägolv och väggar samt tak i vitt.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 3 393 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad. Obligatorisk bredbandsavgift 150:-/månad.

Andel i föreningen: 1,53398 %

Byggår: 1893

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 431 (1302)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 186 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna. Externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Huset är blåklassat i Stockholms stads kulturhistoriska bebyggelseklassificering, vilket är den högsta skalan för bebyggelse av synnerligen högt historiskt värde. Föreningen består av 77 bostadsrätter om 4812 kvm, 1 hyresrätt om 30 kvm samt 15 lokaler om 789 kvm. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en god ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri. Omsättningstillgångarna (kassa, bank mm) uppgick per 2021-12-31 till ca 1,6 Mkr. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningens vind är oexploaterad vilket ses som en dold tillgång.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
2018 Ny undercentral.
2019 Ny hiss installerades på Sibyllegatan 50A.
2019 Tätning/renovering skorsten Sibyllegatan 50.
2020 Fönsterrenovering Sibyllegatan

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras. Fönsterrenovering på Jungfrugatan, ej bestämt när det ska ske. Bergvärme diskuteras.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett rymligt vindsförråd om ca 10 kvm. Det finns en välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till bastu, cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

För ytterligare information se föreningens årsredovisning, stadgar samt föreningens hemsida https://boappa.se/brf-storken-12-stockholm

Förening: Brf Storken 12.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 77

Antal lokaler: 15

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Obligatorsik bredbandsavgift på 150:-/månad och medlemslägenhet.

Sammanställning: Fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm invid Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och grönskande promenadallé, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Karlaplan, Stadion eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl a), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) m.m. är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.