Östermalm

Oxenstiernsgatan 37, 2 tr

Utmärkt och maximalt yteffektiv 3:a i toppskick med öppna sällskapsytor och solig balkong i väster. Högt, ljust och ostört med utsikt mot Gärdet.

Adress

Oxenstiernsgatan 37, 2 tr

Rum

3

Slutpris

5 550 000 kr

Avgift

3 494 kr/mån

Boyta

71 kvmOm bostaden

Med direkt närhet till Ladugårdsgärdet, Djurgården och härliga Gustav Adolsparken, finns denna ljusa, genomgående och ytterst väldisponerade 3:a om 71 utmärkta kvm. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats och är i ett mycket gott skick. Den erbjuder öppna och ljusa sällskapsytor där rymligt vardagsrum integreras med stilrent och välutrustat kök. De stora fönsterpartierna, varav ett franskt balkongfönster, ger här rikligt ljusinsläpp, fri och insynsskyddad känsla samt utsikt mot Gärdet.

Lägenheten har två bra sovrum, varav ett föräldrasovrum i rofyllt läge in mot gården. Här finns utgången till balkongen som är soligt belägen i väster. Det andra sovrummet ligger i anslutning till köket och vardagsrummet och passar väl som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Fräscht kaklat badrum med dusch och tvättmaskin samt hall med god plats för ytterkläder och förvaring.

Denna lägenhets fulländade planlösning och disposition är kompromisslös och motsvarar väl lägenheter på både 80 och 90 kvm. Den passar utmärkt för familjen med behov av två sovrum och som önskar öppna umgängesytor. Området är rogivande med så väl Gärdets och Djurgårdens rekreationsmöjligheter direkt utanför porten. Samtidigt nås Karlaplan och Fältöverstens shopping med en kort promenad. Läget är ytterst barnvänligt med flertalet förskolor och parklek i Gustav Adolfsparken bl a.

– Välkomnande hall med generös plats för ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, duschhörna med vikdörr i glas, WC, handfat, badrumsskåp, handdukstork, tvättmaskin och infällda spotlights i tak.

– Välutrustat kök i stilrent vitt utförande med god förvaring i skåp och draglådor. Generösa arbetsytor med bänkskivor i oljad massiv ek och komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, keramikhäll, fläktkåpa, varmluftsugn, microvågsugn och diskmaskin. Öppet mot vardagsrum, rejäl matplats och stora fönsterpartier samt fransk balkong. Klinkergolv.

– Ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel och arbetshörna eller dylikt. Fiskbensparkett.

– Två bra sovrum, varav ett föräldrasovrum i rofyllt läge in mot gården. Här finns plats för dubbelsäng och god förvaring samt utgång till balkongen i väster. Det andra sovrummet ligger avskilt intill köket. Det passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Pris: 5 495 000 kr

Månadsavgift: 3 494 kr

Andel i föreningen: 4,08835 %

Byggår: 1953

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns en fräsch tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns cykelrum och plats för barnvagnar i källaren samt ett soprum. Föreningen har en trevlig innergård med utemöbler och grillmöjlighet.

Lägenhetsnummer: 1202

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och flera externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Rekryten 7 förvärade fastigheten på Oxenstiernsgatan 37 år 2002. Föreningen består av 40 st lägenheter, varav 36 st är upplåtna med bostadsrätt (1557 kvm) och 4 st är upplåtna med hyresrätt (245 kvm, dold ekonomisk tillgång). Dessutom finns 2 st hyreslokaler (ca 163 kvm). Föreningen är en äkta föreningen och äger sin mark. Föreningen tillåter delat ägande, minsta ägarandel per person ska vara 10 %. Juridisk person godkänns ej som som ägare.

Föreningens ekonomi är god och inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Genomförda renoveringar:
Tvättstugan renoverades 2003. Hissen byttes 2004.Taket byttes 2005. Total elrenovering genomfördes 2013 då även fiber installerades. Föreningen äger fibernätet i huset. Ommålning och byte av belysning med automatstyrning i trapphuset genomfördes under 2013. 14 st befintliga balkonger byttes ut till större 2014, resterande 6 nymonterades 2005. Ventilationsanläggningen inspekterades och rengjordes 2015.

Planerade/diskuterade renoveringar:
2004 byttes badrumsstammar i samtliga 1:or i huset. Byten av övriga stammar i huset diskuteras och är just nu under projektering.

Förening: Brf Rekryten 7

Antal lägenheter: 40

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Ownit, 100Mbit ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i rofyllt västerläge mot innergård med eftermiddags- och kvällssol.

Attraktivt läge på Östermalm vid Ladugårdsgärdet, Gustav Adolfsparken och Gustav Adolfs kyrka.

Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Närhet till museer, Berwaldhallen och Garnisonens utmärkta serviceutbud och vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar.

Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.