Östermalm

Sturegatan 40, 3 tr

Sekelskiftesdröm med perfekt planlösning, Stor balkong, härlig takhöjd, vacker fiskbensparkett, kakelugn och snövita snickerier. Bäst i klassen!

Adress

Sturegatan 40, 3 tr

Rum

3

Slutpris

9 550 000 kr

Avgift

3 634 kr/mån

Boyta

71 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 71 ljusa och välplanerade kvm i ett makalöst bra skick. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom högt till tak med stuckaturer, nyslipad fiskbensparkett, höga golvsocklar, stora fönsterpartier med djupa nischer, kakelugn och optimal planlösning. Stora sällskapsytor med ett lättmöblerat vardagsrum och ett fullt utrustat kök med plats för stora middagar. Välkomnande hall, toalett med handfat och WC, två bra sovrum, nyrenoverat badrum, stor balkong och mycket bra förvaring. I avgiften ingår ett snabbt bredband.

Drömläge invid Humlegården i hörnet av Sturegatan/Karlavägen. Välskött fastighet och mycket god ekonomi med låg belåning och dolda tillgångar.
Bostadsaktiebolaget betraktas av skatteverket som en bostadsrättsförening så det är samma reavinstbeskattning och möjlighet till uppskov som vid försäljning av en bostadsrätt. Det är även samma möjlighet att belåna bostadslägenheten som en bostadsrätt.

Det kan låta som en klyscha men vi är övertygade om att det här är Östermalmstrean ni har väntat på, denna bostad måste verkligen ses och upplevas, kom på visning!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Säkerhetsdörr.
– Toalett med WC och handfat.
– Lättmöblerat vardagsrum med fiskbensparkett, kakelugn och två stora fönster. Kakelugnen har för närvarande eldningsförbud men kan gå att få igång.
– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och plats för ett stort matbord. Kyl/frys, diskmaskin samt spis med varmluftsugn och fläkt. Bänkskiva i Carraramarmor.
Köket och vardagsrummet ligger i fil och har stora ljusinsläpp med utsikt över Sturegatan och Humlegården.
– Snyggt badrum med dusch, WC, handduksvärmare, handfat och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Carraramarmor. Golvvärme.
– Sovrum mot lugn innergård med plats för 1,80 cm bred säng. Bra förvaring i platsbyggd garderobsvägg.
– Sovrum mot lugn innergård med plats för 90 cm bred säng.Bra förvaring.

– Hela lägenheten är smakfullt nyrenoverad sommaren 2019. Kök, badrum och alla ytskikt är behandlade och nya, ny el samt nya vitvaror.

Pris: 8 975 000 kr

Månadsavgift: 3 634 kr
I avgiften ingår värme, vatten och ett snabbt bredband. Betalas halvårsvis.

Andel i föreningen: 2,70000 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1883

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bostadsaktiebolaget registrerades 1897. Bolaget ger och förvaltar Karlavägen 47 A och B samt Sturegatan 40. Bolaget upplåter bostadslägenheterna till aktieägarna under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning.

Bolaget betraktas av skatteverket som en bostadsrättsförening så det är samma reavinstbeskattning och möjlighet till uppskov som vid försäljning av en bostadsrätt. Det är även samma möjlighet att belåna bostadslägenheten som en bostadsrätt.

Bolaget äger marken, Juridisk person godkänns ej. 2311 kvm utgör lägenhetsyta och 292 kvm utgör lokalyta. Lån/kvm är 2.380 kr.

Styrelsen har under de senaste åren arbetat med att ta fram en underhållsplan för fastigheten. Fasaden putsades om 2003/2016, taket lades om 2009, fönstren 2014/2015 och trapphuset 2015/2016. Avloppsstammarna är till största del utbytta, nya elstigare finns i trapphusen och all el i källaren är utbytt. Vattenstammarna ses över löpande.

Förening: Bostads AB Esplanaden

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabel-TV, Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via fiber (A3 100/10 mbit/s), ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Stor balkong med plats för bord och stolar. Sol fram till tidig eftermiddag.

Välkommen till en av Stockholms bästa adresser med närhet till Humlegården, Östermalmstorg, Stureplan och Karlaplan med all tänkbar service. Utmärkt shoppingutbud erbjuds bland annat i Sturegallerian och i Fältöverstens köpcentrum.

I närområdet finns flertalet caféer, restauranger och kring Stureplan hittar du några av Stockholms populäraste uteställen.

Utmärkta kommunikationer, närmaste tunnelbanestation är Stadion med knappt 4 minuters restid till T-centralen. Närhet till ett flertal busslinjer, bland annat buss 1 som går strax utanför mot City/Centralen och vidare mot Kungsholmen och buss 55 som går vidare mot Södermalm. Buss 42 tar dig från Humlegården antingen mot Djurgården eller till Vasastan.

Även närhet till flera trevliga promenadstråk och motionsspår, bland annat på Djurgården, Gärdet och den lummiga Nobelparken med Nobelstranden som går förbi Diplomatstaden och ut mot Källhagen. Träningsanläggningar i området är bland annat Sats och Sturebadet.

-Ägandeform:
Bostadsaktiebolaget Esplanaden är ett av få kvarvarande s.k. bostadsaktiebolag i Sverige. Syftet med bostadsaktiebolag är i allt väsentligt detsamma som syftet med dagens bostadsrättsföreningar,nämligen att i en association gemensamt äga och förvalta fast egendom för att i denna upplåta lägenheter till aktieägarna (medlemmarna) för bostadsändamål. Bostadsaktiebolaget Esplanaden äger och förvaltar fastigheten Hjorten 21 i Stockholm, med adresserna Karlavägen 47 A och B samt Sturegatan 40. Skattereglerna för bostadsaktiebolag och bostadsrättföreningar är desamma, liksom för aktieägare i bostadsaktiebolag och medlemmar i bostadsrättsföreningar och en aktieserie i ett bostadsaktiebolag kan belånas på samma sätt som en bostadsrätt.

Till lägenheten hör ett stort källarförråd. Medlemmarna har tillgång till en fin innergård, cykelparkering och barnvagnsrum med smidig access.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.