Östermalm

Nybrogatan 75 C, 2 tr i gårdshus, hiss

Stilren och perfekt 3:a med suverän, genomgående planlösning och balkong i väster!

Adress

Nybrogatan 75 C, 2 tr i gårdshus, hiss

Rum

3

Slutpris

5 000 000 kr

Avgift

2 735 kr/mån

Boyta

70 kvmOm bostaden

Välkommen till detta förstklassiga och helt suveräna Östermalmsläge, i mysiga kvarter mellan Östermalmstorg och Karlaplan! Högt och ostört belägen i fastighet anno 1915 med rymlig hiss, finns denna stilrena 3:a i mycket gott skick med snygga materialval, sober färgsättning och vackra ursprungsdetaljer såsom spegelmönstrade dörrar med blyinfattat glas, trägolv och stora fönsterpartier m.m. Lägenheten är optimalt planerad med en ytterst effektiv planlösning som är ljus och genomgående mellan två innergårdar. Funktionen i denna lägenhet motsvarar väl 3:or på såväl 80 kvm som större.

Härliga öppna sällskapsytor där stilrent och välutrustat kök öppnar mot vardagsrum med utgång till ljuvlig balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol. I vardagsrummet finna plats för soffa och rejält matbord. Två bra sovrum vetter mot varsinn innergård. Ett ”master bedroom” och ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Hall med förvaring och helkaklat badrum.

Det här är en bostad som införlivar dina krav och önskemål på stil och finess. Det här drömmen för barnfamiljen med behov av två ”riktiga” sovrum och som vill bo kvar i stadsdelen, så väl som paret som längtat efter ett kompromisslöst boende nära allt trevligt Östermalm har att erbjuda.

Välskött och driftig förening med mycket god ekonomi och ovanligt många trevliga faciliteter för sina medlemmar. I källaren iordningställdes nyligen en gemensamhetslokal som utrustats med projektor, ljudanläggning, bord, stolar m.m. I anslutning till denna byggdes en vinkällare, pentry- och loungedel samt ett mindre mötesrum. I källaren finns ytterligare ett rum som planeras kunna bli SPA, snickarbod, övernattningsrum etc.

– Instegstambur med klinkergolv och plats för avhängning och förvaring i platsbyggd klädkammare med spegelskjutdörrar. Hallen öppnar mot köket.

– Fräscht badrum med kakel och glasmosaik på vägg och sjösten med värmeslingor på golv. Badrummet har dusch, toalett, handdukstork, handfat, badrumsskåp och ett fönster.

– Platsbyggt och stilrent kök med vita luckor i skåp som går ända upp till tak. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys ”side by side”, keramikhäll och separat varmluftsugn, fläktkåpa, micro och integrerad diskmaskin. Generösa arbetsytor och köksö i betsad massiv ek. Köket öppnar upp mot vardagsrummmet och skapar härliga sällskapsytor med utgång till balkong i väster.

– Stort, luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och rejät matsalsbord. Här finns utgången till den soligt västervända balkongen. Vardagsrummet har sober färgsättning och vackra furugolv.

– Två bra sovrum, ett mot vardera innergård. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och goda ytor längs vägg att ställa garderober. Det andra sovrummet är har en platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. Här ges plats för arbetsbord eller dylikt.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 2 735 kr

Andel i föreningen: 2,05230 %

Byggår: 1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Källarförråd med burgaller om ca 5 kvm. I källaren finns en modern tvättstuga samt cykel-/barnvagnsrum. Hissen går ner till källaren. Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och källsortering. I D-E-huset finns en nybyggd vinkällare (med lediga boxar för 500:-/år), gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry och mindre mötesrum.

Renoveringar: Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Tak 2006. Tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda 2007. Fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK och fönsterrenovering 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2011. Renovering av hissar 2012. Under våren 2012 iordningställdes en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt ett mindre mötesrum i D-E-huset. Reparation av fasadskador har även utförts. Ytterligare ett rum på 40 kvm iordningställs förslagsvis som SPA, snickarbod, övernattningslägenhet eller dylikt. Föreningen planerar även upprustning av gården vid A-B-huset. De kommande projekten finansieras med egna medel.

Lägenhetsnummer: 741 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Nybrogatan. För hyra av plats i garaget, kontakta Emte Fastigheter på 090 – 12 90 00.

Allmänt om föreningen: Fastigheten uppfördes 1914 och Brf Rådjuret 21 bildades 2003. Föreningen är äkta och består av 62 lägenheter (3.840 kvm) och 3 lokaler (211 kvm) samt ett förråd som hyrs ut. Marken (2.055 kvm) innehas med äganderätt. Se även mer information på www.radjuret21.se

Föreningen har välskötta fastigheter och den är sedan 2016 helt skuldfri. Föreningens synnerligen goda ekonomi beror bl a på att man under 2015-2016 omvandlade hus D och E från lokaler (fd förskolan Pysslingen) till 8 nya bostäder om ca 600 kvm som föreningen i egen regi byggde och sedan sålde på öppen marknad. Dessutom tillkom ett om kontor om 78 kvm som hyrs ut till näringsidkare. Per 2020-12-31 uppgick kassan till ca 2,65 mkr. Yttre fond uppgår till ca 2 mkr.

Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade under 2021.

Alla boende i föreningen har tillgång till husets gemensamhetslokaler. Det finns möjlighet till 50 sittande med tillhörande bord, stolar och porslin, och en projektor. Det finns även ett enklare kök med tillhörande matrum även kallat "Bistron". Och även ett spa med bastu och bubbelpool. Medlemmarna har också möjlighet att hyra ett skåp i föreningens tempererade vinkällare. På en av gårdarna finns ett orangeri med sittplats för 10 personer. Allt bokas digitalt i föreningen tex tvättstugan, festlokalen, spa:t, orangeriet osv.

Genomförda renoveringar:

Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Ny ytterport och översyn av värmesystemet 2005. Ommålaning av yttertak och renovering av tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda, översyn av ventilation och fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK, fönsterrenovering och installation av snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Byte av reglerutrustning för varmvatten och värme 2011. Renovering av hissar 2012. Under våren 2012 iordningställdes en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt ett spa i D-E-huset. Renovering av gård A och reparation av fasadskador har utförts 2014. Fasadrenovering mot gatan 2015. Renovering av samtliga valv mellan gårdar och entré mot gatan. Byggnation av nya lägenheter i D och E-huset 2015-2016. Renovering av gård C och D samt sophus och åtrtvinningsrum 2016. Renovering av hiss i D-huset 2017. Lagning av takkupor, OVK, inköp av nytt orangeri på D/E gården samt möbler till orangeriet, underhållit rabatter, träd och gräsmattor på innergårdarna 2019. Stamspolning i samtliga fastigheter och översyn och reparation av tak 2020.

Planerat underhåll:
2021: Byte av tre entrédörrar samt översyn av övriga. Undersöka möjligheten för trapphusrenovering där behov föreligger. Fasadrenovering på D/E-huset.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I källaren i A-B-huset finns en modern tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en centrifug och en mangel samt ett cykel-/barnvagnsrum. Hissen går ner till källaren. Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och hus för återvinning och hushållssopor. I D-E-huset finns en nybyggd vinkällare (med lediga boxar för 500:-/år), spaavdelning och gemensamhets-/festlokal för upp till 50 gäster med pentry och projektor. På A- och D-gården finns ett orangeri som går att boka med sittplats för 10 personer.

Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Nybrogatan. För hyra av plats i garaget, kontakta Emte Fastigheter på 090 – 12 90 00

Förening: Brf Rådjuret 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 62

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Obligatoriskt fiberbredband 100 Mbit/s via Ownit för 159:-/mån (ingår i avgiften).

Sammanställning: Balkong, uppförd 2007, i väster med eftermiddags- och kvällssol.

Ett kvarter från Karlavägen och nära till bra kommunikationer med både bussar på Karlavägen och T-bana (Stadion). På Karlavägen hittar du den välsorterade livsmedelsaffären ICA Esplanad. Ypperliga träningsmöjligheter på S.A.T.S Stadion. Detta gör vardagen enklare så att du får tid över till annat.

Börja helgen med en brunch på Mornington, Mocco eller Foam. Besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Daphne´s. Runda av kvällen med allt vad Stureplan har att erbjuda i form av nöjesliv.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra grönområden samt promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.