Östermalm

Nybrogatan 75 C, 3 tr i gårdshus, hiss

Stilren design och toppskick, öppna sällskapsytor och ljuvlig balkong i soligt västerläge!

Adress

Nybrogatan 75 C, 3 tr i gårdshus, hiss

Rum

3

Slutpris

5 650 000 kr

Avgift

2 735 kr/mån

Boyta

70 kvmOm bostaden

Välkommen till detta förstklassiga och synnerligen eftertraktade Östermalmsläge, i mysiga kvarter mellan Östermalmstorg och Karlaplan! Högt och ostört belägen på det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovan) i fastighet anno 1914 med hiss, ges nu tillfälle att förvärva ett drömboende i absolut toppskick. Lägenheten har en suverän planlösning som är ljus och genomgående mellan två innergårdar. Sällan har uttrycket ”perfekt planlösning” passat bättre för att beskriva dessa optimala 70 kvm med ljuvlig balkong i väster. Balkongen är högt belägen med eftermiddags- och kvällssol.

För några år sedan totalrenoverades lägenheten och inreddes smakfullt med genomgående snygga materialval, modern design, sobra kulörer och många smarta arkitektoniska lösningar. Här har verkligen inget lämnats åt slumpen! Samtidigt bevaras vackra ursprungsdetaljer såsom spegeldörrar, snövita snickerier, spröjsade fönsterpartier m.m. Härlig öppen sällskapslösning med kök och vardagsrum i ett. Här finns utgång till balkongen! Två bra sovrum, rofyllt belägna mot vardera innergård. Toppfräscht helkaklat badrum med badkar och tvättmaskin/torktumlare. Välskött förening med god ekonomi och låga avgifter.

Det här är en bostad som införlivar dina krav och önskemål på stil och finess. Det här drömmen för barnfamiljen med behov av två ”riktiga” sovrum och som vill bo kvar i stadsdelen, så väl som paret som längtat efter ett kompromisslöst boende nära allt trevligt Östermalm har att erbjuda.

– Hall med plats för avhängning vid klädhängare. Golv i högblank svart keramik. Infällda spotlights i tak och i vägg. Rejäl klädkammare, ”walk in closet” med platsbyggda förvarings- och avhängningslösningar.

– Toppfräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Måttanpassat badkar med tassar och fönster med frostade glas ovan. Infällda spotlights i tak. Toalett, handfat, badrumsskåp, handdukstork och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

– Kök i stilren och modern design med platsbyggda och måttanpassade lösningar. Generösa bänkytor i massiv ek för matlagning och separat bardel med sittplats. Diskho i svart granit komposit och kristallglasmosaik på väggen ovan. Gott om skåp i dubbla rader till tak med luckor i högblankt vitt. Maskinell utrustning i rostfri design såsom kyl, frys, spishäll, varmluftsugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin. Köket integreras och öppnar mot vardagsrum och ger en härlig sällskapslösning.

– Luftigt och ljust vardagsrum med plats för soffgrupp så väl som en rejäl matsalsmöbel för många middagsgäster. Vardagsrummet öppnar via helglasade pardörrar till balkong i högt insynsskyddat västerläge.

– Två ordentliga sovrum, ett mot vardera innergård, varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och väggfast garderob med skjutdörrar. Det andra sovrummet ger plats för rejäl säng, arbetsbord m.m.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 2 735 kr

Andel i föreningen: 2,08350 %

Byggår: 1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, cykelförråd/barnvagnsrum och tvättstuga.Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och källsortering.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar byttes 1985. Sedan har taken renoverats och trapphusen målats 2005. Balkonger byggdes 2007. Fönster och tvättstuga renoverades 2009. Nyligen genomfördes en översyn av ventilation och värme. Nytt passagsystem installerat 2011. Soprum med sopsortering. Nya takrasskydd och värmekablar i stuprör 2011.

Lägenhetsnummer: 744

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Fastigheten uppfördes 1914 och Brf Rådjuret 21 bildades 2003. Föreningen är äkta och består av 62 lägenheter (3.840 kvm) och 3 lokaler (211 kvm) samt ett förråd som hyrs ut. Marken (2.055 kvm) innehas med äganderätt. Se även mer information på www.radjuret21.se

Föreningen har välskötta fastigheter och den är sedan 2016 helt skuldfri. Föreningens synnerligen goda ekonomi beror bl a på att man under 2015-2016 omvandlade hus D och E från lokaler (fd förskolan Pysslingen) till 8 nya bostäder om ca 600 kvm som föreningen i egen regi byggde och sedan sålde på öppen marknad. Dessutom tillkom ett om kontor om 78 kvm som hyrs ut till näringsidkare. Per 2020-12-31 uppgick kassan till ca 2,65 mkr. Yttre fond uppgår till ca 2 mkr.

Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade under 2021.

Alla boende i föreningen har tillgång till husets gemensamhetslokaler. Det finns möjlighet till 50 sittande med tillhörande bord, stolar och porslin, och en projektor. Det finns även ett enklare kök med tillhörande matrum även kallat "Bistron". Och även ett spa med bastu och bubbelpool. Medlemmarna har också möjlighet att hyra ett skåp i föreningens tempererade vinkällare. På en av gårdarna finns ett orangeri med sittplats för 10 personer. Allt bokas digitalt i föreningen tex tvättstugan, festlokalen, spa:t, orangeriet osv.

Genomförda renoveringar:

Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Ny ytterport och översyn av värmesystemet 2005. Ommålaning av yttertak och renovering av tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda, översyn av ventilation och fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK, fönsterrenovering och installation av snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Byte av reglerutrustning för varmvatten och värme 2011. Renovering av hissar 2012. Under våren 2012 iordningställdes en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt ett spa i D-E-huset. Renovering av gård A och reparation av fasadskador har utförts 2014. Fasadrenovering mot gatan 2015. Renovering av samtliga valv mellan gårdar och entré mot gatan. Byggnation av nya lägenheter i D och E-huset 2015-2016. Renovering av gård C och D samt sophus och åtrtvinningsrum 2016. Renovering av hiss i D-huset 2017. Lagning av takkupor, OVK, inköp av nytt orangeri på D/E gården samt möbler till orangeriet, underhållit rabatter, träd och gräsmattor på innergårdarna 2019. Stamspolning i samtliga fastigheter och översyn och reparation av tak 2020.

Planerat underhåll:
2021: Byte av tre entrédörrar samt översyn av övriga. Undersöka möjligheten för trapphusrenovering där behov föreligger. Fasadrenovering på D/E-huset.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I källaren i A-B-huset finns en modern tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en centrifug och en mangel samt ett cykel-/barnvagnsrum. Hissen går ner till källaren. Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och hus för återvinning och hushållssopor. I D-E-huset finns en nybyggd vinkällare (med lediga boxar för 500:-/år), spaavdelning och gemensamhets-/festlokal för upp till 50 gäster med pentry och projektor. På A- och D-gården finns ett orangeri som går att boka med sittplats för 10 personer.

Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Nybrogatan. För hyra av plats i garaget, kontakta Emte Fastigheter på 090 – 12 90 00

Förening: Brf Rådjuret 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 62

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit, 100 Mbit/s.

Sammanställning: Balkong, uppförd 2007, i högt västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

Nära till bra kommunikationer (strax intill T-bana Stadion och bussar), träning (S.a.t.s Stadion) och välsorterad livsmedelsaffär (Ica Esplanad). Detta gör vardagen enklare och tid över till annat.

Börja helgen med en brunsch på Mocco eller Foam, besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Daphne´s.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.