Östermalm

Nybrogatan 75 C, 2 tr

Suverän & stilren trea i bra skick med fulländad planlösning, öppna sällskapsytor, högt & ljust läge samt solig balkong i väster. Skuldfri förening.

Adress

Nybrogatan 75 C, 2 tr

Rum

3

Slutpris

8 200 000 kr

Avgift

2 576 kr/mån

Boyta

70 kvmOm bostaden

BEGÄRT PRIS ACCEPTERAS, KONTAKTA ANSVARIG FASTIGHETSMÄKLARE FÖR PRIVATVISNING.

Med ett av Östermalms mest eftertraktade lägen, i mysiga kvarter mellan Östermalmstorg och Karlaplan, finns denna suveräna, optimalt planerade, genomgående och stilrena trerummare om 70 kvm med solig balkong i väster. Planlösningen och dess optimala funktion motsvarar treor på såväl 80 kvm som större.

Lägenheten är högt, ljust och rofyllt belägen mellan två idylliska innergårdar i gårdshusfastighet från 1914 med rymlig hiss. Den karaktäriseras av ljus färgsättning och stilrena materialval samtidigt som tidsenliga detaljer från byggåret bevaras såsom högt till tak, trägolv, spegelmönstrade dörrar med blyinfattat glas och stora fönsterpartier i dubbla väderstreck.

Härliga öppna sällskapsytor där ett stilrent och välutrustat kök med luckor i grått och svarta beslag, bänkskivor i sten och en köksö öppnar mot vardagsrum med utgång till en ljuvlig balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol fram till ca kl 18. Balkongen ger verkligen ett lugnt ”uterum” med plats för bord och stolar samt utsikt över innergårdar. I vardagsrummet finna plats för soffa och rejält matbord.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra och vetter rofyllt mot innergårdarna. Ett ”master bedroom” med väggar i rogivande kulör och platsbyggd garderobsvägg. Ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum med väggar i ljus kulör samt heltäckningsmatta för en ombonad och mysig känsla. Hall med nytt klinkergolv och golvvärme samt god förvaring i platsbyggd garderob som går hela vägen från golv till tak. Smakfullt renoverat badrum i stilrent utförande vitt kakel i halvförband på vägg, marmorgolv, duschhörna, handfat på kommod, badrumsskåp, toalett och inbyggd tvättmaskin.

Det här är en bostad som införlivar dina krav och önskemål på stil, funktion och känsla. Det här drömmen för barnfamiljen med behov av två ”riktiga” sovrum och som vill bo kvar i stadsdelen, så väl som paret som längtat efter ett kompromisslöst boende på lugn och svårslagen adress i kvartert ovan Karlavägen, nära allt trevligt Östermalm har att erbjuda.

Välskött, driftig och skuldfri förening med låga medlemsavgifter och ovanligt många trevliga faciliteter för sina medlemmar. I källaren finns en gemensamhetslokal för upp till 50 personer som utrustats med projektor, ljudanläggning, bord och stolar. I anslutning till denna lokal finns en tempererad vinkällare, pentry- och loungedel, ett mindre mötesrum för upp till 15 personer samt ett lyxigt SPA med bubbelbadkar, bastu etc. På A- respektive D-gården finns även två orangerier med plats för upp till 10 personer som går att boka.

Föreningen blev 2016 helt skuldfri genom att i egen regi bygga om och omvandla ca 600 kvm lokalytor (fd förskola) till 8 nya bostäder som därefter såldes på den öppna marknaden.

Pris: 8 200 000 kr

Månadsavgift: 2 576 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Obligatorisk bredbandsavgift 159:-.

Andel i föreningen: 1,77100 %

Byggår: 1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 741 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 126 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se Bl a finns ett garage längre upp på Nybrogatan, för mer information, kontakta Emte Fastigheter på 090 – 12 90 00.

Allmänt om föreningen: Fastigheten uppfördes 1914 och Brf Rådjuret 21 bildades 2003. Föreningen är äkta och består av 62 lägenheter (3.840 kvm) och 2 lokaler (211 kvm) som hyrs ut. Marken (2.055 kvm) innehas med äganderätt. Se även mer information på www.radjuret21.se

Föreningen har välskötta fastigheter och den är sedan 2016 helt skuldfri. Föreningens synnerligen goda ekonomi beror bl a på att man under 2015-2016 omvandlade hus D och E från lokaler (fd förskolan Pysslingen) till 8 nya bostäder om ca 600 kvm som föreningen i egen regi byggde och sedan sålde på öppen marknad. Dessutom tillkom ett om kontor om 78 kvm som hyrs ut till näringsidkare. Per 2019-12-31 uppgick kassan till ca 2,5 mkr. Yttre fond uppgår till ca 1,6 mkr.

Alla boende i föreningen har tillgång till husets gemensamhetslokaler. Det finns möjlighet till 50 sittande med tillhörande bord, stolar och porslin, och en projektor. Det finns även ett enklare kök med tillhörande matrum även kallat "Bistron". Och även ett spa med bastu och bubbelpool. Medlemmarna har också möjlighet att hyra ett skåp i föreningens tempererade vinkällare. På en av gårdarna finns ett orangeri med sittplats för 10 personer. Allt bokas digitalt i föreningen tex tvättstugan, festlokalen, spa:t, orangeriet osv.

Genomförda renoveringar:

Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Ny ytterport och översyn av värmesystemet 2005. Ommålaning av yttertak och renovering av tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda, översyn av ventilation och fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK, fönsterrenovering och installation av snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Byte av reglerutrustning för varmvatten och värme 2011. Renovering av hissar 2012. Under våren 2012 iordningställdes en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt ett spa i D-E-huset. Renovering av gård A och reparation av fasadskador har utförts 2014. Fasadrenovering mot gatan 2015. Renovering av samtliga valv mellan gårdar och entré mot gatan. Byggnation av nya lägenheter i D och E-huset 2015-2016. Renovering av gård C och D samt sophus och åtrtvinningsrum 2016. Renovering av hiss i D-huset 2017. Lagning av takkupor 2019. Stamspolning i samtliga fastigheter och översyn och reparation av tak 2020.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I källaren i A-B-huset finns en modern tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en centrifug och en mangel samt ett cykel-/barnvagnsrum. Hissen går ner till källaren. Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och hus för återvinning och hushållssopor. I D-E-huset finns en nybyggd vinkällare (med lediga boxar för 500:-/år), spaavdelning och gemensamhets-/festlokal för upp till 50 gäster med pentry och projektor. På A- och D-gården finns ett orangeri som går att boka med sittplats för 10 personer.

Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Nybrogatan. För hyra av plats i garaget, kontakta Emte Fastigheter på 090 – 12 90 00

Förening: Brf Rådjuret 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 62

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem och Ownit.

Internet: Fiberbredband. Leverantör: Ownit. Upp till 1000 Mbit/s. Obligatorisk bredbandsavgift på 159:- tillkommer per månad.

Sammanställning: Balkong i högt västerläge med eftermiddags- och kvällssol fram till ca kl 18.00.

Ett kvarter från Karlavägen och nära till bra kommunikationer med både bussar på Karlavägen och T-bana (Stadion). På Karlavägen hittar du den välsorterade livsmedelsaffären ICA Esplanad. Ypperliga träningsmöjligheter på S.A.T.S Stadion. Detta gör vardagen enklare så att du får tid över till annat.

Börja helgen med en brunch på Mornington, Mocco eller Foam. Besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Daphne´s. Runda av kvällen med allt vad Stureplan har att erbjuda i form av nöjesliv.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra grönområden samt promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.