Östermalm

Tyskbagargatan 9, 1 tr

Stilren & fin sekelskiftestrea i vackert, ljust hörnläge med utmärkt planlösning, rejäl takhöjd & stora fönsterpartier. Toppadress invid Karlavägen.

Adress

Tyskbagargatan 9, 1 tr

Rum

3

Slutpris

7 995 000 kr

Avgift

3 293 kr/mån

Boyta

70 kvmOm bostaden

Välkommen till Tyskbagargatan 9 och detta suveräna Östermalmsläge, alldeles intill Karlavägen och Östermalmsgatan med bekvämt promenadavstånd till såväl Karlaplan som Stureplan och Djurgården. Svårslagen trerummare om 70 kvm i ett vackert och ljust hörnläge som smakfullt renoverats till ett fantastiskt hem med både känsla och genuin sekelskiftesatmosfär.

Genomgående bra förvaring och funktionslösningar, uppkopplad takbelysning med dimers i hela lägenheten (styrs via app från Plejd), sober färgsättning och inredning i ett modernt utförande är diskret införlivade med bevarade originaldetaljer såsom högt till tak, vita snickerier, vacker fiskbensparkett, högresta fönsterpartier i flera vädersträck och härlig stadsvy mot kringliggande sekelskiftesfastigheter.

Planlösningen är mycket väldisponerad, effektiv och tillgänglig. Dess optimala funktion motsvarar treor på såväl 80 kvm som större. Här ges generös sällskapsdel med ett stilrent och komplett utrustat kök med maskiner från bl a Miele, luckor i ljusgrå ton, bänkskivor i marmor och ett hörnvardagsrum med plats för både soffgrupp och större matbord. Takhöjden och de tre stora fönsterpartierna gör rummet både ljust och luftigt.

Två bra sovrum, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och ett barn-, tonårs- eller gästrum. I övrigt finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt ett fräscht helkaklat badrum med dusch, WC och handfat på en kommod med förvaring.

Det här är en bostad som införlivar dina krav och önskemål på stil, funktion och känsla. Det här drömmen för barnfamiljen med behov av två ”riktiga” sovrum och som vill bo kvar i stadsdelen, så väl som paret som längtat efter ett kompromisslöst boende på lugn och svårslagen adress i kvartert ovan Karlavägen, nära allt trevligt Östermalm har att erbjuda.

Välskött förening med låg belåning i en vacker fastighet från år 1899-1900.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 3 293 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:- och hemförsäkring ca 200-300:-. Driftkostnaderna är ungefärliga och skiftar beroende på individuella avtal och förbrukning.

Andel i föreningen: 5,02510 %

Byggår: 1900

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 19 (1101)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 134 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Tjädern 6 – Jungfrugatan 33 samt Tyskbagargatan 9 består av 27 bostadsrätter, 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt samt en lokal. Den total bostadsytan uppgår till 1.566 kvm och lokalytan till 231 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god. Föreningen har per 2019-06-30 8.648.000 kr i lån vilket ger en belåningsgrad på 5.714:-/kvm. I kassan finns ca 970.000 kr. Föreningen har en stark hyresgäst i restaurangen "Halv Grek plus Turk" och dolda tillgångar i form av två återstående hyresrätter (en på 48 kvm och en på 41 kvm) vilket skulle kunna göra föreningen i det närmaste skuldfri den dag de upplåts och säljs. Inga andra avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Utfört underhåll:
– Brandsäkerhetsutrustning (2005).
– Två nya hissmotorer med relä (2006).
– Nytt tak på hela fastigheten (2006).
– Ny fjärrvärmecentral (2006).
– Totalrenovering ytterfasad (2009).
– Två nya ventiler och kranar i källaren, värmesystem (2009).
– Uppfräschning av gården (2009).
– Stamrenovering, relining (2010).
– Nytt torkskåp till tvättstugan (2014)
– Totalrenovering av trapphus och installation av säkerhetsdörrar (2016).
– Ny torktumlare, renovering av fönster och fasad mot gården (2017).
– Byggnation av nytt sophus på gården (2018).
Uppfräschning av gården och renovering av fönster mot gatan (2019).

Planerat underhåll 2020/2021:
– Utbyte av entrédörrar och uppdatering av elsystemet så alla lägenheter får 3-fas.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. De gemensamma utrymmena inkluderar tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum samt innergård med cykelparkering.

Förening: Tjädern 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 29

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva kvarter invid Karlavägen med närhet till Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.