Östermalm

Nybrogatan 75 C, 2 tr i gårdshus, hiss

Stilren design och toppskick, optimal planlösning och solig balkong i väster!

Adress

Nybrogatan 75 C, 2 tr i gårdshus, hiss

Rum

3

Slutpris

4 225 000 kr

Avgift

2 576 kr/mån

Boyta

70 kvmOm bostaden

Välkommen till detta förstklassiga och ostörda Östermalmsläge, mellan Östermalmstorg och Karlaplan! På två trappor i fastighet anno 1915 finns denna suveräna lägenhet i mycket gott skick med optimal planlösning som är ljus och genomgående mot två innergårdar. Sällan har uttrycket ”välplanerad” passat bättre än för just denna bostads disponering! Härlig öppen sällskapslösning med kök och vardagsrum i ett. Här finns en nybyggd balkong i sydväst med eftermiddags- och kvällssol! Två bra sovrum mot vardera innergård, varav ett med specialbyggt loft för säng eller förvaring, och ett toppfräscht badrum med badkar. Lägenheten har nyligen renoverats med stilren design, sober färgsättning och många smarta funktionslösningar i smakfull kombination med bevarade ursprungsdetaljer såsom spegeldörrar och vackra furugolv. Lägenheten i kombination med det utmärkta läget i stadsdelen gör detta till en bostad många väntat på!

– Instegstambur med klinkergolv och plats för avhängning och förvaring i platsbyggd klädkammare med spegelskjutdörrar. Hallen öppnar mot köket.

– Toppfräscht badrum med kakel och glasmosaik på vägg och sjösten med värmeslingor på golv. Badrummet har ett badkar, toalett, handdukstork, handfat, badrumsskåp och ett fönster.

– Platsbyggt och stilrent kök med vita luckor i skåp som går ända upp till tak. Komplett maskinell utrustning såsom fullstor kyl och frys ”side by side”, keramikhäll och separat varmluftsugn, fläktkåpa, micro och integrerad diskmaskin. Generösa arbetsytor med bänkskivor i massiv. Köket öppnar upp mot vardagsrummmet och skapar härliga sällskapsytor.

– Stort, luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för både soff- och matsalsmöbler. Här finns utgången till den soligt västervända balkongen. Vardagsrummet har sober färgsättning, vackra furugolv och en garderob.

– Två bra sovrum, ett mot vardera innergård. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och en garderobsvägg med skjutdörrsfunktion. Det andra har är inrett med ett loft för säng eller förvaring. Intill detta rum finns en hall med garderober och ett mindre arbetsrum eller dylikt.

Pris: 3 590 000 kr

Månadsavgift: 2 576 kr

Andel i föreningen: 2,22950 %

Byggår: 1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, cykelförråd/barnvagnsrum och tvättstuga. Allt detta med direkt hissanslutning. Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och källsortering.

Renoveringar: Fastigheten genomgick en totalrenovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan har taken renoverats och trapphusen målats 2006 samt balkonger byggts 2007.

Lägenhetsnummer: 741

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Fastigheten uppfördes 1914 och Brf Rådjuret 21 bildades 2003. Föreningen är äkta och består av 62 lägenheter (3.840 kvm) och 3 lokaler (211 kvm) samt ett förråd som hyrs ut. Marken (2.055 kvm) innehas med äganderätt. Se även mer information på www.radjuret21.se

Föreningen har välskötta fastigheter och den är sedan 2016 helt skuldfri. Föreningens synnerligen goda ekonomi beror bl a på att man under 2015-2016 omvandlade hus D och E från lokaler (fd förskolan Pysslingen) till 8 nya bostäder om ca 600 kvm som föreningen i egen regi byggde och sedan sålde på öppen marknad. Dessutom tillkom ett om kontor om 78 kvm som hyrs ut till näringsidkare. Per 2020-12-31 uppgick kassan till ca 2,65 mkr. Yttre fond uppgår till ca 2 mkr.

Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade under 2021.

Alla boende i föreningen har tillgång till husets gemensamhetslokaler. Det finns möjlighet till 50 sittande med tillhörande bord, stolar och porslin, och en projektor. Det finns även ett enklare kök med tillhörande matrum även kallat "Bistron". Och även ett spa med bastu och bubbelpool. Medlemmarna har också möjlighet att hyra ett skåp i föreningens tempererade vinkällare. På en av gårdarna finns ett orangeri med sittplats för 10 personer. Allt bokas digitalt i föreningen tex tvättstugan, festlokalen, spa:t, orangeriet osv.

Genomförda renoveringar:

Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Ny ytterport och översyn av värmesystemet 2005. Ommålaning av yttertak och renovering av tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda, översyn av ventilation och fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK, fönsterrenovering och installation av snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Byte av reglerutrustning för varmvatten och värme 2011. Renovering av hissar 2012. Under våren 2012 iordningställdes en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt ett spa i D-E-huset. Renovering av gård A och reparation av fasadskador har utförts 2014. Fasadrenovering mot gatan 2015. Renovering av samtliga valv mellan gårdar och entré mot gatan. Byggnation av nya lägenheter i D och E-huset 2015-2016. Renovering av gård C och D samt sophus och åtrtvinningsrum 2016. Renovering av hiss i D-huset 2017. Lagning av takkupor, OVK, inköp av nytt orangeri på D/E gården samt möbler till orangeriet, underhållit rabatter, träd och gräsmattor på innergårdarna 2019. Stamspolning i samtliga fastigheter och översyn och reparation av tak 2020.

Planerat underhåll:
2021: Byte av tre entrédörrar samt översyn av övriga. Undersöka möjligheten för trapphusrenovering där behov föreligger. Fasadrenovering på D/E-huset.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I källaren i A-B-huset finns en modern tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en centrifug och en mangel samt ett cykel-/barnvagnsrum. Hissen går ner till källaren. Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och hus för återvinning och hushållssopor. I D-E-huset finns en nybyggd vinkällare (med lediga boxar för 500:-/år), spaavdelning och gemensamhets-/festlokal för upp till 50 gäster med pentry och projektor. På A- och D-gården finns ett orangeri som går att boka med sittplats för 10 personer.

Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Nybrogatan. För hyra av plats i garaget, kontakta Emte Fastigheter på 090 – 12 90 00

Förening: Brf Rådjuret 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 62

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband via ComHem. Fastigheten är också ansluten till bredband 100 Mbit/s via Ownit.se. (Internet, TV och telefoni).

Sammanställning: Nybyggd balkong (2007) i högt sydvästläge med eftermiddags- och kvällssol.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.