Östermalm

Linnégatan 16, 1 tr

Drömläge mellan Stureplan och Östermalmstorg! Suverän trea med balkong i väster, eldstad och öppna sällskapsytor.

Adress

Linnégatan 16, 1 tr

Rum

3

Slutpris

5 400 000 kr

Avgift

3 233 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”läget, läget och läget….” passat bättre för att beskriva detta centrala och förstklassiga läge på Östermalm, mellan Humlegården och Östermalmstorg, endast ett stenkast från Stureplan.

I välskött fastighet från 1938, belägen i hörnan av Linnégatan och Grev Turegatan, finns denna suveräna och ytterst välplanerade trerummare i mycket gott skick. Den har på senare tid smakfullt renoverats i stilfullt och snyggt utförande men utan att tumma på de genuina och välbevarade funkisdetaljerna. Smarta förvarings- och funktionslösningar, vacker öppen spis, rejäl balkong i väster med härlig stadsvy, sober färgsättning och vacker fiskbensparkett sätter trevlig prägel på lägenhetens utmärkta och genomgående planlösning, väl motsvarande lägenheter på så väl 70 som 80 kvm. Här finns öppna och synnerligen trivsamma sällskapsytor i ett välutrustat kök med köksö samt i vardagsrum med utgång till balkongen. Mot innergården vetter två väldisponerade sovrum med god förvaring. Fräscht helkaklat badrum i stilfullt utförande dusch och tvättmaskin. Hall/entré med plats för avhängning och god förvaring i garderobsvägg.

Välskött bostadsrättsförening med gemensam takterrass som bokas av medlemmarna. Härifrån avnjuts hänförande utsikt över Östermalms takåsar och den är utrustad med bord, stolar och grill bl a.

– Hall/entré med plats för ytterkläder och skor samt rejäl, dold förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Klinkergolv och infällda spotlights i tak.

– Fräscht badrum i stilrent utförande med helkaklade väggar i vitt och svart klinker på golv med golvvärme. Badrummet har duschhörna med vikdörr i glas och hand-/takdusch. WC, handfat, badrumsskåp, handdukstork, tvättmaskin och infällda spotlights i tak.

– Öppna, luftiga sällskapsytor i kök och vardagsrum med öppen spis och utgång till rymlig balkong i väster med eftermiddagssol. Köket är stilrent designat i högblankt vitt med god förvaring i skåp och draglådor, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, TV och matbord. Vitmålade väggar och fiskbensparkett.

– Två bra sovrum vetter i fil mot innergården. Sovrummen har båda plats för dubbelsäng och god förvaring i garderober. Vitmålade väggar och fiskbensparkett.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 3 233 kr

Andel i föreningen: 4,41950 %

Byggår: 1938

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett förråd och en fräsch tvättstuga på vinden. Medlemmarna har tillgång till en bokningsbar takterrass med härlig utsikt över Östermalms takåsar. Takterrassen är utrustad med bord, stolar, grill, trätrall, infravärme och musikanläggning.

Renoveringar: 1999: Byte av V/A-stammar samt elstigare. 2004: Fasadrenovering (fasaden putsades). 2008: Tvättstugan målades och fläkten byttes ut. Nya entrédörrar installerades till lokalerna samt elinstallation på varje våningsplan i trapphuset. Takterrassen renoverades med installation av trätrall, belysning, infravärme och musikanläggning. Hissen renoverades och automatisk dörröppnare i entrén installerades. 2012: Renovering av fönster mot gatan. 2013-2014: Färdigställande av trapphusets ytskikt. Upprustning fasad mot gatan på gatuplanet. Höjning av fastighetens säkerhetssystem. Föreningen diskuterar/planerar att bygga garage samt fasadrenovering mot gårdssidan.

Lägenhetsnummer: 1 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 141 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16 förvärvade fastigheten år 2002 och består av 35 lägenheter, varav 3 hyreslägenheter, samt 4 hyreslokaler.

Förening: Brf Linnégatan 16

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband 100/100 mbit via Bredbandsbolaget. Obligatorisk avgift om 50 kr per månad tillkommer.

Sammanställning: Stor, möblerbar balkong med eftermiddags- och kvällssol samt härlig stadsvy längs med Grev Turegatan.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge invid Östermalmstorg och Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förrutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och restaurang ”Lisa På Torget”, når man på några minuter Strandvägen, Karlaplan och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Utbudet av restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar) är gott.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.