Östermalm

Jungfrugatan 41 A, 2,5 tr

Stilren design & fulländad funktion möter romantiskt sekelskifte i väldisponerad 3:a vid Karlaplan med nyrenoverat badrum & gästtoalett. Skuldfri Brf!

Adress

Jungfrugatan 41 A, 2,5 tr

Rum

3

Pris

8 350 000 kr

Avgift

2 468 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

I skuldfri förening och vacker kulturmärkt fastighet anno 1893 på toppadress nära Karlaplan, saluförs denna kvadratsmarta, yteffektiva och drömlika sekelskiftestrea om 64 uppmätta kvm.

Lägenheten, rik på såväl stil som fantastisk känsla, har smakfullt renoverats och karaktäriseras av diskret design, genomtänkta funktionslösningar, harmoniska färg- och materialval samt massor av charm. Här bevaras den genuina och mysiga sekelskiftesatmosfären med rejäl takhöjd över 3,1 meter, stuckaturer, original golv, speglade pardörrar och två vackra kakelugnar. Rofyllt och högt belägen med samtliga fönster mot föreningens innergård med grönskande träd och fågelkvitter utanför.

Med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum blir detta hem en självklar plats för middagar och mingel i goda vänners lag. Köket i ett stilsäkert utförande från Ballingslöv har bra förvaring i skåp och draglådor. Komplett maskinell utrustning från Siemens studioLine såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, kombiugn och induktionshäll samt fläkt från Fjäråskupan. Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för matsalsbord, soffgrupp och övrig önskad möblering. Öppenheten mellan köket och vardagsrummet ger en mycket trivsam och social känsla och gör att detta hem känns betydligt större än vad det är.

Sovrummet är ovanligt rymligt och erbjuder goda platsbyggda förvaringsmöjligheter. I anslutning finns ett mindre sovrum som med fördel kan användas som barnrum, kontor eller walk-in closet. Även här finns platsbyggd förvaring. Stort fönster släpper in rikligt med ljus och grönskan utanför på gården gör det svårt att tro att man befinner sig mitt i stan. Om sommaren kan man med fördel sova med fönstren öppna utan att låta sig störas. En suite ligger badrummet som renoverades så sent som 2022 med påkostade och genomtänkta lösningar. Utrustat med dusch, toalett, handfat på kommod, spegel med inbyggd belysning, klinkergolv med golvvärme, halvkaklade väggar, samt tvättmaskin och torktumlare. Välkomnande hall med god plats för avhängning och förvaring. I anslutning till hallen nås lägenhetens gästtoalett som även den renoverades 2022 med wc, handfat, spegel med inbyggd belysning, klinkers med golvvärme och halvkaklade väggar.

Det här är en bostad som införlivar dina krav och önskemål på stil, funktion och känsla. En dröm för lilla barnfamiljen såväl som paret som längtat efter ett kompromisslöst boende på lugn och svårslagen adress invid Karlaplan, nära allt trevligt Östermalm har att erbjuda.

Välskött förening som är skuldfri sedan 2017, äger marken och dessutom tillhandahåller både bastu och övernattningslägenhet.
Välkommen att längta hem!

Pris: 8 350 000 kr

Månadsavgift: 2 468 kr
I avgiften ingår värme, VA och fiber. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300:-. Hemförsäkring ca 200:-.

Andel i föreningen: 0,01395 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1893-1894

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0423 (1204)

Hiss: Nej

Våning: 2.5

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2021-05-25

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar inga garageplatser. I området råder boendeparkering.

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Huset är blåklassat i Stockholms stads kulturhistoriska bebyggelseklassificering, vilket är den högsta skalan för bebyggelse av synnerligen högt historiskt värde. Föreningen består av 77 bostadsrätter om 4812 kvm, 1 hyresrätt om 30 kvm samt 15 lokaler om 789 kvm. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en god ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri. Omsättningstillgångarna (kassa, bank mm) uppgick per 2021-12-31 till ca 1,6 Mkr. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningens vind är oexploaterad vilket ses som en dold tillgång.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
2018 Ny undercentral.
2019 Ny hiss installerades på Sibyllegatan 50A.
2019 Tätning/renovering skorsten Sibyllegatan 50.
2020 Fönsterrenovering Sibyllegatan

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras. Fönsterrenovering på Jungfrugatan, ej bestämt när det ska ske. Bergvärme diskuteras.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett rymligt vindsförråd om ca 10 kvm. Det finns en välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till bastu, cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

För ytterligare information se föreningens årsredovisning, stadgar samt föreningens hemsida https://boappa.se/brf-storken-12-stockholm

Förening: Brf Storken 12.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 77

Antal lokaler: 15

Antal hyresrätter: 1

TV: Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele2.

Internet: Bredband via fibernät som ägs av föreningen via Ownit. Bredband ingår i avgiften

Sammanställning: Föreningen har en mysig innergård med flera sittplatser och härlig utsikt över lummiga träd.

Här lever du ett rogivande liv på lugn och enkelriktad gata invid stadens puls. Med Fältöversten på kort promenadavstånd, Östermalms populära galleria med shopping, apotek, systembolag och Sabis. Välsorterade ICA Esplanad samt Östermalms Saluhall på Östermalmstorg erbjuder mat från världens alla hörn. Här bor du med närhet till såväl lugnet på Djurgården, pulsen på Stureplan samt skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Kring Karlavägen finns några av Östermalms trevligaste restauranger såsom Daphnes & Broms. För den kulturintresserade huserar både Dramaten och Operan i stadsdelen samt Cirkus och flertalet museum på Djurgården. För dig som gillar att träna finns Sats Stadion på andra sidan Valhallavägen och vidare finner du Lill-Jansskogen med oändliga möjligheter till rekreation.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.