Östermalm

Linnégatan 60, 4 tr

Modern & stilsäker design möter vackert 1800-tal i högt & ostört belägen 3:a på magisk Östermalmsadress med solig balkong & ljusa sällskapsytor.

Adress

Linnégatan 60, 4 tr

Rum

3

Slutpris

9 100 000 kr

Avgift

3 314 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

TILL SALU INOM KORT. KONTAKTA ANSVARIG FASTIGHETSMÄKLARE FÖR MER INFORMATION.

I vacker, välvårdad och representativ fastighet från 1894, på attraktiv och lugn Östermalmsadress i hörnan av Linnégatan och Styrmansgatan, mellan Karlaplan, Strandvägen, Djurgården och Östermalmstorg, saluförs nu denna sekelskifteslägenhet om 59 optimerade kvm fördelade på 3 rum med öppna sällskapsytor och solig balkong i söderläge. Lägenheten är högt, lugnt och rofyllt belägen mot innergården och fastigheten har en hiss som är lättillgänglig och nås utan trappsteg direkt från entréplanet.

Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats till ett hem med stil och känsla för det moderna med sober färgsättning och gott om måttanpassade och platsbyggda förvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med karaktäristiska detaljer i sekelskiftesstil från byggåret såsom trägolv, gedigen takhöjd med vackra stuckaturer, vita snickerier och flertalet högresta fönsterpartier i fil med spröjs och speglade nischer.

Planlösningen är verkligen optimalt planerad och ytterst väldisponerad, väl anpassad för både barnfamiljen och paret. Takhöjden och de stora fönsterpartierna gör lägenheten både luftig och ljus. Här erbjuds umgängesytor och öppen planlösning med vardagsrum och kök i ett. Vardagsrummet ger plats för soffa och matbord. Köket i ett stilsäkert utförande är välutrustat med god förvaring och komplett maskinell utrustning.

Utgång till balkongen via den välkomnande hallen. Balkongen ligger högt och rofyllt mot innergården med utsikt mot himmel och kringliggande takåsar.

Två bra sovrum, varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och bra förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Helkaklat badrum som är modernt och stilsäkert inrett med klinkergolv och golvvärme, dusch, vägghängd WC, handfat på kommod, badrumsskåp och handdukstork. I anslutning till hallen finns även en egen ”tvättstuga” med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare (tidigare en gäst-WC).

Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi, låg skuldsättning och fastighet med de stora renoveringarna gjorda. Föreningen har en fin innergård där bl a ett stort barnvagnsförråd finns.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och utgång till balkong. Infälld belysning via spotlights och mörkbetsade furugolv.
– Balkong med plats för bord och stolar. Sol några timmar mitt på dagen.
– Angränsande till hallen finns en gästtoalett med WC och handfat. Mosaik på väggar och klinkergolv.
– Utmärkt kök (Italienska Arredo) med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn och micro. Öppen planlösning med vardagsrummet.
– Lättmöblerat vardagsrum med mörkbetsat furugolv och härlig takhöjd.
– Sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Mörkbetsat furugolv och två fönster.
– Sovrum med bra förvaring i garderobsvägg, mörkbetsade furugolv samt plats för dubbelsäng.
– Snyggt badrum med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch, WC, handfat och handduksvärmare. Infälld belysning samt högtalare.
– Rymlig klädkammare i passagen utanför sovrummen.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Medlemmarna har tillgång till en fin gemensam innergård, välutrustad tvättstuga, barnvagns/cykelrum (på innergården) och sopsortering.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 3 314 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Beräknad driftkostnad/månad ca: Hemförsäkring 200-300 kr, hushållsström 400-500 kr.

Andel i föreningen: 1,80730 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggår: 1894

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 143 (1403)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 129 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2019-04-18

Energiklass: E

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Neptunus 11 registrerades 1986-10-24. Föreningen beskattas såsom äkta och marken (1.029 kvm) innehas med äganderätt. Föreningens fastighet belägen i korsningen av Linnégatan och Styrmansgatan bebyggdes 1894 och består av 30 lägenheter om totalt 3.446 kvm och 1 lokal om 30 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Den långfristiga skulden är ca 12,9 mkr (i september 2020 amorterade föreningen 1 mkr), vilket ger en belåningsgrad på bruttoskuldsättningen om 3.743:-/kvm och på nettoskuldsättningen (skulden ca 12,9 mkr – kassa/bank ca 1,9 mkr) om 3.192:-/kvm. Föreningen har dessutom ett positivt kassaflöde vilket efter avskrivningar bidragit till årliga överskott. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2003: Byte av V/A-stammar och elstigar.
2003-2004: Samtliga fönster i fastigheten renoverades och målades.
2003-2005: Omputsning och målning av fasaden.
2004: Renovering av trapphusentréer. Byte av undercentral för fjärrvärme.
2005: Renovering av tvättstuga och byggnation/renovering av balkonger mot gården.
2006: Byggnation och grovsoprum och förråd.
2007-2008: Upprustning av innergården och byggnation av barnvagnsförråd.
2010: Takomläggning.
2011-2012: Byte av hängrännor mot gatan. Lagning av fasad efter frostskada.
2012: Injustering av värmesystemet och radiatorventiler ersattes med termostater. OVK-besiktning.
2013: Rensning av ventilationskanaler.
2014: Renovering och ommålning av fönster. Ommålning av trapphus.
2015: Ombyggnation av hissen på Linnégatan (hisskorg och hissmaskin).
2017: Ombyggnation av hissen på Styrmansgatan (hisskorg och hissmaskin).
2018: Renovering av tvättstugan och dörrar i trapphus mot gården.
2019: Ny tvättmaskin i tvättstugan och OVK-besiktning. Installation av fiber.
2020: OVK-åtgärder och fönsterrenovering.
2021-2022: Takrenovering.

Föreningen följer en underhållsplan upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2022. Underhållsplanen uppdateras löpande.

Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd. Det finns även möjlighet att hyra ett extra förrådsutrymme. I fastigheten finns tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, barnvagnsförråd, grovsoprum och fin innergård med sommarmöbler och cykelställ.

Förening: Brf Neptunus 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 1

Internet: Fastigheten är ansluten till bredband (Bahnhof). Upp till 1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong med plats för bord och stolar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.