Östermalm

Brahegatan 19, 3 tr

Vackert 1800-tal möter stilren design i kvadratsmart 3:a med öppna ytor och magiskt ljusinsläpp. Drömläge vid Humlegården. 2.106:-/mån.

Adress

Brahegatan 19, 3 tr

Rum

3

Slutpris

6 600 000 kr

Avgift

2 106 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

I hjärtat av Östermalm, lugnt belägen vid Humlegården och alldeles intill Stureplan och Östermalmstorg, ges nu tillfälle att förvärva ett underbart boende i fastighet anno 1872. Denna suveräna, optimala och fina trerummare är högt belägen på tredje våningen i en äldre och skuldfri förening på Brahegatan 19. I denna lägenhet bevaras tidsenliga originaldetaljer såsom högt till tak, breda furutiljor, spegeldörrar och hela fem stora fönsterpartier ger ett magiskt ljusinsläpp och en obeskrivlig sekelskifteskänsla.

Lägenheten är extremt väldisponerad, maximalt funktionell och tillgänglig, väl motsvarande treor på både 60 och 70 kvm. Tre fina rum i fil ger underbar ”våningskaraktär”. Öppen och social planlösning mellan ett nyrenoverat kök i grå ton och ett trivsamt vardagsrum som är lättmöblerat. På vardera sida av sällskapsdelen finns utmärkta sovrum, båda med platsbyggd förvaring. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum med ett fräscht och rymligt badrum i anslutning. Hall med plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen/entrén finns även ett f.d. gäst-WC. Idag används det som garderob och förråd men det är förberett med både vatten och avlopp så toalett och handfat kan med enkelhet installeras.

Föreningen är en av Stockholms äldsta med välskött fastighet. Föreningen är skuldfri och ekonomin är god med låga månadsavgifter för medlemmarna.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. I anslutning till hallen/entrén finns även en f.d. gäst-WC. Idag används det som garderob och förråd men det är förberett med både vatten och avlopp så toalett och handfat kan med enkelt installeras.

– Tre fina rum i fil ger underbar ”våningskaraktär”. Öppen och social planlösning mellan vardagsrum och ett stilrent nyrenoverat kök med maskiner från Gaggenau.

– På vardera sida finns utmärkta sovrum, båda med platsbyggd förvaring. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och bra klädförvaring i garderober. Ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum med ett fräscht och rymligt badrum i anslutning.

– Fräscht helkaklat badrum med WC, dusch, handdukstork och handfat på kommod.

Pris: 5 995 000 kr

Månadsavgift: 2 106 kr
Månadsavgiften betalas med 6.317:- per kvartal. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud från ComHem).

Andel i föreningen: 2,81300 %

Byggår: 1872

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 26 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 147 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen nr 3 u.p.a. bildades och förvärvade fastigheten år 1879. Föreningen består av 30 lägenheter samt 1 lokal med andel i bostadsförening, där 1974 kvm utgör lägenhetsyta samt 62 kvm lokalyta. Föreningen omfattar adresserna Brahegatan 19 och Kommendörsgatan 6 med fastighetsbeteckning Kommedianten 7.

Föreningen är skuldfri och ekonomin är mycket god med låga månadsavgifter för medlemmarna. Dessutom omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 1.320.000:- per 2018-12-31. Tack vare den goda ekonomin så har man de senaste åren haft ett avgiftsfritt kvartal 4 (dock inte aktuellt vid kommande kvartal 4). Inga avgiftsförändringar i övrigt planeras.

Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Delat ägande är ok. Juridisk person godkänns ej som köpare.

Genomförda renoveringar i fastigheten:

1950-tal byttes V/A-stammar. (enligt föreningen finns inga behov av stambyte i dagsläget).
1991 4 st vindsvåningar byggdes. Omputsning av fasad. Nytt tak.
2003 Nya balkonger byggdes.
2004 Fönster mot gatan målade.
2005 Ommålning av tak.
2006 Uppgraderat ComHem kabel-TV och värmeslingor i stuprör installerade.
2007 Ommålning entréer och trappuppgångar.
2008 Uppgradering av tvättstugan och nya maskiner installerade.
2009 Målning av fönster mot norr, nya brevinkast installerade och lägenhetsdörrar målade och målat uthus och tvättstuga.
2010/2011 Repartion av altaner och trapphusrenovering.
2013 Spolning av stammar.
2015 Hissrenovering och ny torktumlare i tvättstugan.
2016 Barnvagnsförråd på gården.
2017 Renovering av tvättstuga, byte av cikulationspump och underhåll av hängrännor.
2018 Byte av stuprör.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Fönsterrenovering/målning. Renovering av källarförråd. Ev relining av stammarna.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Cykel- och separat barnvagnsrum samt uteplats med stor grill finns på den trevliga innergården. Cykelställ på gården.

Förening: Bf nr 3 u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Trevlig innergård med uteplats och grill.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Brahegatan invid Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.