Östermalm

Värtavägen 8

Familjedröm invid Karlaplan med utsökt 10-talscharm såsom vacker öppen spis, högt till tak, fina trägolv och snövita snickerier. Möjlig 4:a!

Adress

Värtavägen 8

Rum

3

Slutpris

10 800 000 kr

Avgift

4 085 kr/mån

Boyta

141 kvmOm bostaden

Välkommen till Värtavägen och detta fantastiska Östermalmsläge invid Karlaplan och endast med kort promenadavstånd till Djurgårdens och Gärdets grönska. Med ljust och genomgående läge i fastighet från 1915 ges nu tillfälle att förvärva denna eftertraktade våning om 141 kvm med möjlighet att göra om till en modern och familjevänlig fyra (se alternativ planlösning).

Välbevarade vackra originaldetaljer i nationalromantisk stil från byggåret finns på plats såsom rejäl takhöjd, fiskbensparkett, stora fönsterpartier med spanjolettbeslag, spegelmönstrade dörrar, öppen spis mm.

Planlösningen är genomgående mot gård och gata, och tack vare den rejäla takhöjden och de stora fönsterpartierna så upplevs den både luftig, ljus och rymlig. Här erbjuds härliga representationsytor med spatiöst vardagsrum med vacker öppen spis och bågformat fönster. Stort sällskapskök med gott om förvaring, bra arbetsytor och plats för rejält matbord för familj och vänner. Här finns även direkt närhet till föreningens lugna innergård med möjligheten till att avnjuta frukost och middag under sommarhalvåret. Två bra sovrum vetter mot föreningens lugna innergård. Påkostat och snyggt badrum, samt två gäst-WC. Välkomnande hall med gott rumssamband och utgång till balkongen.

Välskött och representativ fastighet uppförd under 1915 med elegant entré och de stora renoveringarna gjorda. Klok förening med god ekonomi. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med gott rumssamband och utgång till balkongen mot innergården. Genomgående fina trägolv samt ljusmålade väggar.

– Luftigt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från fint bågformat fönster, vacker öppen spis, fiskbensparkett och plats för önskad möblering.

– Inre hallpassage, med flera garderober, leder till kök och ett av de rymliga sovrummen.

– Två bra sovrum lugnt belägna mot föreningens innergård. Båda med plats för dubbelsäng och gott om förvaring i garderober.

– Påkostat och snyggt badrum med italienskt marmor på golv, vattenburen golvvärme, dubbelhandfat på kommod, jacuzzibadkar för två personer, vägghängd WC, tvättpelare och handdukstork. Vidare finns det två gäst-WC belägna vid entré och kök.

– Utmärkt sällskapskök med gott om förvaring, bra arbetsytor och plats för rejält matbord för familj och vänner. Här finns utgången till innergården med möjligheten till att avnjuta frukost och middag under sommarhalvåret. Komplette maskinellutrustning i form av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys ”side by side”. OBS! Här går det med enkla medel att skapa ytterligare ett sovrum.

Pris: 10 950 000 kr

Månadsavgift: 4 085 kr
Beräknad driftkostnad/mån; hushållsel 350 kr, hemförsäkring: 200 kr

Andel i föreningen: 5,10407 %

Byggår: 1915

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och fräsch tvättstuga. Föreningen har även en trevlig innergård med trädgårdsmöblering och grill.

Lägenhetsnummer: 101 (1002)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5.

Energiförbrukning: 137 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Trumslagaren 10 registrerades 1980 och består av 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet upplåten med hyresrätt (om ca 210 kvm). Inga planerade avgiftsförändringar samt renoveringar.

Genomförda renoveringar:
1995: Stambyte
2009: Installation av fibernät
2011: Renovering av entré samt provtryckning och renovering av rökgångar.
2014: Utvändig fönstermålning, målning av tak samt ny elcentral
2017: Fasadrenovering, balkongrenovering samt byte av expansionskärl.

Förening: Brf Trumslagaren 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till fibernät.

Internet: Ansluten till fibernät.

Sammanställning: Möblerbar vädringsbalkong mot föreningens lugna innergård.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva kvarter invid Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt avstånd till all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med några minuters promenadavstånd finns Gärdets och Djurgårdens grönska, och några ytterligare minuter når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på inget sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.