Östermalm

Engelbrektsgatan 43 B, 4 tr

Högklassig & stilsäker design möter vackert 1880-tal i drömvåning med högt & ljust läge, utmärkt planlösning, öppen spis, balkong & fin takåsvy.

Adress

Engelbrektsgatan 43 B, 4 tr

Rum

3

Slutpris

12 500 000 kr

Avgift

4 082 kr/mån

Boyta

123 kvmOm bostaden

Välkommen till Engelbrektsgatan och detta utsökta Östermalmsläge invid Lill-jansplan, mitt emellan Lärkstaden, Villastaden och Humlegården. Med högt, ljust och genomgående läge på fjärde våningen i stiligt uppförd fastighet från 1883-1884 med vacker entré, saluförs denna stilfulla och eleganta sällskapsvåning om 3 rum och ”lantkök” (möjlig 4:a) och 123 kvm i absolut toppskick.

Våningen har under ledning av arkitekt varsamt och metodiskt renoverats till ett drömhem utöver det vanliga där stilsäker arkitektdesign och diskret lyx, exklusiva materialval, sober färgsättning och moderna förvarings- och funktionslösningar införlivas med de vackra och välbevarade sekelskiftesdetaljerna från byggåret. Generös takhöjd om ca 3 meter med dekorativa stuckaturer och rosetter, spegelmönstrade pardörrar och nischer, vita snickerier, höga golvsocklar, tidstypiska elementskydd och fönsterbrädor, fiskbensparkett och en fungerande öppen spis. Ett rikligt antal fönsterpartier som ger fantastiskt ljusinsläpp från två väderstreck samt härlig vy mot kringliggande takåsar.

Planlösningen är både rund- och genomgående mellan gård och gata, den är ytterst väldisponerad, effektiv och tillgänglig. Här bjuds generösa umgängesytor i fil mot Engelbrektsgatan såsom matsal/bibliotek med exklusivt platsbyggt bokhyllesystem, vardagsrum med öppen spis och plats för soffgrupp samt kök från Kvänum i lantlig stil. Köket är välutrustat med rejäl förvaring i skåp och lådor, bänkskiva i rödbrun kalksten, dubbelho, klinkergolv med golvvärme och komplett maskinell utrustning såsom spishäll, fläktkåpa, varmluftsugn, mikrovågsugn, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Takhöjden och de stora fönsterpartierna ger umgängesytorna härlig känsla av ljus och rymd.

Ett väl tilltaget och ombonat ”master bedroom” ligger tyst och avskilt in mot gården. Här finns plats för dubbelsäng och rikligt med klädförvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Matsalen/biblioteket kan för den som önskar göras om till ytterligare ett större sovrum eller två mindre barn-, tonårs- eller gästrum (se bifogad alternativ planlösning).

Med access från både hall och sovrum finns ett stort och lyxigt badrum, klätt i kolmårdsmarmor på väggar och golv med golvvärme, inbyggt badkar med dusch vid fönsterparti, vägghängd toalett, handfat på kommod, spegelskåp och förvaringsnischer. Rymlig och välkomnande hall med platsbyggd hatthylla för ytterkläder och skor. Via glasade pardörrar ges utgång till originalbalkong i väster med plats för trädgårdsbord och stolar. I anslutning till hallen finns även separat gäst-WC klätt i kolmårdsmarmor med toalett, handfat och separat tvätthörna med tvättmaskin och torktumlare bakom frostad glasdörr.

Synnerligen välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi där den långfristiga skuldsättningen endast är 2 mkr. Tack vare den fina ekonomin så var december 2016 avgiftsfri för medlemmarna. I fastigheten är alla de stora renoveringarna gjorda och för medlemmarna finns trevliga faciliteter som bastu, samlingslokal och en innergård med grill samt sittplatser. I området är det relativt enkelt att parkera, bl a så har Valhallaallén för det mesta lediga p-platser.

Rymlig hiss till våningsplanet.

Pris: 13 900 000 kr

Månadsavgift: 4 082 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300-400:-/månad. Hemförsäkring ca 200-300:-/månad. Obligatorisk avgift om 150:-/månad för bredband och kabel-TV.

Andel i föreningen: 3,04757 %

Byggår: 1883-1884

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 31 (1403)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 153 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Pinus Strobilus förvärvade fastigheten den 1 juni 1999. Föreningen är äkta och äger fastigheten Tallkotten 2 omfattande gatuadresserna Engelbrektsgatan 43 A, B och C samt Rådmansgatan 1 A och B. På fastigheten finns två bostadshus uppförda 1883-1884 respektive 1925-1927. Marken innehas med äganderätt.

Föreningen består av 44 lägenheter med bostadsrätt (4.036 kvm) och 3 lokaler med hyresrätt (176 kvm).

Ekonomin i föreningen är mycket god och den långfristiga skulden uppgår till endast 2.000.000:- och omsättningstillgångarna uppgår till ca 970.000:- per 2016-12-31. Tack vare den goda ekonomin så efterskänktes medlemmarna månadsavgiften för december. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Genomförda större renoveringar och investeringar:
– Fastigheten genomgick under åren 2000-2002 en i det närmaste totalrenovering. Tre nya vindsvåningar byggdes, V/A-stammar, elstigar och gruppcentrale byttes samt bredband installerades.
– Ny tvättstuga, bastu, snickeriverkstad och samlingslokal byggdes i fastighetens källare.
– 2005 och 2010 byggdes sammanlagt 20 balkonger.
– 2006 renoverades fasader inkl fönsterkarmar samt plåttak.
– 2007 installerades delvis ny värmeregleringsutrustning.
– 2009 renoverades rökkanaler.
– 2011 målades och dekorationsmålades entrén i 43 B.
– 2012 gjordes stamspolning, trapphus i 43 A målades och dekorationsmålades, OVK och automatisk dörröppnare installerades på Rådmansgatan 1 B.
– 2013 renovering av de 8 gamla balkongerna, stamventiler i källaren byttes och del av uthyrningslägenheten såldes till grannlägenheten. Pengarna användes till amortering av lån.
– 2014 installation av bullerglas i fd lokal på 43 B, backventil i källarplan för att undvika framtida översvämningar i källare samt lägenhete samt medlemmarna erbjöds att få miljökvarnar installerade varav ungefär hälften gjorde det.
– 2015 två nya bostadsrätter bildades genom försäljning och ombyggnation av en hyreslägenhet, bergvärme installerades och fiber genom Stockholms Stadsnät drogs in.
– 2016 trapphuset på Rådmansgatan 1 B dekorationsmålades, avtalet med Fortum sades upp med anledning av att bergvärme installerats. Ett tillgängligt utrymme i källaren har omgjorts till pingisrum. Installation av ramp i entrén på Rådmansgatan 1 B för underlättande av sophämtning.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Gemensam tvättstuga finns med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare och ett torkskåp samt en kallmangel. I källaren finns även bastu, snickeriverkstad, samlingslokal samt pingisrum för medlemmarna. Innergård med grill och 2 sittgrupper. Östra delen av gården fungerar som cykelparkering. Öppen spis i vissa lägenheter, alla med godkända rökgångar. Trappstädning ingår i hyran.

Garage finns ej i fastigheten men det är relativt gott om parkeringsplatser i området, se gärna www.garageplatsen.se

Föreningens hemsida: www.pinusstrobilus.se

Förening: Brf Pinus Strobilus

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Internet: Fiber med hastighet upp till 700/700, TV och via Stockholms Stadsnät samt möjlighet att koppla fast telefoni. Obligatorisk avgift om 156:- tillkommer månadsavgiften.

Sammanställning: Originalbalkong i väster mot innergården med vy mot himmel och takåsar.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge vid Lill-Jansplan, mitt emellan Lärkstan, Villastan och Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer, restauranger och livfulla nattliv – till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA på Karlavägen, når man rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Humlegården.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.