Östermalm

Brahegatan 33, 1 ½ tr

Vackert sekelskifte med ljus, rymd och toppläge! Eldstad och solig balkong. 3:a kan bli 4:a!

Adress

Brahegatan 33, 1 ½ tr

Rum

3

Slutpris

5 875 000 kr

Avgift

3 855 kr/mån

Boyta

109 kvmOm bostaden

Välkommen till detta utmärkta och ostörda Östermalmsläge, mellan Karlavägen och Östermalmsgatan med direkt närhet till Humlegården och Östermalmstorg. I vacker välskött fastighet anno 1880 finns denna ljusa, genomgående och mycket välhållna våning om 109 kvm i gott skick. Våningen disponeras idag som en 3:a, men kan med fördel göras om till en 4:a. Här finns representativa sällskapsytor för gäster och middagar med vardagsrum och matsal i fil, men också en mer privat sovrumsdel med solig balkong och badrum ”in suite”. Ett rejält och välrustat kök med matplats och en välkomnande entréhall med gäst-WC. Många vackra tidsenliga detaljer bevaras såsom högt till tak med slätstuckatur, spegelmönstrade snickerier, fiskbensparkett, väggfält, flertalet spröjsade fönster, entrédörr med blyinfattat glas och den alldeles särskilda dörrklockan får en att tänka på svunna tider.

Ett trevligt boende i äldre välskött förening!

– Via spegelmönstrade pardörrar med blyinfattat glas nås en välkomnande hall med plats för avhängning vid klädhängare och garderob i original. I anslutning till hallen finns en separat gäst-WC med toalett och handfat.

– Bra disponerat och välutrustat kök med gott om skåp för förvaring och ytor för matlagning. Här finns matplats för 4-5 personer och kökstutrustning bestående av kyl, frys, keramikhäll, separat ugn, fläkt och diskmaskin.

– Härlig och representativ sällskapslösning med vardagsrum och matsal i fil. Känslan av rymd och ljus är här mycket påtaglig med bevarade detaljer såsom högt till tak med slätstuckatur, väggfält, stora spröjsade fönster med djupa spegelmönstrade nischer, fiskbensparkett och en fungerande öppen spis.
OBS! Matsalen kan med fördel delas av från vardagsrummet och ge ytterligare ett sovrum. Mellan matsal och hall finns möjlighet att återställa en f.d. dörröppning. (se alternativ planlösning).

– Innanför vardagsrummet finns ett rum som idag nyttjas till arbetsrum. Detta rum kan även användas som bibliotek eller sovrum. Rummet har fiskbensparkett, ljusa väggar och tak samt ett vackert fönster med djup spegelmönstrad nisch.

– Sovrum, ”master bedroom” är stort och rejält och vetter mot innergården. Här finns balkong i väster med härlig eftermiddagssol. I sovrummet finns garderober och ”badrum in suite” med badkar, toalett och handfat med kommod.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 3 855 kr

Andel i föreningen: 11,40000 %

Byggår: 1880

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett stort källarförråd om ca 15 kvm och tvättstuga i källaren. Kullerstenbelagd innergård med en vacker lind. Här planeras/diskuteras att bygga en cykelplats med tak.

Lägenhetsnummer: 4

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagmöjligheter i området.

Förening: Bf Lövkojan u.p.a

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 31

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor balkong med eftermiddagssol och härligt rofyllt läge mot kullstensbelagd innergård med vacker lind.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Brahegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.