Östermalm

Brahegatan 33, 2 tr

Modern & stilsäker design möter klassiskt vackert 1800-tal i rymlig trerummare med kakelugnar, exklusivt sällskapskök & stor, solig balkong i väster.

Adress

Brahegatan 33, 2 tr

Rum

3

Slutpris

14 000 000 kr

Avgift

4 757 kr/mån

Boyta

108 kvmOm bostaden

I vacker, mycket välvårdad och representativ fastighet från 1880, på attraktiv och lugn Östermalmsadress mellan Karlavägen och Östermalmsgatan, nära Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan samt rekreationsområdena på Djurgården och i Lilljansskogen, saluförs nu en fantastisk sekelskifteslägenhet om 108 kvm fördelade på 3 rum och exklusivt sällskapskök med stor insynsskyddad balkong i soligt och öppet västerläge med grönskande utsikt över vacker innergård.

Lägenheten är högt och ljust belägen på det tredje våningsplanet och fastigheten har en rymlig hiss som är lättillgänglig och är både ”barnvagnsvänlig och handikappanpassad” vilket inte hör till vanligheterna i liknande sekelskiftesfastigheter i området.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med stil och känsla för det moderna med sobra och varma kulörer, fina materialval och bra förvaringsvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med karaktäristiska detaljer från byggåret såsom gedigen takhöjd med stuckaturer och lamprosetter, spegelmönstrade franska pardörrar, vita snickerier och flertalet högresta fönsterpartier med spröjs och djupa speglade nischer. Fönstren i dubbla väderstreck ger ett behagligt ljusinsläpp till hela lägenheten.

Planlösningen är klassiskt väldisponerad och både rund- och genomgående från innergård till lugn återvändsgata. Här ges tre ljusa rum i fil mot Brahegatan, varav två med vackra kakelugnar i original. Rummen disponerar ett vardagsrum och två sovrum. Vardagsrummet har platsbyggda bokhyllor och två stora fönsterpartier i bredd som ger ett fantastiskt ljusinsläpp.

På vardera sida om vardagsrummet finns rymliga sovrum. Ett ”master bedroom” med rogivande och dov färgsättning som smakfullt matchar kakelugnen. Här ges plats för fullstor dubbelsäng. Det andra sovrummet disponeras som ett barn- tonårs- eller arbets-/gästrum.

Köket i sober grågrön kulör är stilrent designat och har god förvaring i draglådor och skåp ända upp till tak, praktisk köksö och arbetsbänkar i Cararramarmor, dubbla hoar med blandare i mässing samt komplett maskinell utrustning från bl a Gaggenau och Miele. Här ges rymlig matplats för 6-8 personer och utgång till den insynsskyddade balkongen som ger en härlig förlängning av köket och ett extra ”uterum” med plats för bord, stolar och planteringar.

Via säkerhetsdörrar nås en stor och välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder, skor och generös förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Stort fräscht badrum med både dusch och badkar, klinkergolv och golvvärme, WC, skåp samt tvättmaskin och torktumlare.

Ytterst välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låg skuldsättning och fastighet med de stora renoveringarna gjorda. Till lägenheten disponeras ett stort förråd om hela 17 kvm. I lägenheten finns även ett larmsystem från Verisure installerat.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 13 950 000 kr

Månadsavgift: 4 757 kr

Andel i föreningen: 11,40000 %

Byggår: 1880

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 6 (1202)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 3

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Hjorten 11 u.p.a förvärvade fastigheten på Brahegatan 33 den 1 februari 1919. Fastigheten bebyggdes 1880 och består av 9 lägenheter om totalt 950 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick lånen till endast 3.790.000:- vilket ger en belåningsgrad på 3.989:-/kvm. Omsättningstillgångarna uppgick till ca 413.000:-. Medlemsavgifterna höjdes med 10 % per 2020-04-01.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1993: Renovering av balkonger (bygge av 3 balkonger mot gården).
1998: Ommålning av trapphus och källare.
1999: Ny balkong byggd på lägenhet 4 och omputsning av fasaden mot innergården.
2000: Byte av V/A-stammar i köken.
2005: Omläggning av taket och ommålning av gårdshusets tak.
2007-2008: Installation av fjärrvärme med nya rör och element i hela fastigheten.
2009: Installation av fjärrvärme i gårdshuset.
2011: Ommålning av tak samt installation av värmeslingor.
2013: Byggnation av 3 balkonger mot gården.
2014: Ommålning av trapphus.
2016-2017: Installation av hiss.
2018: Renovering av gårdshusets trappa.
2019: Byte av entrédörr.
2020: Renovering av fönster.

I övrigt följer föreningen en underhållsplan som sträcker sig mellan 2019 och 2029.

Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd om hela ca 17 kvm. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga och en lummig innergård med trädgårdsmöblering och planteringar.

Förening: Bf Hjorten 11 u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 9

Sammanställning: Stor och möblerbar balkong i högt, ljust och öppet västerläge.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.