Östermalm

Linnégatan 8, 4 tr

Drömläge invid Humlegården och Stureplan! Suverän 3-4:a med högt, ljust och enskilt läge, balkong i väster, eldstad och härliga sällskapsytor.

Adress

Linnégatan 8, 4 tr

Rum

3

Slutpris

10 300 000 kr

Avgift

2 278 kr/mån

Boyta

106 kvmOm bostaden

I välvårdad fastighet från 1939 med rymlig hiss finns denna högt, strålande ljust, ostört och fritt belägna familjevåning om 3 rum och kök (ursprunglig och möjlig 4:a) och 106 suveräna kvm i mycket gott skick. Våningen har på senare tid renoverats i stilsäkert utförande men utan att tumma på de genuina och välbevarade originaldetaljerna från byggåret. Här finns en mysig och fungerande öppen spis, balkong i soligt västerläge med utsikt mot takåsar, vackra sekelskiftesfastigheter, samt härlig stadsvy längs med Brahegatan nedanför, sober färgsättning, stora perspektivfönsterpartier, vacker fiskbensparkett m.m. Våningen är genomgående och mycket trivsam, den är modern och ytterst effektiv med många praktiska och tillgängliga funktionslösningar. Den införlivar det mesta man kan önska av stil, finess och ger en underbar känsla!

Härlig, öppen och luftig planlösning med välutrustat kök, matsalsdel, vardagsrum, utgång till balkong samt möblerbar inre hall/bibliotek ger väl tilltagna sällskapsytor för både familjen och umgänge i goda vänners lag. De stora perspektivfönstren och de glasade dubbeldörrarna till balkongen ger ljuvlig känsla, rikligt med ljusinsläpp och vy mot takåsar. Sovrumsdelen ligger privat och avskild från sällskapsdelarna. Här finns en möblerbar hallpassage, badrum med badkar och två bra och tysta sovrum, varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och måttanpassad förvaring samt ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. I övrigt finns en stor och rymlig entréhall med plats för ytterkläder och skor samt separat gäst-WC.

Välkommen till Linnégatan 8 och ett efterlängtat boende med ett av Stockholms bästa och mest centrala lägen vid Humlegården, Stureplan och Östermalmstorg.

Synnerligen välskött äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och låga månadsavgifter.

Pris: 9 450 000 kr

Månadsavgift: 2 278 kr

Andel i föreningen: 4,98276 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör två st källarförråd. Det finns cykelrum samt välutrustad och fräsch tvättstuga i källaren. Entré till fastigheten med dörrautomatik (praktiskt för barnvagn) samt rymlig hiss (stor barnvagn går in, t.ex. Buggaboo Donkey).

Lägenhetsnummer: 4027 (1402)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Stor hiss, rymlig för barnvagn

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energiförbrukning: 138 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Skvalan äger fastigheten Skvalberget 25 med adress Linnégatan 8 och Brahegatan 14. Byggnaden som ursprungligen är uppförd under slutet av 1930-talet, består av 35 lägenheter om 2 166 kvm och 5 lokaler om 718 kvm.
Föreningen kräver permanent boende (mantalsskrivning) och majoritetsägande (51 %) för medlemskap. Ekonomisk Förvaltning genom Fastighetsägarna. Välskött förening med lån om knappt 12,4 milj kr (181231) ger sansade 5.712 kr/kvm. Låg avgift om 954 kr/månad där både kabel-TV och bredband ingår. Intäkter från lokalerna om ca 1,3 milj kr/år.

Hissen går ner till källaren där det finns tvättstuga. Lägenheten disponerar ett källarförråd. Cykelrum och soprum finns på entréplan. Garage i källaren, 9 platser vilka ingår i hyresavtal med bilskolan.

Genomförda renoveringar:
1990-talet: Byte av VA-stammar och el-stigare.
2002: Port, takplåt, ventilation.
2003: Hissmaskin.
2005: Fönsterrenovering med ljudglas.
2006: Tvättstuga, balkong samt fasadrenovering.
2010: Renovering av trapphus samt installation av säkerhetsdörrar.
2011: Ny fjärrvärmeanläggning.
2012: Sopsug installerades.
2015: Spolning av avloppsstammar.
2016: Fönster, justering värme.
2017: Hiss, nya tvättmaskiner.

Det pågår diskussion om eventuell fasadrenovering. Föreningen har inte beslutat om några avgiftsförändringar.

Förening: Brf Skvalan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 35

Antal lokaler: 5

TV: Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Fiberbredband via Bredbandsbolaget, ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol samt härlig stadsvy och utsikt mot takåsar samt vackra sekelskiftesfasigheter.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Linnégatan invid Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östermalmstorg) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.