Östermalm

Grevgatan 31, 2 tr

Vackert nyrenoverad 1890-talsvåning i toppskick med högt & genomgående läge, utmärkt planlösning & balkong i väster. Drömläge på Grevgatsbackens topp!

Adress

Grevgatan 31, 2 tr

Rum

3

Slutpris

11 550 000 kr

Avgift

4 667 kr/mån

Boyta

105 kvmOm bostaden

På bästa Östermalmsadress och med ett svårslaget läge på Grevgatsbackens topp, mitt emellan Östermalmstorg, Strandvägen och Karlaplan, saluförs denna underbara och representativa trerummare (möjlig 4:a) om 105 kvm i toppskick. Våningen är genomgående och högt belägen i vacker, välskött och totalrenoverad fastighet anno 1895 i hörnan Grevgatan och Storgatan.

Våningen har under senare tid varsamt och metodiskt totalrenoverats till ett drömhem med karaktärsfylld atmosfär och trivsam känsla. Stilfull interiör och klassisk design, bekväma funktionslösningar samt färgsättning i varma kulörer införlivas diskret med vackra och tidstypiskt bevarade detaljer från byggåret såsom generös takhöjd om hela 3,40 meter med stuckaturer, spegelmönstrade pardörrar med dekorativa överstycken och nischer, vita snickerier och paneler, flertalet höga fönsterpartier samt trägolv.

Planlösningen är genomgående mot gård och gata, den är ytterst väldisponerad och effektiv och tack vare den rejäla takhöjden och de stora fönsterpartierna så upplevs den både luftig, ljus och rymlig. Här erbjuds härliga representationsytor med två tidstypiska sällskapsrum i fil såsom vardagsrum och matsal. Matsalen kan även med fördel användas som sovrum. Stort nybyggt ”lantkök” i klassiskt utförande med rejäl förvaring i dubbla rader till tak, komplett maskinell utrustning från Electrolux, matplats för både familj och vänner samt utgång till balkong i fritt västerläge med kvällssol och utsikt över kulturbyggnader samt Hedvig Eleonora kyrka.

Välskött bostadsrättsförening med nyrenoverad fastighet och mycket god ekonomi.

– Via en nyinstallerad säkerhetsdörr nås en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen har trägolv, högt till tak om ca 3,40 meter samt dekorativ medaljongtapet på vägg. Hallen har gott rumssamband och ansluter till alla rum.

Stort, nybyggt ”lantkök” (2011) från Marbodal i klassiskt utförande med rejäl förvaring i dubbla skåprader till tak, draglådor samt bra arbetsytor med kaklad vägg ovan. Köket är komplett utrustat med maskiner från Electrolux såsom kyl och frys, inbyggnadsugn och microvågsugn, induktionshäll, fläktkåpa (från Fjäråskupan) samt inbyggd diskmaskin. Köket har plats för rejält matbord och många matgäster samt utgång till balkong i högt västerläge med utsikt över kulturbyggnader, Hedvig Eleonora kyrka bl a. Trägolv och väggar i sober kulör. OBS! Där matplatsen disponeras idag kan ytterligare ett sovrum byggas. Se alternativ planlösning.

– Inre hallpassage, med garderober och en rejäl klädkammare, leder till ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och möblerbara väggytor.

– Fräscht helkaklat badrum, helrenoverat och samtidigt stambytt 2011, med klinkergolv och golvvärme. Duschhörna med vikdörrar i glas. Toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

– Härliga representationsytor med två tidstypiska sällskapsrum i fil såsom vardagsrum och matsal. Rummen har dubbla fönsterpartier som ger rikligt ljusinsläpp, högt till tak om ca 3,40 meter med stuckaturer, trägolv och vackra speglade pardörrar. Matsalen kan även med fördel användas som sovrum.

Pris: 9 250 000 kr

Månadsavgift: 4 667 kr

Andel i föreningen: 6,08000 %

Byggår: 1895

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd (om 3-4 kvm enligt säljaren) och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 120906223 (1202)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Stor nyinstallerad hiss

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energiförbrukning: 177 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Vildsvinet 25 fövärvade fastigheten 2010 och består av 21 lägenheter, varav 19 är upplåtna med bostadsätt och 2 lägenheter med hyresrätt samt 10 lokaler upplåtna med hyresrätt. Utöver de 21 befintliga lägenheterna så är 3 vindsvåningar under produktion och kommer att upplåtas med bostadsrätt under vår/sommar 2016. Föreningen är äkta. Inga planerade avgiftsförändringar. Tomträtt.

Renoveringar:
2011: Nytt fibernät.
2014-2016: Hela fastigheten har genomgått en omfattande totalrenovering. Hissar har installerats, fasadrenovering, fönsterrenovering, stambyte, ny fjärrvärmeanläggning, nydragna ventilationskanaler samt nymålning av entré och trapphus har genomförts. Ny eldragning pågår, entrén ska dekorationsmålas samt lägenheternas säkerhetsdörrar ska målas utvändigt. Detta beräknas vara klart i april 2016. Föreningen ska även renovera innergården samt installera porttelefon i samtliga lägenheter. Föreningen har sålt sina råvindar och tre nya vindsvåningar är under byggnation och inflytt beräknas till hösten 2016.

Driftskostnad:
Hushållsel ca 500:-/mån och försäkring ca 150-200:-/mån.

Förening: Brf Vildsvinet 25

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Balkong i fritt västerläge med kvällssol och utsikt över kulturbyggnader.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva 1800-talskvarter invid Grevgatsbackens topp, mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.