Norrmalm/Vasastan

Regeringsgatan 83, 3 tr

Svårslagen sekelskiftestrea med stor balkong i sydväst. Högt läge, kakelugnar, smakfullt renoverad, genomgående planlösning och nära till Humlegården!

Adress

Regeringsgatan 83, 3 tr

Rum

3

Slutpris

7 850 000 kr

Avgift

4 401 kr/mån

Boyta

77 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva en magnifik sekelskiftestrea med högt läge och stor balkong i sydväst. Lägenheten är i mycket fint skick, smakfullt renoverad 2013, med charmen väl bevarad. Takstuckatur, höga golvsocklar, pardörrar, trägolv, spegeldörrar samt två vackra kakelugnar. Den genomgående planlösningen i kombination med de många fönsterna ger hela bostaden ljus och rymd. Lägenheten har ett lugnt och trevligt läge med fönster mot David Bagares gata samt mot innergården. Bostaden är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor. Enastående vardagsrum med två fönster, drygt 3.20 meter i takhöjd och fungerande kakelugn. Stilfullt och funktionellt kök med utgång till balkongen samt två väldisponerade sovrum. Härlig balkong med terrasskänsla och högt och fritt läge mot innergården. Rymlig hiss finns. Observera att det förutom värme och vatten även ingår upp till 1000 Mbit fiberbredband och Viasat silverabonnemang fiber-tv i avgiften. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Klädkammare och takfönster.

– Utmärkt kök från Tibrokök med plats för matbord och utgång till terrassen. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med spishäll, inbyggnadsugn, fläkt och integrerad kyl/frys och diskmaskin.

– Lättmöblerat vardagsrum med två fönster, höga golvsocklar samt en vacker fungerande kakelugn. Vackra pardörrar motleder in i master bedroom.

– Lägenheten har två väldisponerade sovrum. I sovrum 1 finns plats för dubbelsäng, sängbord samt extra garderob och byrå om så önskas. Här finns även en kakelugn som ej är fungerande, takstuckatur samt takrosett. Sovrum 2 disponeras med fördel som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Fint badrum utrustat med golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, handdukstork, handfat, skåp och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 6 700 000 kr

Månadsavgift: 4 401 kr

Andel i föreningen: 8,94000 %

Byggår: 1891

Lägenhetsnummer: 071301

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 161 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett rymligt källarförråd med stålgaller. Det finns en fräsch gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykel/barnvagnsrum och innergård.

Bostadsrättsföreningen Regeringsgatan 83 består av 10 bostadsrättslägenheter, 1 bostadshyresrätt om ca 97 kvm (dold framtida tillgång) samt 2 lokaler. Total boarea uppgår till 987 kvm och lokalyta om 321 kvm. Byggnadens uppförande avslutades troligen år 1891. Föreningen registrerades 1999 och förvärvade tomträtten till fastigheten år 2010. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Överlåtelse- samt pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningen har tagit in offerter avseende renovering av trapphuset. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Utförda renoveringar:
1984 – Stamrenovering och el.
2012 – Byte av värmecentral till fjärrvärme, ventilation, besiktning och rensning av rökkanaler. Stammarna spolades.
2013 – Fönsterrenovering, målning och reparation av tak.
2015 – Installation av fiberbredband.

Förening: Brf Regeringsgatan 83

TV: Viasat silverabonnemang fiber-tv ingår i avgiften.

Internet: Stockholm stadsnät via fiber upp till 1000 Mbit ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong som vetter mot innergården i sydväst.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är cirka 365 kr/mån och hemförsäkringen är cirka 195 kr/mån.

Härligt och ostört cityläge i kvarter där man känner historiens vingslag, nära Humlegården, Johannesparken, Stureplans shopping- och restaurangutbud samt allt annat trevligt som erbjuds i Stockholms innerstad. Här erbjuds promenadavstånd allt från biografer, caféer, bagerier, affärer m.m. till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana, flertalet innerstadsbussar samt kort promenad till T-centralen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.